Щі - рецепт

Щі з молодої капусти - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку моєму м'ясо (рецепт м'ясних щей допускає використання будь-якого виду м'яса), ріжемо його на шматочки, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Потім знімаємо піну, що утворилася, кладемо в бульйон цілу очищену цибулину і варимо до готовності м'яса. Після цього цибулину виймаємо і викидаємо, вона нам більше не потрібна, всі свої смакові якості вона вже віддала при варінні. Картоплю нарізаємо брусочками, капусту шаткуємо й викладаємо овочі в бульйон. Тепер робимо зажарку: на сковорідці з олією злегка обсмажуємо спочатку моркву, натерту на крупній тертці, потім додаємо подрібнену цибулю і протертий помідор. Коли овочі придбають золотистий колір, додаємо 1 столову ложку томатної пасти, перемішуємо і виливаємо зажарку в каструлю. Коли всі компоненти проварятся разом, додаємо сіль за смаком і зовсім трохи лимонної кислоти (на кінчику ножа). Ось і все, наш капустяний суп готовий.
Якщо ж ви з якихось причин не вживаєте м'ясо, можете змінити цей рецепт і приготувати борщ без м'яса, на овочевому бульйоні.
Борщ з куркою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності, потім м'ясо виймаємо і ріжемо кубиками. Перець і картоплю нарізаємо брусочками, помідори - кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, цибулю ріжемо дрібними кубиками, а капусту шаткуємо. На сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо моркву з цибулею, потім додаємо перець і помідори, тушкуємо все разом близько 5 хвилин. У киплячий бульйон викладаємо картоплю, капусту і варимо 5 хвилин, потім додаємо зажарку і варимо ще 10 хвилин. Після цього додаємо відварене куряче м'ясо і проварюємо 3-4 хвилини. Додаємо подрібнений кріп і чорний мелений перець за смаком. Як тільки щі закипіли, вимикаємо вогонь і подаємо щі до столу зі сметаною. Взявши за основу рецепт курячих яйця, ви сміливо можете замінити куряче м'ясо на яловичину, кролятину або навіть свинину.
Капусняк з грибами - рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Сушені білі гриби відварюємо до готовності в м'ясному бульйоні, потім подрібнюємо їх. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо на тертці і протушиваем на рослинному маслі разом з квашеною капустою. Потім додаємо томатну пасту, сметану і тушкуємо ще хвилин 5. У киплячий бульйон викладаємо гриби і протушковані овочі, додаємо перець горошком, лавровий лист і борошно, попередньо розведену в 50 мл бульйону. Проварюємо все разом ще хвилин 10. Перед подачею на стіл в кожну тарілку кладемо трохи подрібненої зелені і сметани.
Рекомендуємо добрі рецепти

Зелений борщ - рецепт
Зелений борщ - це традиційне перше блюдо в українській і російській кухнях. У кожної господині, звичайно ж, є свої секрети приготування цього супу. У

Рецепт борщу з куркою
Борщ - страва російської та української кухні, яку люблять багато. Його готують з яловичини, свинини чи баранини. Але сьогодні мова піде про

Як правильно зварити червоний борщ?
Борщ - гаряче перше блюдо російської кухні, що готується з м'яса і овочів. Зазвичай борщ має яскраво червоний колір, але далеко не у всіх господинь

Пісні супи - рецепти
Найчастіше перші страви готують на м'ясному бульйоні. Насправді це зовсім не обов'язкова умова! Суп, приготовлений на овочевому бульйоні, буде ні чим

Борщ з галушками - рецепт
Борщ з галушками - це традиційна страва української кухні, приготувати яке досить нескладно. І зараз ми з вами розберемо два оригінальних і смачних

Борщ з яловичиною
Борщ - традиційне блюдо російської та української кухонь, яке, безсумнівно, знайоме багатьом. І приготувати його можна з різного м'яса і різними