» » Суп з морепродуктів - рецепт

Суп з морепродуктів - рецепт

Суп з морепродуктів - рецепт
Осьминожки і кальмари, креветки і гребінці, мідії і каракатиці - все буйство дарів моря в одній тарілці. Супи з такого «коктейлю» насичені за смаком, дуже корисні і неймовірно просто і швидко готуються. Спробуйте, вам неодмінно сподобається!

Як зварити рибний суп з морепродуктів в мультиварці?


Інгредієнти:

  • морепродукти - 250 г;

  • філе червоної риби - 150 г;

  • рис - 50 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • масло рослинне - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Рибу нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо її в мультиварці на режимі «Випічка» з додаванням невеликої кількості олії. Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо до риби. Коли він підрум'янитися, заливаємо півтора літра води і переходимо на режим «Суп». Додаємо нарізану кубиками картоплю і добре промитий рис, солимо, перчимо. Закриваємо кришку, варимо 20 хвилин.
    Якщо картопля до цього часу буде готова, перемикаємося на «Варіння на пару». Коли закипить, додаємо морепродукти і сік половини лимона. Через 5 хвилин вимикаємо мультиварку, і даємо настоятися супчику ще деякий час. Подаємо, прикрасивши дольками лимона.

    Суп-локшина з заморожених морепродуктів


    Інгредієнти:

  • морепродукти свіжоморожені - 200г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля -1 шт.;

  • локшина - 50 г;

  • олія - для смаження;

  • куркума - 1 /2 ч. ложки;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • сіль, перецчерный мелений - за смаком.


  • Приготування
    У киплячу підсолену воду закладаємо коктейль з морепродуктів (не розморожуємо!) і лавровий лист. Восьминіжки та черепашки варимо 3 хвилини, після виловлюємо їх на тарілку.
    Злегка обсмажуємо нарізану соломкою моркву, додаємо дрібно нарубану цибулю. Доводимо його до прозорості, додаємо спеції. Відправляємо засмажку в каструлю з киплячим бульйоном. Через 5 хвилин кладемо локшину, варимо до готовності. Повертаємо морепродукти, даємо супчику закипіти і прибираємо з вогню.
    Готову страву наполягаємо під закритою кришкою ще півгодини. Після подаємо до столу, притрусивши зеленню петрушки.

    Як приготувати кокосовий суп з морепродуктів?


    Кокосове молоко - основа тайської кухні, яка, незважаючи на всю свою екзотичність, припала до смаку багатьом європейцям. І якщо вам захотілося по-справжньому здивувати своїх гостей, спробуйте цей рецепт. Всі компоненти нескладно знайти в магазині, а варитися супчик дуже швидко. Час приготування тайського супу з морепродуктів - всього сім хвилин. Рецепт наведено з розрахунку на одну порцію. Врахуйте, що тайська їжа досить гостра, тому додайте спеції на своїй розсуд (але й зовсім без прянощів не можна обійтися).
    Інгредієнти:

  • молоко кокосове - 300 г;

  • суміш з рубаних морепродуктів - 150 г;

  • рибний соус -10 г;

  • паста каррі - за смаком;

  • лимон для прикраси;

  • коріандр - 1 дрібка;

  • цедра лайма - 1/2 ч. ложки;

  • корінь імбиру - 1 див.


  • Приготування
    В доведене до кипіння кокосове молоко додаємо корінь імбиру, цедру лайма і пасту каррі.
    Суп з морепродуктів - рецепт
    Якщо не вдалося купити готову пасту, її легко можна зробити самим. Для цього змішуємо порошок каррі з дрібкою перцю чилі дрібно нарубаного і соком лайма. Повинна вийти однорідна густа кашка.
    Кокосове молоко зі спеціями тримаємо на маленькому вогні декілька хвилин, після додаємо рибний соус і коктейль з морепродуктів. Варимо не більше 2 хвилин. Готовий рибний соус вже досить солоний, тому суп додатково підсолювати не потрібно.
    Подаємо тайський суп, притрусивши його щіпка коріандру, обов'язково з скибочкою лимона, щоб кожен міг видавити трохи соку собі в тарілку.
    Додав: admin | 26-03-2015, 18:45
    Переглядів: 462