Риба - цінний продукт! А така риба сьомга містить дуже корисне для організму речовина - мелатонін, який необхідний для омолодження клітин організму. Тому людина придумав безліч застосувань цієї риби в кулінарії. Рибний суп з сьомги - прекрасне блюдо, яке під силу будь-якій господині.
Суп з сьомги по-шведськи
Інгредієнти: вода - 1 л.; філе сьомги - 300 г; слив. масло - 20 г; цибуля-порей - 1 шт.; селера - 1 пучок; кріп - 1 пучок; морква - 1 шт.; картопля - 4 шт.; зел. горошок - 100 г; кмин - 1/2 ч. л.; молоко - 05 л. Приготування Головне в даному рецепті приготування рибного супу з сьомги - точне співвідношення продуктів. Моркву треба буде порізати дрібними кубиками. Так само чинимо і з картоплею. Далі від цибулі-порею відокремлюємо його зелену частину і в суп пускаємо лише білу ніжку, порізану кільцями. У селери нарізаємо тільки нижню його частину (білу) - вона найбільш ароматна. У кропу ріжемо тільки зелень, відрізавши ніжки. Рибу потрібно нарізати кубиками. І приступаємо безпосередньо до приготування супу. Беремо каструлю і розтоплюємо в ній вершкове масло (20 грамів!). Засипаємо цибулю і підсмажити до прозорості. Додаємо картоплю, моркву і трохи обсмажуємо.
Потім вливаємо воду, доводимо до кипіння і нехай всі овочі покипить хвилин 10 на слабкому вогні. Після закінчення цього часу додаємо в наш суп сьомгу, зелений горошок і білу частину селери. Солимо, перчимо - за смаком. Додаємо кмин і варимо ще хвилин 5. В кінці приготування вливаємо в суп молоко і доводимо до кипіння, а потім відставляємо каструлю. Суп готовий. Безпосередньо перед подачею посипаємо кропом.
Норвезька вершковий суп-пюре з сьомги
Інгредієнти: вода - 1 л.; сьомга (філе) - 300 г; картопля - 3 шт.; морква - 1 шт.; сіль - за смаком; мускатний горіх - щіпка; вершки - 50 г; кріп - пучок; червона ікра - для подачі. Приготування Давайте подивимося, як приготувати ніжний вершковий рибний суп з сьомги. Для цього овочі потрібно почистити, порізати. Різати можна як вам зручніше - все одно це буде пюре. Воду, ставимо на вогонь і моркву відварюємо з картоплею. Потім додаємо нарізану рибу і варимо ще хвилин п'ять. Як звариться - переливаємо весь вміст в блендер, додаємо мускатний горіх і збиваємо до однорідної маси. Потім кладемо порізану зелень кропу і ще трохи збиваємо.
Вершки можна додати безпосередньо при збиванні, а можна полити ними рибний суп пюре з сьомги перед подачею. Прикрашаємо в тарілці супчик червоною ікрою (буквально чверть чайної ложки). Ось і все норвезький суп готовий.
Юшка з сьомги Інгредієнти: голова сьомги - 1 шт. вода - 3 л; картопля - 4 шт.; морква - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; селера - 4 шт.; болгарський перець - 2 шт.; помідори - 2 шт.; раст. масло - 2 ст. л.; рис - 50 г; горілка - 50 г; кріп - 1 пучок; часник - 1 зубок; лавровий лист; чорний перець; сіль - за смаком. Приготування Даний рецепт рибного супу з голови (можна - з декількох голів) сьомги дуже цікавий і своєрідний. Так само можна використовувати не тільки голову, але й інші частини сьомги - тоді вуха вийде більш насиченого рибного смаку. Кладемо сьомгу в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Як закипить - робимо тихіше вогонь і даємо покипіти, щоб всі соки з риби вийшли. Тим часом чистимо і ріжемо овочі. Картоплю ріжемо соломкою і додаємо у воду до риби. Так само кидаємо дві цілі чищені цибулини і цілі пучки селери. Солимо за смаком.
Поки варяться основні інгредієнти, беремо моркву і перець, ріжемо дрібно і трохи обсмажуємо на сковороді. Потім до них додаємо різані, очищені від шкірки помідори і ще трохи обсмажуємо. З юшки акуратно дістаємо рибу. У каструлю додаємо рис і готову засмажку.
Чекаємо, коли риба охолоне. Потім відокремлюємо м'ясо від кістки і відправляємо назад в каструлю. Дрібно рубаємо кріп і часник. Додаємо їх до вусі в кінці приготування, плюс перець і лаврушку. Перемішуємо і додаємо горілку. Знову перемішуємо і нехай все як слід протомиться ще хвилин 15. Чудова юшка готова!