Сьомга з грибами
Серед різних видів риби, вживаної нами їжі, неодмінно, виділяється сьомга. За її дивовижні смакові і корисні якості цю морську мешканку не даремно називають «цар-риба». Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і незвичайних рецептів приготування сьомги з грибами.
Інгредієнти:
філе сьомги - 300 г;
мариновані гриби - 100 г;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
консервований зелений горошок - 100 г;
корінь петрушки;
майонез;
гірчиця - 1 ч. ложка;
свіжа зелень.
Приготування
Для приготування салату можна використовувати солону сьомгу, а можна відварити свіжу рибу. Потім нарізаємо її шматочками і висипаємо разом із зеленим горошком в салатницю. Варені моркву і корінь петрушки шаткуємо кубиками. Цибулю і мариновані гриби обробляємо і подрібнюємо. Тепер додаємо всі інгредієнти в салат, солимо його, заправляємо гірчицею , майонезом і ретельно перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо посіченою зеленню кропу.
Інгредієнти:
стейк з сьомги - 4 шт.;
сіль - щіпка;
сушений чебрець - щіпка;
лимон - 1 шт.;
свіжі печериці - 50 г;
гарбуз - 100 г;
біле сухе вино - 05 ст.
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Тепер від рулону пекарській фольги відрізаємо 4 невеликих прямокутника зі сторонами, приблизно, 30х60 сантиметрів. Складаємо кожен з них навпіл і розміщуємо по центру рибний стейк. Овочі та гриби обробляємо, подрібнюємо кубиками, розкладаємо навколо сьомги і посипаємо все спеціями. Тепер акуратно збираємо фольгу «човником» і вливаємо біле сухе вино. Щільно запечатаем «конверти», викладаємо на деко і відправляємо сьомгу з грибами в духовку приблизно хвилин на 10-15.
Інгредієнти:
плавлений вершковий сир - 400 г;
голова і хвіст сьомги - 1 кг;
цибулина - 1 шт.;
лавровий лист - 1 шт.;
вода - 15 л;
перець горошком - 5 шт.;
сіль.
Приготування
Голову і хвіст сьомги очищаємо від луски, промиваємо, видаляємо зябра, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Тепер ставимо посуд на вогонь, як тільки закипить, знімаємо піну, додаємо очищену цибулю, лавровий листок і перець горошком. Варимо на середньому вогні хвилин 20-25. Потім виймаємо рибу з бульйону, злегка остуджуємо і відокремлюємо філе від шкіри і кісток. Бульйон проціджуємо, додаємо філе риби і плавлений сир. Ретельно перемішуємо супчик і пробуємо на сіль. Подаємо страву тільки в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.
Салат з сьомгою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування салату можна використовувати солону сьомгу, а можна відварити свіжу рибу. Потім нарізаємо її шматочками і висипаємо разом із зеленим горошком в салатницю. Варені моркву і корінь петрушки шаткуємо кубиками. Цибулю і мариновані гриби обробляємо і подрібнюємо. Тепер додаємо всі інгредієнти в салат, солимо його, заправляємо гірчицею , майонезом і ретельно перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо посіченою зеленню кропу.
Стейк з сьомги з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Тепер від рулону пекарській фольги відрізаємо 4 невеликих прямокутника зі сторонами, приблизно, 30х60 сантиметрів. Складаємо кожен з них навпіл і розміщуємо по центру рибний стейк. Овочі та гриби обробляємо, подрібнюємо кубиками, розкладаємо навколо сьомги і посипаємо все спеціями. Тепер акуратно збираємо фольгу «човником» і вливаємо біле сухе вино. Щільно запечатаем «конверти», викладаємо на деко і відправляємо сьомгу з грибами в духовку приблизно хвилин на 10-15.
Суп з сьомги з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Голову і хвіст сьомги очищаємо від луски, промиваємо, видаляємо зябра, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Тепер ставимо посуд на вогонь, як тільки закипить, знімаємо піну, додаємо очищену цибулю, лавровий листок і перець горошком. Варимо на середньому вогні хвилин 20-25. Потім виймаємо рибу з бульйону, злегка остуджуємо і відокремлюємо філе від шкіри і кісток. Бульйон проціджуємо, додаємо філе риби і плавлений сир. Ретельно перемішуємо супчик і пробуємо на сіль. Подаємо страву тільки в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Олів'є» з сьомгою
Олів'є, мабуть, самий знаменитий у нашій країні салат. Готують його по-різному: з куркою, з ковбасою, з рибою. Ось про останньому варіанті ми і
Рулетики з сьомги
Рулети з риби вже давно влаштувалися на наших столах у відмінної якості холодної закуски. Особливо вишуканою стравою вважаються рулети з сьомги,
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Юшка з лосося
Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
Паста з сьомгою
Варіантів приготування італійської пасти дуже багато. Її можна робити з м'ясом, грибами, овочами і рибою. І сьогодні ми розповімо, як її смачно і
Закуска з сьомги
Закуски з риби здатні прикрасити як святковий, так і повсякденний стіл. Варіантів їх приготування досить багато, тут все залежить від ваших