Серед різних видів риби, вживаної нами їжі, неодмінно, виділяється сьомга. За її дивовижні смакові і корисні якості цю морську мешканку не даремно називають «цар-риба». Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і незвичайних рецептів приготування сьомги з грибами.
Салат з сьомгою і грибами
Інгредієнти: філе сьомги - 300 г; мариновані гриби - 100 г; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; консервований зелений горошок - 100 г; корінь петрушки; майонез; гірчиця - 1 ч. ложка; свіжа зелень. Приготування Для приготування салату можна використовувати солону сьомгу, а можна відварити свіжу рибу. Потім нарізаємо її шматочками і висипаємо разом із зеленим горошком в салатницю. Варені моркву і корінь петрушки шаткуємо кубиками. Цибулю і мариновані гриби обробляємо і подрібнюємо. Тепер додаємо всі інгредієнти в салат, солимо його, заправляємо гірчицею , майонезом і ретельно перемішуємо. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо посіченою зеленню кропу.
Стейк з сьомги з грибами
Інгредієнти: стейк з сьомги - 4 шт.; сіль - щіпка; сушений чебрець - щіпка; лимон - 1 шт.; свіжі печериці - 50 г; гарбуз - 100 г; біле сухе вино - 05 ст. Приготування Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 220 градусів. Тепер від рулону пекарській фольги відрізаємо 4 невеликих прямокутника зі сторонами, приблизно, 30х60 сантиметрів. Складаємо кожен з них навпіл і розміщуємо по центру рибний стейк. Овочі та гриби обробляємо, подрібнюємо кубиками, розкладаємо навколо сьомги і посипаємо все спеціями. Тепер акуратно збираємо фольгу «човником» і вливаємо біле сухе вино. Щільно запечатаем «конверти», викладаємо на деко і відправляємо сьомгу з грибами в духовку приблизно хвилин на 10-15.
Суп з сьомги з грибами
Інгредієнти: плавлений вершковий сир - 400 г; голова і хвіст сьомги - 1 кг; цибулина - 1 шт.; лавровий лист - 1 шт.; вода - 15 л; перець горошком - 5 шт.; сіль. Приготування Голову і хвіст сьомги очищаємо від луски, промиваємо, видаляємо зябра, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Тепер ставимо посуд на вогонь, як тільки закипить, знімаємо піну, додаємо очищену цибулю, лавровий листок і перець горошком. Варимо на середньому вогні хвилин 20-25. Потім виймаємо рибу з бульйону, злегка остуджуємо і відокремлюємо філе від шкіри і кісток. Бульйон проціджуємо, додаємо філе риби і плавлений сир. Ретельно перемішуємо супчик і пробуємо на сіль. Подаємо страву тільки в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.