Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Юшка з сьомги - рецепт

Юшка з сьомги - рецепт

26-03-2015, 10:08
928
Юшка з сьомги - рецепт
Юшка з сьомги - рибне перше блюдо, улюблена багатьма за свій насичений аромат і вишуканий смак. Для її приготування згодяться філейні частини, голова, плавники і навіть хвіст. Пропонуємо вам кілька легких і доступних рецептів ухи з сьомги.

Юшка з сьомги з вершками


Інгредієнти:

  • свіже філе сьомги - 500 г;

  • помідори - 2 шт.;

  • картопля - 2 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • вершки 20 % - 500 мл;

  • цибуля зелена - за смаком;

  • вода - 1 л;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Як зварити юшку з сьомги? Рибне філе промиваємо і обробляємо на шматочки. Картоплю чистимо, обполіскуємо і шаткуємо брусочками. Помідори опускаємо на хвилинку в окріп, а потім акуратно знімаємо з них шкірку і подрібнюємо кубиками. Цибулину очистити і рубаємо півкільцями, а моркву ріжемо тоненькою соломкою і викладаємо в глибоку каструлю. Підливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо овочі до рум'яного кольору. Потім додаємо помідори, злегка обсмажуємо і вливаємо необхідну кількість кип'яченої води. Доводимо на слабкому вогні до кипіння і проварюємо суп близько 5 хвилин. Підсолюємо його, кидаємо картоплю і варимо майже до готовності. Далі кладемо шматочки сьомги, вливаємо вершки і готуємо на слабенькому вогні ще хвилин 5. Готову юшку розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню і зеленим луком.

    Юшка з сьомги в мультиварці


    Інгредієнти:

  • черевця сьомги - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • фільтрована вода - 15 л;

  • спеції;

  • кріп свіжий.


  • Приготування
    Як приготувати юшку з сьомги? Всі овочі миємо, обробляємо і ріжемо. Картопля шаткуємо середніми кубиками, моркву рубаємо кружечками, а цибулю подрібнюємо. Рибу добре промиваємо, зчищають луску і розбираємо ножем на порційні шматочки. Потім перекладаємо всі підготовлені продукти в каструлю мультиварки, кидаємо за смаком спеції і заливаємо водою. Закриваємо кришку приладу і готуємо, виставивши режим «Суп». Приблизно за 10 хвилин до завершення програми підсолюємо за смаком і після сигналу готовності розливаємо суп по тарілках і посипаємо подрібненою свіжим кропом. Ось і все, навариста, смачна та ароматна юшка з черевець сьомги готова!

    Вуха солянка з хребтів сьомги


    Інгредієнти:
    Для бульйону:

  • фільтрована вода - 3 л;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • голова і хребти сьомги;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • спеції.


  • Для супу:

  • філе сьомги - 200 г;

  • каперси - 40 г;

  • помідори - 3 шт.;

  • оливки - 150 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • лимон - за смаком;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Рецепт ухи з сьомги дуже простий: голову і хребти риби як слід, промиваємо і поки відкладаємо в сторону. Моркву і цибулю чистимо. У каструлю наливаємо 3 літри холодної фільтрованої води, викладаємо рибні частини, доводимо до закипання і знімаємо пінку до тих пір, поки вона не припинить з'являтися.
    Юшка з сьомги - рецепт
    Потім додаємо моркву, цибулю, додаємо перець горошком і лавровий лист. Вогонь зменшуємо, прикриваємо каструлю кришкою і варимо бульйон хвилин 50. Далі акуратно проціджуємо його через дрібне сито. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями. Свіжі помідори подрібнюємо блендером. Тепер розігріваємо на сковороді трохи оливкової олії і обсмажуємо цибулька, приблизно 5 хвилин. Потім викладаємо томатне пюре, каперси, перемішуємо і тушкуємо хвилин 7. Проціджений рибний бульйон ставимо на вогонь, перекладаємо в нього томатну обжарку і доводимо все до кипіння. Потім кидаємо філе сьомги, оливки і проварюємо ще 5-7 хвилин, а потім знімаємо з вогню й даємо супу настоятися. Приготовану ароматну юшку солянку з сьомги розливаємо по тарілках, кладемо в кожну по лимонної часточці і прикрашаємо зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибний суп з пшоном
    Рибний суп з пшоном
    Рибний супчик - це корисне і смачне блюдо, яке чудово підійде для легкого обіду або вечері. Сьогодні ми пропонуємо вам приготувати рибний суп з
    Рибний суп з сьомги
    Рибний суп з сьомги
    Сьомга - смачна і корисна риба, в якій міститься мелатонін - речовина необхідне для омолодження клітин нашого організму. У різних кулінарних стравах
    Суп з сьомги з вершками
    Суп з сьомги з вершками
    Сьомга - дуже смачна, та й корисна риба. І сьогодні ми пропонуємо вам декілька цікавих варіантів створення з неї супів з вершками. Таке блюдо буде
    Сьомга з грибами
    Сьомга з грибами
    Серед різних видів риби, вживаної нами їжі, неодмінно, виділяється сьомга. За її дивовижні смакові і корисні якості цю морську мешканку не даремно
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося
    Юшка з лосося - це чудовий наваристий суп, який сподобається і дорослим, і дітям. А головне він виходить дуже корисним і поживним. Пропонуємо вашій
    Юшка з осетрини - рецепт
    Юшка з осетрини - рецепт
    Вуха - це смачний легкий супчик, який за традицією вариться з голови і хвоста рибки. І зараз ми розглянемо кілька рецептів створення юшки з осетрини.