Суп з морепродуктів - рецепт
Осьминожки і кальмари, креветки і гребінці, мідії і каракатиці - все буйство дарів моря в одній тарілці. Супи з такого «коктейлю» насичені за смаком, дуже корисні і неймовірно просто і швидко готуються. Спробуйте, вам неодмінно сподобається!
Інгредієнти:
морепродукти - 250 г;
філе червоної риби - 150 г;
рис - 50 г;
лимон - 1 шт.;
картопля - 2 шт.;
цибуля - 1 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Рибу нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо її в мультиварці на режимі «Випічка» з додаванням невеликої кількості олії. Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо до риби. Коли він підрум'янитися, заливаємо півтора літра води і переходимо на режим «Суп». Додаємо нарізану кубиками картоплю і добре промитий рис, солимо, перчимо. Закриваємо кришку, варимо 20 хвилин.
Якщо картопля до цього часу буде готова, перемикаємося на «Варіння на пару». Коли закипить, додаємо морепродукти і сік половини лимона. Через 5 хвилин вимикаємо мультиварку, і даємо настоятися супчику ще деякий час. Подаємо, прикрасивши дольками лимона.
Інгредієнти:
морепродукти свіжоморожені - 200г;
морква - 1 шт.;
цибуля -1 шт.;
локшина - 50 г;
олія - для смаження;
куркума - 1 /2 ч. ложки;
лавровий лист - 1 шт.;
петрушка - 1 пучок;
сіль, перецчерный мелений - за смаком.
Приготування
У киплячу підсолену воду закладаємо коктейль з морепродуктів (не розморожуємо!) і лавровий лист. Восьминіжки та черепашки варимо 3 хвилини, після виловлюємо їх на тарілку.
Злегка обсмажуємо нарізану соломкою моркву, додаємо дрібно нарубану цибулю. Доводимо його до прозорості, додаємо спеції. Відправляємо засмажку в каструлю з киплячим бульйоном. Через 5 хвилин кладемо локшину, варимо до готовності. Повертаємо морепродукти, даємо супчику закипіти і прибираємо з вогню.
Готову страву наполягаємо під закритою кришкою ще півгодини. Після подаємо до столу, притрусивши зеленню петрушки.
Кокосове молоко - основа тайської кухні, яка, незважаючи на всю свою екзотичність, припала до смаку багатьом європейцям. І якщо вам захотілося по-справжньому здивувати своїх гостей, спробуйте цей рецепт. Всі компоненти нескладно знайти в магазині, а варитися супчик дуже швидко. Час приготування тайського супу з морепродуктів - всього сім хвилин. Рецепт наведено з розрахунку на одну порцію. Врахуйте, що тайська їжа досить гостра, тому додайте спеції на своїй розсуд (але й зовсім без прянощів не можна обійтися).
Інгредієнти:
молоко кокосове - 300 г;
суміш з рубаних морепродуктів - 150 г;
рибний соус -10 г;
паста каррі - за смаком;
лимон для прикраси;
коріандр - 1 дрібка;
цедра лайма - 1/2 ч. ложки;
корінь імбиру - 1 див.
Приготування
В доведене до кипіння кокосове молоко додаємо корінь імбиру, цедру лайма і пасту каррі. Якщо не вдалося купити готову пасту, її легко можна зробити самим. Для цього змішуємо порошок каррі з дрібкою перцю чилі дрібно нарубаного і соком лайма. Повинна вийти однорідна густа кашка.
Кокосове молоко зі спеціями тримаємо на маленькому вогні декілька хвилин, після додаємо рибний соус і коктейль з морепродуктів. Варимо не більше 2 хвилин. Готовий рибний соус вже досить солоний, тому суп додатково підсолювати не потрібно.
Подаємо тайський суп, притрусивши його щіпка коріандру, обов'язково з скибочкою лимона, щоб кожен міг видавити трохи соку собі в тарілку.
