Рибний суп з сьомги
Риба - цінний продукт! А така риба сьомга містить дуже корисне для організму речовина - мелатонін, який необхідний для омолодження клітин організму. Тому людина придумав безліч застосувань цієї риби в кулінарії. Рибний суп з сьомги - прекрасне блюдо, яке під силу будь-якій господині.
Інгредієнти:
вода - 1 л.;
філе сьомги - 300 г;
слив. масло - 20 г;
цибуля-порей - 1 шт.;
селера - 1 пучок;
кріп - 1 пучок;
морква - 1 шт.;
картопля - 4 шт.;
зел. горошок - 100 г;
кмин - 1/2 ч. л.;
молоко - 05 л.
Приготування
Головне в даному рецепті приготування рибного супу з сьомги - точне співвідношення продуктів. Моркву треба буде порізати дрібними кубиками. Так само чинимо і з картоплею. Далі від цибулі-порею відокремлюємо його зелену частину і в суп пускаємо лише білу ніжку, порізану кільцями. У селери нарізаємо тільки нижню його частину (білу) - вона найбільш ароматна. У кропу ріжемо тільки зелень, відрізавши ніжки. Рибу потрібно нарізати кубиками. І приступаємо безпосередньо до приготування супу. Беремо каструлю і розтоплюємо в ній вершкове масло (20 грамів!). Засипаємо цибулю і підсмажити до прозорості. Додаємо картоплю, моркву і трохи обсмажуємо.
Потім вливаємо воду, доводимо до кипіння і нехай всі овочі покипить хвилин 10 на слабкому вогні. Після закінчення цього часу додаємо в наш суп сьомгу, зелений горошок і білу частину селери. Солимо, перчимо - за смаком. Додаємо кмин і варимо ще хвилин 5. В кінці приготування вливаємо в суп молоко і доводимо до кипіння, а потім відставляємо каструлю. Суп готовий. Безпосередньо перед подачею посипаємо кропом.
Інгредієнти:
вода - 1 л.;
сьомга (філе) - 300 г;
картопля - 3 шт.;
морква - 1 шт.;
сіль - за смаком;
мускатний горіх - щіпка;
вершки - 50 г;
кріп - пучок;
червона ікра - для подачі.
Приготування
Давайте подивимося, як приготувати ніжний вершковий рибний суп з сьомги. Для цього овочі потрібно почистити, порізати. Різати можна як вам зручніше - все одно це буде пюре. Воду, ставимо на вогонь і моркву відварюємо з картоплею. Потім додаємо нарізану рибу і варимо ще хвилин п'ять. Як звариться - переливаємо весь вміст в блендер, додаємо мускатний горіх і збиваємо до однорідної маси. Потім кладемо порізану зелень кропу і ще трохи збиваємо.
Вершки можна додати безпосередньо при збиванні, а можна полити ними рибний суп пюре з сьомги перед подачею. Прикрашаємо в тарілці супчик червоною ікрою (буквально чверть чайної ложки). Ось і все норвезький суп готовий.
Юшка з сьомги
Інгредієнти:
голова сьомги - 1 шт.
вода - 3 л;
картопля - 4 шт.;
морква - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
селера - 4 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
помідори - 2 шт.;
раст. масло - 2 ст. л.;
рис - 50 г;
горілка - 50 г;
кріп - 1 пучок;
часник - 1 зубок;
лавровий лист;
чорний перець;
сіль - за смаком.
Приготування
Даний рецепт рибного супу з голови (можна - з декількох голів) сьомги дуже цікавий і своєрідний. Так само можна використовувати не тільки голову, але й інші частини сьомги - тоді вуха вийде більш насиченого рибного смаку. Кладемо сьомгу в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Як закипить - робимо тихіше вогонь і даємо покипіти, щоб всі соки з риби вийшли. Тим часом чистимо і ріжемо овочі. Картоплю ріжемо соломкою і додаємо у воду до риби. Так само кидаємо дві цілі чищені цибулини і цілі пучки селери. Солимо за смаком.
Поки варяться основні інгредієнти, беремо моркву і перець, ріжемо дрібно і трохи обсмажуємо на сковороді. Потім до них додаємо різані, очищені від шкірки помідори і ще трохи обсмажуємо. З юшки акуратно дістаємо рибу. У каструлю додаємо рис і готову засмажку.
Чекаємо, коли риба охолоне. Потім відокремлюємо м'ясо від кістки і відправляємо назад в каструлю. Дрібно рубаємо кріп і часник. Додаємо їх до вусі в кінці приготування, плюс перець і лаврушку. Перемішуємо і додаємо горілку. Знову перемішуємо і нехай все як слід протомиться ще хвилин 15. Чудова юшка готова!
