Осьминожки і кальмари, креветки і гребінці, мідії і каракатиці - все буйство дарів моря в одній тарілці. Супи з такого «коктейлю» насичені за смаком, дуже корисні і неймовірно просто і швидко готуються. Спробуйте, вам неодмінно сподобається!
Як зварити рибний суп з морепродуктів в мультиварці?
Інгредієнти: морепродукти - 250 г; філе червоної риби - 150 г; рис - 50 г; лимон - 1 шт.; картопля - 2 шт.; цибуля - 1 шт.; масло рослинне - 2 ст. ложки; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Рибу нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо її в мультиварці на режимі «Випічка» з додаванням невеликої кількості олії. Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо до риби. Коли він підрум'янитися, заливаємо півтора літра води і переходимо на режим «Суп». Додаємо нарізану кубиками картоплю і добре промитий рис, солимо, перчимо. Закриваємо кришку, варимо 20 хвилин.
Якщо картопля до цього часу буде готова, перемикаємося на «Варіння на пару». Коли закипить, додаємо морепродукти і сік половини лимона. Через 5 хвилин вимикаємо мультиварку, і даємо настоятися супчику ще деякий час. Подаємо, прикрасивши дольками лимона.
Суп-локшина з заморожених морепродуктів
Інгредієнти: морепродукти свіжоморожені - 200г; морква - 1 шт.; цибуля -1 шт.; локшина - 50 г; олія - для смаження; куркума - 1 /2 ч. ложки; лавровий лист - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; сіль, перецчерный мелений - за смаком. Приготування У киплячу підсолену воду закладаємо коктейль з морепродуктів (не розморожуємо!) і лавровий лист. Восьминіжки та черепашки варимо 3 хвилини, після виловлюємо їх на тарілку.
Злегка обсмажуємо нарізану соломкою моркву, додаємо дрібно нарубану цибулю. Доводимо його до прозорості, додаємо спеції. Відправляємо засмажку в каструлю з киплячим бульйоном. Через 5 хвилин кладемо локшину, варимо до готовності. Повертаємо морепродукти, даємо супчику закипіти і прибираємо з вогню.
Готову страву наполягаємо під закритою кришкою ще півгодини. Після подаємо до столу, притрусивши зеленню петрушки.
Як приготувати кокосовий суп з морепродуктів?
Кокосове молоко - основа тайської кухні, яка, незважаючи на всю свою екзотичність, припала до смаку багатьом європейцям. І якщо вам захотілося по-справжньому здивувати своїх гостей, спробуйте цей рецепт. Всі компоненти нескладно знайти в магазині, а варитися супчик дуже швидко. Час приготування тайського супу з морепродуктів - всього сім хвилин. Рецепт наведено з розрахунку на одну порцію. Врахуйте, що тайська їжа досить гостра, тому додайте спеції на своїй розсуд (але й зовсім без прянощів не можна обійтися).
Інгредієнти: молоко кокосове - 300 г; суміш з рубаних морепродуктів - 150 г; рибний соус -10 г; паста каррі - за смаком; лимон для прикраси; коріандр - 1 дрібка; цедра лайма - 1/2 ч. ложки; корінь імбиру - 1 див. Приготування В доведене до кипіння кокосове молоко додаємо корінь імбиру, цедру лайма і пасту каррі.
Якщо не вдалося купити готову пасту, її легко можна зробити самим. Для цього змішуємо порошок каррі з дрібкою перцю чилі дрібно нарубаного і соком лайма. Повинна вийти однорідна густа кашка.
Кокосове молоко зі спеціями тримаємо на маленькому вогні декілька хвилин, після додаємо рибний соус і коктейль з морепродуктів. Варимо не більше 2 хвилин. Готовий рибний соус вже досить солоний, тому суп додатково підсолювати не потрібно.
Подаємо тайський суп, притрусивши його щіпка коріандру, обов'язково з скибочкою лимона, щоб кожен міг видавити трохи соку собі в тарілку.