Картопля по-французьки - рецепт
Запечена картопля з ароматною скоринкою з розплавленого сиру або гратен - це справжній кулінарний шедевр, хоча рецепт приготування картоплі по-французьки досить простий. Це блюдо так популярно, як і лазанья . Сьогодні існує декілька десятків варіантів на тему цієї страви, проте базові інгредієнти і принципи приготування незмінні. Обов'язково знадобиться великий картопля, сир твердих сортів, рослинне масло. Можна додавати м'ясо (шматочками або фарш), ріпчасту цибулю, томати, сметану, майонез. Готується картопля по-французьки в духовці: всі інгредієнти укладаються шарами, причому останній шар - завжди сир, і запікається на середньому вогні. Щоб визначити, скільки буде готуватися картопля по-французьки, потрібно врахувати сорт м'яса: для курки досить 40 хвилин, а свинину варто тушкувати близько години - і кількість шарів. Чим більше шарів, тим більше буде час запікання.
Для цього рецепта використовується свинина реберна частина або корейка, також можна використовувати вирізку.
Інгредієнти:
свинина - 400 г;
картопля великий - 450 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
сир «Пармезан» - 150 р.
сметана 20% - 200 г;
суміш «Прованські трави» - 1 ч. ложка;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
сіль - за смаком;
Приготування
М'ясо промиємо, наріжемо тонкими скибочками упоперек волокон, як на відбивні, злегка відіб'ємо, посолимо. Картоплю очистимо й наріжемо тонкими кружечками. Цибуля нашинкуем кільцями або півкільцями. Форму для запікання змастимо рослинним маслом. Викладемо шарами половину м'яса, половину цибулі, половину картоплі. Повторимо шари. Сметану змішаємо з травами і розподілимо по всьому картоплі. Приготування картоплі по-французьки займе близько години. За 10 хвилин до готовності натремо сир на крупній тертці і посиплемо їм запіканку.
Картопля по-французьки, вегетаріанський рецепт
Смачна картопля по-французьки вийде, якщо додати стиглі помідори, а м'ясо виключити. Цю страву можна готувати у піст, воно сподобається і тим, хто вирішив просто відпочити від м'ясної їжі.
Інгредієнти:
картопля-500 г;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
соєвий сир - 100 г;
томати - 200 г;
рослинна олія - 4 ст. ложки;
чорний перець - на кінчику ножа;
петрушка - 1/2 пучка.
Приготування
Відразу розігріємо духовку до 180 градусів. Вогнетривку Форму змажемо половиною олії, чистимо картоплю і цибулю. Наріжемо всі овочі кільцями. У форму викладаємо шарами: половину картоплі, цибулю, томати, залишився картоплю. Приправимо чорним перцем, поллємо залишилися рослинним маслом і будемо запікати приблизно півгодини. Готовність картоплі перевіримо виделкою. Соєвий сир наріжемо тонкими скибочками, розкладемо їх поверх запіканки і приберемо в духовку ще на 5-7 хвилин. Готову страву посиплемо подрібненою петрушкою і подамо гарячим.
Картопля по-французьки з куркою
Рецепт цієї страви відрізняється певною вишуканістю, наведемо кілька порад, як зробити картоплю по-французьки незвичайно ніжною і ароматною.
Інгредієнти:
куряче філе - 400 г;
картопля - 4 шт.;
вершки - 1/2 склянки;
суміш спецій Для курки» - 1/2 ч. ложки;
біле вино - 150 мл;
сіль - 1/2 ч. ложки;
печериці - 100 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
петрушка - 1 пучок;
сир «Грюйер» - 100 р.
Приготування
Щоб приготувати картоплю по-французьки в духовці з курячим м'ясом знадобиться трохи більше часу, ніж в попередніх варіантах. Замаринуем м'ясо. Для цього куряче філе промиємо, обсушим і наріжемо тонкими смужками поперек волокон, злегка присолим, додамо спеції і заллємо білим вином. Залишимо м'ясо на пару годин, потім зіллємо маринад. Гриби наріжемо дрібно і обсмажимо на вершковому маслі. Картоплю очистимо і нашинкуем тонкою довгою соломкою - для цього краще використовувати спеціальну терку. Злегка змастимо деко і почнемо викладати шарами: половину картоплі, половину м'яса, гриби, залишився м'ясо, картоплю. Кожен шар злегка додаємо сіль. Заливаємо все вершками і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин. Сир тремо на тертці і посипаємо їм нашу смачну картоплю по-французький 5 хвилин до готовності. Коли запіканка трохи охолоне, посиплемо його дрібно нарізаною петрушкою.
