Картопля по-французьки - відмінний гарнір, чудово поєднується не тільки з птицею і грибами, але і з будь-яким м'ясом. Ця страва чудово підійде для сімейної вечері або святкового обіду. Готується воно досить швидко, не вимагаючи ніяких спеціальних хитрощів, але виходить дуже ситним і ошатним.
Рецепт картоплі по-французьки
Інгредієнти: картопля - 8 шт.; цибулина - 2 шт.; майонез - 3 ст. ложки; спеції; вирізка свиняча - 500 г; сир твердий - 100 р. Приготування Як приготувати картоплю по-французьки? Вирізку промиваємо, тоненько нарізаємо і злегка відбиваємо. Цибулини обробляємо і шаткуємо кільцями, а сир подрібнюємо на крупній терочке. Картопля обробляємо і рубаємо тонкими кружечками. У великій ємності з'єднуємо всі овочі з майонезом і добре все перемішуємо, додавши за смаком спеції. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо м'ясо, потім картоплю з цибулею і посипаємо рясно сиром. Готуємо страву в розігрітій духовці приблизно 55 хвилин і негайно подаємо до столу, щоб воно не встигло охолонути.
Картопля по-французьки в мультиварці
Інгредієнти: майонез - 4 ст. ложки; свиняча вирізка - 400 г; цибулина - 2 шт.; картопля - 8 шт.; сир твердий - 100 г; масло рослинне - 2 ст. ложки; спеції; свіжа зелень - пучок. Приготування Отже, м'ясо промиваємо та нарізаємо шматочками невеликих розмірів. Чистимо цибулину і шаткуємо півкільцями, а картопля - гуртками. Подрібнюємо сир на крупній тертці, а свіжу зелень обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо на дно половину порції цибулі, потім м'ясо, присипаємо спеціями і зеленню. Далі кладемо залишився цибуля, картопля, промазуємо майонезом і присипаємо зверху тертим сиром. Закриваємо прилад кришкою, встановлюємо програму «Випічка» і засікаємо рівно 1 годину. Після звукового сигналу перекладаємо картоплю по-французьки на блюдо і подаємо до столу.
Запечена картопля по-французьки
Інгредієнти: картопля - 6 шт.; майонез - 200 мл; помідор - 2 шт.; свинина - 500 г; гірчиця; цибулина - 1 шт.; сир голландський - 150 г; фільтрована вода - 1 ст.; прянощі і спеції. Приготування М'ясо обробляємо, промиваємо, відбиваємо і рясно змащуємо гірчицею. Чистимо цибулину, шаткуємо кільцями і викладаємо в промазану маслом форму. Потім кладемо м'ясо, солимо, перчимо його на смак. Далі - нарізану кружальцями помідор, картоплю і знову підсолюємо. Тепер з майонезу і води робимо соус і заливаємо їм нашу заготовку. Відправляємо форму в розігріту до 190°С духовку і запікаємо страву 45 хвилин, накривши зверху кришкою. Приблизно за 5 хвилин до готовності посипаємо все сиром і знімаємо кришку.
Рецепт приготування картоплі по-французьки з печерицями
Інгредієнти: великий картопля - 500 г; свіжі печериці - 15 шт.; часник - 2 зубчики; яблуко зелене - 1 шт.; масло вершкове; сир твердий - 200 г; спеції; зелень. Приготування Картоплю чистимо і нарізаємо рівними гуртками. Потім перекладаємо в каструлю, злегка посипаємо мускатним горіхом і перемішуємо. Гриби обробляємо, шаткуємо товстими пластинками. Яблуко розрізаємо на шматочки і акуратно видаляємо серцевину, а часник чистимо і подрібнюємо. Далі промазуємо деко вершковим маслом і часником, викладаємо всі підготовлені раніше продукти і трохи поливаємо рослинним маслом, щоб воно злегка обволікає інгредієнти. Зверху засипаємо тертим сиром і відправляємо картопля по-французьки в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при 180°С, а потім декоруємо страву зеленню і подаємо.