Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Як варити суп?

26-03-2015, 19:09
630
Як варити суп?
Перші страви є невід'ємною частиною нашого живлення. Щоденне вживання в їжу супів позитивно впливає на процеси травлення, забезпечує стабільне отримання вітамінів, мінеральних та інших корисних речовин. Приготування більшості супів складається з 3-х етапів: варіння бульйону, пасерування гарнирной складової (найчастіше овочів) і їх з'єднання, тобто, за великим рахунком можна сказати, що більшість супів мають один майже схожий рецепт.
Бульйон для супу можна зварити, як з м'яса і кісток, так і з риби або грибів. Технологія приготування бульйонів однакова - м'ясо, кістки або рибу заливають холодною водою, доводять до кипіння і періодично знімають піну і зайвий жир. З часу кістковий бульйон вариться 3-4 години, м'ясо-кістковий і рибний - по 15 години. Смак і аромат супу буде залежати від того, скільки варився бульйон, тому важливо не переварити його.
Щоб навчитися правильно варити звичайний, але дуже смачний суп, треба знати, як і в якому порядку закладається його гарнірні частина. Однак це не тяжка праця, і під силу, як дорослому, так і дитині. При варінні супу першими в бульйон йдуть сирі овочі, які за часом варяться найбільше. Якщо це, наприклад, борщ, то в першу чергу в бульйон закладають нарізану сиру буряк, потім картоплю.
Пасеровані (смажені) овочі, а так само солоні огірки, квашена капуста, і щавель закладають за 15 хвилин до готовності. Смажать нарізані овочі на заздалегідь розігрітій з маслом сковороді або сотейнику, огірки і квашену капусту тушкують. Крупи перебирають, кілька разів промивають. За 5-7 хвилин до готовності суп додають лавровий лист і спеції.
Різновидів супів досить багато, розрізняються вони в основному тільки складом вхідних у нього інгредієнтів, їх кількістю в рецептурою та способом нарізки овочів, холодні і фруктові супи - виняток. З причини великої різноманітності і достатку супів наведемо кілька рецептів.
Гарячий суп з полуниці
Інгредієнти:

  • вода - 350 мл;

  • полуниця - 150 г;

  • крохмаль картопляний - 5 г;

  • цукор (ксиліт) - 20 г;

  • вершки - 30мл.


  • Полуницю необхідно перебрати, промити і висушити. Потім її заливають водою, доводять до кипіння, додають цукор, крохмаль в розведеному вигляді, другий раз доводять до кипіння і відразу знімають з вогню. Подають з грінками, печивом або сухарями в окремому посуді.

    Як варити суп із консервів?


    Як порадувати чоловіка з дитиною, якщо на приготування складних супів немає часу або сил, наприклад, після важкого робочого дня? Для цього дбайливими домогосподарками і були придумані рецепти повноцінних, смачних супів на швидку руку, і суп з рибних консервованих продуктів - один з них.
    Інгредієнти:

  • вода - 25 л;

  • консервовані рибні продукти;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 3 шт.;

  • спеції - за смаком.


  • Як варити суп?

    Картоплю нарізують великими кубиками, моркву - кружальцями, консерви розминають або розділяють на маленькі шматочки, рисову крупу промивають, цибулю очищають, (одну цибулину залишають цілком, а решті цибулю дрібно нарізають для обжарювання). Картопля з крупою і цибулиною (тієї, яку ви не різали) закладають у киплячу воду, варять до напівготовності, потім додають рибні консерви, через 15-20 хвилин після цього - обсмажені цибулю і моркву, лавровий лист, сіль перець. Після зняття з вогню, дати настоятися протягом 15-20 хвилин, при подачі кожну порцію посипають зеленню.

    Корисні поради:
    Суп можна швидко і смачно зварити, як в аерогрилі, так і в мультиварці. Для цього потрібно всього лише правильно розрахувати тривалість варіння продуктів. А допоможе вам в цьому наша таблиця.




    Найменування продукту




    Тривалість варіння в хвилинах






    Квасоля замоченная




    60-70






    Перлова крупа (розпарена)




    40-50






    Горох лущений




    30-50






    Макарони




    30-40






    Рис




    30






    Капуста квашена тушкована




    25-30






    Капуста білоголова свіжа




    20-30






    Локшина




    20-25






    Капуста цвітна




    20-25






    Вермішель




    12-15






    Овочі пасеровані




    12-15






    Картопля нарізаний




    12-15






    Супова засипка




    10-12






    Буряк тушкована




    10-12






    Лопаточки зеленого горошку




    8-10






    Квасоля стручкова




    8-10






    Шпинат




    5-7
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Який суп зварити?
    Який суп зварити?
    У сім'ях, де не уявляють собі повноцінний обід без першої страви, питання: «Який сьогодні зварити суп?» - стоїть перед господинями практичний щодня.
    Вегетаріанські супи
    Вегетаріанські супи
    Для того щоб стати шанувальником вегетаріанських супів не обов'язково бути членом товариства захисту тварин, адже такі смачні супи і наваристы навіть
    Як варити рибний суп?
    Як варити рибний суп?
    Якщо вам необхідно приготувати швидкий і простий обід без зайвих зусиль - відмінним рішенням буде зварити рибний суп. Для цього вам необхідно мінімум
    Суп з рибними консервами
    Суп з рибними консервами
    У кожної господині завжди вистачає часу на приготування смачного і швидкого обіду. Але ми пропонуємо вам чудове рішення - зваріть незвичайний суп з
    Грибний бульйон
    Грибний бульйон
    Грибний бульйон - відмінна основа для супів і різних соусів. Зазвичай для його приготування використовують білі гриби. У нашій статті ми пропонуємо
    Скільки варити капусту?
    Скільки варити капусту?
    Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,