Картопля по-французьки, рецепт основний
Для цього рецепта використовується свинина реберна частина або корейка, також можна використовувати вирізку.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо промиємо, наріжемо тонкими скибочками упоперек волокон, як на відбивні, злегка відіб'ємо, посолимо. Картоплю очистимо й наріжемо тонкими кружечками. Цибуля нашинкуем кільцями або півкільцями. Форму для запікання змастимо рослинним маслом. Викладемо шарами половину м'яса, половину цибулі, половину картоплі. Повторимо шари. Сметану змішаємо з травами і розподілимо по всьому картоплі. Приготування картоплі по-французьки займе близько години. За 10 хвилин до готовності натремо сир на крупній тертці і посиплемо їм запіканку.
Картопля по-французьки, вегетаріанський рецепт
Смачна картопля по-французьки вийде, якщо додати стиглі помідори, а м'ясо виключити. Цю страву можна готувати у піст, воно сподобається і тим, хто вирішив просто відпочити від м'ясної їжі.
Інгредієнти:
Приготування
Відразу розігріємо духовку до 180 градусів. Вогнетривку Форму змажемо половиною олії, чистимо картоплю і цибулю. Наріжемо всі овочі кільцями. У форму викладаємо шарами: половину картоплі, цибулю, томати, залишився картоплю. Приправимо чорним перцем, поллємо залишилися рослинним маслом і будемо запікати приблизно півгодини. Готовність картоплі перевіримо виделкою. Соєвий сир наріжемо тонкими скибочками, розкладемо їх поверх запіканки і приберемо в духовку ще на 5-7 хвилин. Готову страву посиплемо подрібненою петрушкою і подамо гарячим.
Картопля по-французьки з куркою
Рецепт цієї страви відрізняється певною вишуканістю, наведемо кілька порад, як зробити картоплю по-французьки незвичайно ніжною і ароматною.
Інгредієнти:
Приготування
Щоб приготувати картоплю по-французьки в духовці з курячим м'ясом знадобиться трохи більше часу, ніж в попередніх варіантах. Замаринуем м'ясо. Для цього куряче філе промиємо, обсушим і наріжемо тонкими смужками поперек волокон, злегка присолим, додамо спеції і заллємо білим вином. Залишимо м'ясо на пару годин, потім зіллємо маринад. Гриби наріжемо дрібно і обсмажимо на вершковому маслі. Картоплю очистимо і нашинкуем тонкою довгою соломкою - для цього краще використовувати спеціальну терку. Злегка змастимо деко і почнемо викладати шарами: половину картоплі, половину м'яса, гриби, залишився м'ясо, картоплю. Кожен шар злегка додаємо сіль. Заливаємо все вершками і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин. Сир тремо на тертці і посипаємо їм нашу смачну картоплю по-французький 5 хвилин до готовності. Коли запіканка трохи охолоне, посиплемо його дрібно нарізаною петрушкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля по-французьки
Картопля по-французьки може бути чудовим гарніром до м'ясних страв, а може бути і самостійною стравою. М'який ароматний картопля, запечена під сирною
Свинина по-французьки
М'ясо по-французьки насправді має мало спільного з французькою кухнею. У нас же прийнято називати так м'ясо, запечене під шапкою майонезу і сиру, з
М'ясо по-французьки з свинини
Таке блюдо, як «м'ясо по-французьки» готують з курки, яловичини, але частіше всього використовують свинину при створенні цієї смакоти. Давайте
М'ясо по-французьки з ананасами
М'ясо по-французьки - це споконвічно російська страва, що нагадує запіканку. Варіацій його створення досить багато. І сьогодні ми розповімо, як його
Рецепт приготування м'яса по-французьки
М'ясо по-французьки в Парижі вважають страву російської кухні. Цьому є історичне пояснення - вперше його приготували при дворі для графа Орлова,
Картопля по-французьки - рецепт
Багато люблять картоплю і знають десятки різних способів його приготування. Ми хочемо розповісти вам, як приготувати картоплю по-французьки.