Юшка з сьомги - рибне перше блюдо, улюблена багатьма за свій насичений аромат і вишуканий смак. Для її приготування згодяться філейні частини, голова, плавники і навіть хвіст. Пропонуємо вам кілька легких і доступних рецептів ухи з сьомги.
Юшка з сьомги з вершками
Інгредієнти: свіже філе сьомги - 500 г; помідори - 2 шт.; картопля - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; вершки 20 % - 500 мл; цибуля зелена - за смаком; вода - 1 л; спеції; олія рослинна. Приготування Як зварити юшку з сьомги? Рибне філе промиваємо і обробляємо на шматочки. Картоплю чистимо, обполіскуємо і шаткуємо брусочками. Помідори опускаємо на хвилинку в окріп, а потім акуратно знімаємо з них шкірку і подрібнюємо кубиками. Цибулину очистити і рубаємо півкільцями, а моркву ріжемо тоненькою соломкою і викладаємо в глибоку каструлю. Підливаємо трохи рослинного масла і пасеруємо овочі до рум'яного кольору. Потім додаємо помідори, злегка обсмажуємо і вливаємо необхідну кількість кип'яченої води. Доводимо на слабкому вогні до кипіння і проварюємо суп близько 5 хвилин. Підсолюємо його, кидаємо картоплю і варимо майже до готовності. Далі кладемо шматочки сьомги, вливаємо вершки і готуємо на слабенькому вогні ще хвилин 5. Готову юшку розливаємо по тарілках і прикрашаємо зеленню і зеленим луком.
Юшка з сьомги в мультиварці
Інгредієнти: черевця сьомги - 500 г; цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; картопля - 4 шт.; фільтрована вода - 15 л; спеції; кріп свіжий. Приготування Як приготувати юшку з сьомги? Всі овочі миємо, обробляємо і ріжемо. Картопля шаткуємо середніми кубиками, моркву рубаємо кружечками, а цибулю подрібнюємо. Рибу добре промиваємо, зчищають луску і розбираємо ножем на порційні шматочки. Потім перекладаємо всі підготовлені продукти в каструлю мультиварки, кидаємо за смаком спеції і заливаємо водою. Закриваємо кришку приладу і готуємо, виставивши режим «Суп». Приблизно за 10 хвилин до завершення програми підсолюємо за смаком і після сигналу готовності розливаємо суп по тарілках і посипаємо подрібненою свіжим кропом. Ось і все, навариста, смачна та ароматна юшка з черевець сьомги готова!
Вуха солянка з хребтів сьомги
Інгредієнти: Для бульйону:
фільтрована вода - 3 л; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; голова і хребти сьомги; лавровий лист - 2 шт.; спеції. Для супу:
філе сьомги - 200 г; каперси - 40 г; помідори - 3 шт.; оливки - 150 г; цибулина - 1 шт.; лимон - за смаком; олія оливкова - 2 ст. ложки; спеції. Приготування Рецепт ухи з сьомги дуже простий: голову і хребти риби як слід, промиваємо і поки відкладаємо в сторону. Моркву і цибулю чистимо. У каструлю наливаємо 3 літри холодної фільтрованої води, викладаємо рибні частини, доводимо до закипання і знімаємо пінку до тих пір, поки вона не припинить з'являтися.

Потім додаємо моркву, цибулю, додаємо перець горошком і лавровий лист. Вогонь зменшуємо, прикриваємо каструлю кришкою і варимо бульйон хвилин 50. Далі акуратно проціджуємо його через дрібне сито. Цибулю чистимо, шаткуємо півкільцями. Свіжі помідори подрібнюємо блендером. Тепер розігріваємо на сковороді трохи оливкової олії і обсмажуємо цибулька, приблизно 5 хвилин. Потім викладаємо томатне пюре, каперси, перемішуємо і тушкуємо хвилин 7. Проціджений рибний бульйон ставимо на вогонь, перекладаємо в нього томатну обжарку і доводимо все до кипіння. Потім кидаємо філе сьомги, оливки і проварюємо ще 5-7 хвилин, а потім знімаємо з вогню й даємо супу настоятися. Приготовану ароматну юшку солянку з сьомги розливаємо по тарілках, кладемо в кожну по лимонної часточці і прикрашаємо зеленню.