Суп з сьомги по-шведськи
Інгредієнти:
Приготування
Головне в даному рецепті приготування рибного супу з сьомги - точне співвідношення продуктів. Моркву треба буде порізати дрібними кубиками. Так само чинимо і з картоплею. Далі від цибулі-порею відокремлюємо його зелену частину і в суп пускаємо лише білу ніжку, порізану кільцями. У селери нарізаємо тільки нижню його частину (білу) - вона найбільш ароматна. У кропу ріжемо тільки зелень, відрізавши ніжки. Рибу потрібно нарізати кубиками. І приступаємо безпосередньо до приготування супу. Беремо каструлю і розтоплюємо в ній вершкове масло (20 грамів!). Засипаємо цибулю і підсмажити до прозорості. Додаємо картоплю, моркву і трохи обсмажуємо.
Потім вливаємо воду, доводимо до кипіння і нехай всі овочі покипить хвилин 10 на слабкому вогні. Після закінчення цього часу додаємо в наш суп сьомгу, зелений горошок і білу частину селери. Солимо, перчимо - за смаком. Додаємо кмин і варимо ще хвилин 5. В кінці приготування вливаємо в суп молоко і доводимо до кипіння, а потім відставляємо каструлю. Суп готовий. Безпосередньо перед подачею посипаємо кропом.
Норвезька вершковий суп-пюре з сьомги
Інгредієнти:
Приготування
Давайте подивимося, як приготувати ніжний вершковий рибний суп з сьомги. Для цього овочі потрібно почистити, порізати. Різати можна як вам зручніше - все одно це буде пюре. Воду, ставимо на вогонь і моркву відварюємо з картоплею. Потім додаємо нарізану рибу і варимо ще хвилин п'ять. Як звариться - переливаємо весь вміст в блендер, додаємо мускатний горіх і збиваємо до однорідної маси. Потім кладемо порізану зелень кропу і ще трохи збиваємо.
Вершки можна додати безпосередньо при збиванні, а можна полити ними рибний суп пюре з сьомги перед подачею. Прикрашаємо в тарілці супчик червоною ікрою (буквально чверть чайної ложки). Ось і все норвезький суп готовий.
Юшка з сьомги
Інгредієнти:
Приготування
Даний рецепт рибного супу з голови (можна - з декількох голів) сьомги дуже цікавий і своєрідний. Так само можна використовувати не тільки голову, але й інші частини сьомги - тоді вуха вийде більш насиченого рибного смаку. Кладемо сьомгу в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Як закипить - робимо тихіше вогонь і даємо покипіти, щоб всі соки з риби вийшли. Тим часом чистимо і ріжемо овочі. Картоплю ріжемо соломкою і додаємо у воду до риби. Так само кидаємо дві цілі чищені цибулини і цілі пучки селери. Солимо за смаком.
Поки варяться основні інгредієнти, беремо моркву і перець, ріжемо дрібно і трохи обсмажуємо на сковороді. Потім до них додаємо різані, очищені від шкірки помідори і ще трохи обсмажуємо. З юшки акуратно дістаємо рибу. У каструлю додаємо рис і готову засмажку.
Чекаємо, коли риба охолоне. Потім відокремлюємо м'ясо від кістки і відправляємо назад в каструлю. Дрібно рубаємо кріп і часник. Додаємо їх до вусі в кінці приготування, плюс перець і лаврушку. Перемішуємо і додаємо горілку. Знову перемішуємо і нехай все як слід протомиться ще хвилин 15. Чудова юшка готова!
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з сьомги - рецепт
Любителям такої корисної червоної риби, як сьомга, припадуть до смаку оригінальні супи, основним інгредієнтом яких як раз і є цей продукт. Ми
Рибний суп з пшоном
Рибний супчик - це корисне і смачне блюдо, яке чудово підійде для легкого обіду або вечері. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати рибний суп з
Рибний суп з тріски - рецепт
Тріска - нежирна і найпоширеніша риба періодично з'являється на нашому столі у вигляді холодцю або просто смажена. Але сьогодні ми хочемо поговорити
Суп з сьомги з вершками
Сьомга - дуже смачна, та й корисна риба. І сьогодні ми пропонуємо вам декілька цікавих варіантів створення з неї супів з вершками. Таке блюдо буде
Юшка з сьомги - рецепт
Юшка з сьомги виходить дуже ароматною і ситної, з ніжним, вишуканим смаком. Таке блюдо можна подати і до святкового обіду, подавши до столу в
Сьомга з грибами
Серед різних видів риби, вживаної нами їжі, неодмінно, виділяється сьомга. За її дивовижні смакові і корисні якості цю морську мешканку не даремно