Почнемо з розвінчання ще одного кулінарного міфу. М'ясо по-французьки придумали аж ніяк не у Франції, а в Росії. Вперше це блюдо було приготовлено для графа Орлова, якому воно довелося дуже до душі. З тих пір ця, по суті, багатошарова запіканка з неодмінною сирною скоринкою, злегка нагадує гратен, отримала широку прописку завдяки своїй універсальності. М'ясо по-французьки готують, як правило, з картоплею та іншими овочами, але будь-які компоненти можна замінити на свій розсуд. Результат завжди чудовий - соковите, ароматне м'ясо під «шубою».
Однією з таких варіацій на тему і є м'ясо по-французьки з ананасами. Готується воно зазвичай з свинини, оскільки та краще поєднується з солодкувато-нудотним смаком екзотичного фрукта. Але, як ми вже говорили, строгих правил для цієї страви не існує. Можете сміливо експериментувати!
М'ясо по-французьки з ананасами в духовці
Інгредієнти: вирізка свиняча - 1 кг; ананаси консервовані (кружечками) - 1 б.; молоко - 05 склянки; сир твердий - 200 г; цибуля - 2 шт.; часник - 3 зубки; майонез - 100 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Свинину промиваємо, витираємо і нарізаємо порційними шматочками упоперек волокон. Кожен загортаємо в харчову плівку і злегка відбиваємо. Посипаємо сіллю і спеціями. У мисці змішуємо молоко з пропущеним через прес часником і занурюємо в цей маринад шматочки свинини. Залишаємо на пару годин у холодильнику.
Після на змащений маслом деко викладаємо півкільця цибулі, а зверху - промаринованную свинину. Рясно поливаємо її майонезом, накриваємо кружечками ананаса і посипаємо тертим сиром. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці близько півгодини.
Рецепт м'ясо по-французьки з ананасами в сковороді
Інгредієнти: телятина - 700 г; ананаси консервовані (шматочками) - 1 б.; цибуля - 2 шт.; сир твердий - 200 г; майонез - 250 г; олія соняшникова - 1 ст. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Телятину нарізаємо невеликими брусочками, як на гуляш. На сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо шар цибулі, півкільцями. Потім м'ясо. Його солимо, перчимо і заливаємо майонезом щедро. Завершує все шар консервованих ананасів, посипаних тертим сиром. Сковороду накриваємо кришкою і тушкуємо страву 2 години на повільному вогні.
М'ясо по-французьки з ананасами і грибами в мультиварці
Інгредієнти: свинина (м'якоть) - 500 г; ананаси консервовані (шматочками) - 1/2 б.; печериці консервовані - 200 г; сир твердий - 150 г; майонез - 100 г; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Свинину нарізаємо на відбивні. Солимо, перчимо, обмазуємо майонезом і викладаємо в чашу мультиварки. На півгодини включаємо режим «Випічка». Потім м'ясо перевертаємо, покриваємо шаром грибів, порізаних пластинками. Зверху кружечки ананаса і присипаємо тертим сиром. Готуємо на колишньому режимі ще півгодини.
Як приготувати м'ясо по-французьки з ананасами з фаршу?
Інгредієнти: фарш мясний - 1 кг; сир твердий - 400 г; ананаси консервовані (кружечками) - 1 б.; майонез - 100 г; цибуля - 1 шт.; часник - 5 зубків; сухарі панірувальні - 2 ст. ложки; олія - для змащування; паприка солодка - 1/2 ч. ложки; каррі - 1 щіпка; базилік (сушений) - 1/2 ч. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Фарш приправляємо спеціями і з пропущеним через прес часником, солимо, перемішуємо і залишаємо на півгодини. Після формуємо невеликі плоскі котлетки-коржі, обвалюємо їх у панірувальних сухарях . Викладаємо на деко, змащене маслом і покритий шаром дрібно покришеної цибулі. Покриваємо котлетки майонезом, зверху викладаємо по кружечки ананаса і, звичайно ж, посипаємо тертим сиром. Запікається таке м'ясо по-французьки близько півгодини при 190-200 градусах.