Як зварити рибний суп з морепродуктів в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Рибу нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо її в мультиварці на режимі «Випічка» з додаванням невеликої кількості олії. Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо до риби. Коли він підрум'янитися, заливаємо півтора літра води і переходимо на режим «Суп». Додаємо нарізану кубиками картоплю і добре промитий рис, солимо, перчимо. Закриваємо кришку, варимо 20 хвилин.
Якщо картопля до цього часу буде готова, перемикаємося на «Варіння на пару». Коли закипить, додаємо морепродукти і сік половини лимона. Через 5 хвилин вимикаємо мультиварку, і даємо настоятися супчику ще деякий час. Подаємо, прикрасивши дольками лимона.
Суп-локшина з заморожених морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
У киплячу підсолену воду закладаємо коктейль з морепродуктів (не розморожуємо!) і лавровий лист. Восьминіжки та черепашки варимо 3 хвилини, після виловлюємо їх на тарілку.
Злегка обсмажуємо нарізану соломкою моркву, додаємо дрібно нарубану цибулю. Доводимо його до прозорості, додаємо спеції. Відправляємо засмажку в каструлю з киплячим бульйоном. Через 5 хвилин кладемо локшину, варимо до готовності. Повертаємо морепродукти, даємо супчику закипіти і прибираємо з вогню.
Готову страву наполягаємо під закритою кришкою ще півгодини. Після подаємо до столу, притрусивши зеленню петрушки.
Як приготувати кокосовий суп з морепродуктів?
Кокосове молоко - основа тайської кухні, яка, незважаючи на всю свою екзотичність, припала до смаку багатьом європейцям. І якщо вам захотілося по-справжньому здивувати своїх гостей, спробуйте цей рецепт. Всі компоненти нескладно знайти в магазині, а варитися супчик дуже швидко. Час приготування тайського супу з морепродуктів - всього сім хвилин. Рецепт наведено з розрахунку на одну порцію. Врахуйте, що тайська їжа досить гостра, тому додайте спеції на своїй розсуд (але й зовсім без прянощів не можна обійтися).
Інгредієнти:
Приготування
В доведене до кипіння кокосове молоко додаємо корінь імбиру, цедру лайма і пасту каррі. Якщо не вдалося купити готову пасту, її легко можна зробити самим. Для цього змішуємо порошок каррі з дрібкою перцю чилі дрібно нарубаного і соком лайма. Повинна вийти однорідна густа кашка.
Кокосове молоко зі спеціями тримаємо на маленькому вогні декілька хвилин, після додаємо рибний соус і коктейль з морепродуктів. Варимо не більше 2 хвилин. Готовий рибний соус вже досить солоний, тому суп додатково підсолювати не потрібно.
Подаємо тайський суп, притрусивши його щіпка коріандру, обов'язково з скибочкою лимона, щоб кожен міг видавити трохи соку собі в тарілку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний суп з морепродуктів
Якщо ви хочете приготувати незвичайне і воістину дивовижне перше блюдо, щоб убити всіх наповал, то варто звернути увагу на рецепти томатного супу з
Сирний суп з морепродуктів
Коли хочеться поїсти чогось смачного, поживного, то варто зварити смачний сирний суп з морепродуктів. Повірте - ні ви, ні ваша сім'я не залишитеся
Локшина з морепродуктами
Існує кілька різновидів локшини. Це не тільки макаронні вироби, вона також буває рисова, гречана, яєчна. І сьогодні ми розберемося, як її смачно
Плов з морепродуктів
Плов з морепродуктів - це, звичайно ж, не плов у класичному вигляді, а ароматний рис, приготовлений з морепродуктів. Давайте розберемо кілька
Тайський суп з кокосовим молоком
Тайський суп з кокосовим молоком - дуже неординарна блюдо, яке, можливо, не всім припаде до смаку. А тому, готувати його варто в тому випадку, коли
Тайське каррі
Каррі - це назва популярної суміші спецій, батьківщиною якої є Індія. Але в даний час подібні спеції використовуються в кулінарних традиціях багатьох