Суп з черепахи - традиційне культова страва в кулінарних традиціях багатьох далекосхідних (і не тільки) народів. В даний час суп з черепахи популярний не тільки на Сході, вважається дуже корисним делікатесом і цим блюдом для гурманів.
Загалом, якщо вам не шкода симпатичних плазунів, будемо розбиратися, як приготувати суп з черепахи.
Щоб не вистачати перше спіймане або куплене в зоомагазині тварина, для початку непогано б з'ясувати, з яких видів черепах варять суп (сучасних видів існує близько 230). Відомі випадки важких і навіть смертельних отруєнь деякими видами. Слід зауважити, що болотна і середземноморська черепахи (які водяться в Росії та Україні) занесені в червону книгу. Зазвичай для приготування супу з черепахи використовують м'ясо зеленої, каймановой, грифовой і далекосхідної черепахи. Готують суп і з червоновухої черепахи.
Суп з черепахи - рецепт в східному стилі
Інгредієнти: м'ясо однієї черепахи; м'ясо яловиче нежирний - 250 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; корінь петрушки - 1-2 шт.; спеції для бульйону (лавровий лист, перець-горошок, гвоздичка); ароматні трави (базилік, майоран, петрушка, кріп, розмарин); свіжа спаржа - 150 г; перець солодкий червоний - 2 шт.; кайенский перець гострий - 1 шт.; мадера або херес - 200 мл; лайм або лимон - 1 шт.; крохмаль - 2 ч. ложки; часник - 2-5 зубчиків; сіль. Приготування Спершу треба відрубати черепасі голову і кінцівки, кров злити в окрему чашку. Акуратно відокремлюємо карапакс від пластрона (верхня і нижня частини панцира), потрошимо, намагаючись не зачепити жовчний міхур (відкладемо його у бік). Нутрощі краще викинути. Знімаємо м'ясо, ретельно промиваємо проточною холодною водою і нарізаємо маленькими скибочками. Відварюємо скибочки в підсоленій воді протягом 3-4 годин разом з яловичиною, нарізаним брусочками, періодично знімаючи шум. До кінця процесу додаємо коріння і цибулю. Виловлюємо м'ясо і проціджуємо бульйон. З'єднуємо м'ясо і бульйон.
В окрему каструльку наливаємо вино, додаємо спеції, кип'ятимо хвилини 4 і залишаємо настоятися протягом 15 хвилин. Переливаємо в каструлю з супом. Додаємо стебла спаржі і солодкий перець, нарізаний короткою соломкою. Варимо протягом 8 хвилин
після закипання. Заправляємо суп крохмалем для густоти.
Розливаємо суп з черепахи по суповым чашках, приправляємо подрібненим часником і гострим перцем. Посипаємо дрібно нарубаною зеленню.
Це ще не все.
Кров черепахи і її жовч змішуємо і розбавляємо міцною, бажано, рисовою горілкою 1:1 приправляємо цей чудовий коктейль соком лайма і подаємо до столу.
Менш екстремальні східні супи: суп фо і кімчі також припадуть до смаку шанувальникам класичної кухні.