Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з черепахи

Суп з черепахи

26-03-2015, 18:14
3 037
Суп з черепахи
Суп з черепахи - традиційне культова страва в кулінарних традиціях багатьох далекосхідних (і не тільки) народів. В даний час суп з черепахи популярний не тільки на Сході, вважається дуже корисним делікатесом і цим блюдом для гурманів.
Загалом, якщо вам не шкода симпатичних плазунів, будемо розбиратися, як приготувати суп з черепахи.
Щоб не вистачати перше спіймане або куплене в зоомагазині тварина, для початку непогано б з'ясувати, з яких видів черепах варять суп (сучасних видів існує близько 230). Відомі випадки важких і навіть смертельних отруєнь деякими видами. Слід зауважити, що болотна і середземноморська черепахи (які водяться в Росії та Україні) занесені в червону книгу. Зазвичай для приготування супу з черепахи використовують м'ясо зеленої, каймановой, грифовой і далекосхідної черепахи. Готують суп і з червоновухої черепахи.

Суп з черепахи - рецепт в східному стилі


Інгредієнти:

  • м'ясо однієї черепахи;

  • м'ясо яловиче нежирний - 250 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 1-2 шт.;

  • спеції для бульйону (лавровий лист, перець-горошок, гвоздичка);

  • ароматні трави (базилік, майоран, петрушка, кріп, розмарин);

  • свіжа спаржа - 150 г;

  • перець солодкий червоний - 2 шт.;

  • кайенский перець гострий - 1 шт.;

  • мадера або херес - 200 мл;

  • лайм або лимон - 1 шт.;

  • крохмаль - 2 ч. ложки;

  • часник - 2-5 зубчиків;

  • сіль.


  • Приготування
    Спершу треба відрубати черепасі голову і кінцівки, кров злити в окрему чашку. Акуратно відокремлюємо карапакс від пластрона (верхня і нижня частини панцира), потрошимо, намагаючись не зачепити жовчний міхур (відкладемо його у бік). Нутрощі краще викинути. Знімаємо м'ясо, ретельно промиваємо проточною холодною водою і нарізаємо маленькими скибочками. Відварюємо скибочки в підсоленій воді протягом 3-4 годин разом з яловичиною, нарізаним брусочками, періодично знімаючи шум. До кінця процесу додаємо коріння і цибулю. Виловлюємо м'ясо і проціджуємо бульйон. З'єднуємо м'ясо і бульйон.
    В окрему каструльку наливаємо вино, додаємо спеції, кип'ятимо хвилини 4 і залишаємо настоятися протягом 15 хвилин. Переливаємо в каструлю з супом. Додаємо стебла спаржі і солодкий перець, нарізаний короткою соломкою. Варимо протягом 8 хвилин
    Суп з черепахи
    після закипання. Заправляємо суп крохмалем для густоти.
    Розливаємо суп з черепахи по суповым чашках, приправляємо подрібненим часником і гострим перцем. Посипаємо дрібно нарубаною зеленню.
    Це ще не все.
    Кров черепахи і її жовч змішуємо і розбавляємо міцною, бажано, рисовою горілкою 1:1 приправляємо цей чудовий коктейль соком лайма і подаємо до столу.
    Менш екстремальні східні супи: суп фо і кімчі також припадуть до смаку шанувальникам класичної кухні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибна солянка - рецепт
    Рибна солянка - рецепт
    Рибна солянка - менш популярний, але не менш класичний рецепт приготування цієї страви, якщо його м'ясної аналог. Готують рибну солянку з осетрових і
    Суп з цвітної капусти
    Суп з цвітної капусти
    Дієтичні супи з кольорової капусти можна готувати як у вегетаріанському варіанті, так і присмачивши деякою кількістю нежирного м'яса. Обидва рецепта
    Томатний рибний суп
    Томатний рибний суп
    Якщо ви любите рибні страви, а особливо вуха, то вам доведеться по смаку рибний суп з томатами. Поєднання томатів з рибою дуже вдало, тому такий суп
    Салат з яблуками рецепт
    Салат з яблуками рецепт
    Салати з яблуками - відмінний варіант будь-якого полудня. Варіантів їх створення безліч. Ми ж у нашій статті розглянемо найбільш цікаві з них.
    Торт з ківі
    Торт з ківі
    Торт з ківі - чудовий десерт для будь-якого свята: день народження, нового року і т. д. Пропонуємо вам кілька оригінальних і універсальних рецептів
    Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
    Шурпа з качки - чудове блюдо для всієї родини
    Шурпа - це густий м'ясний суп, який готують в країнах Середньої Азії та Близького Сходу. І традиційно його роблять з баранини, але якщо ви любите