Суп-пюре з грибами
Як же приємно на обід налити тарілочку ароматного гарячого грибного супу . Головне, що такий супчик можна давати навіть дітям і зовсім не переживати про те, що у них заболять животики, адже таке блюдо навпаки дуже корисно для людей з чутливим шлунком: він повністю обволікає його стінки і надовго насичує організм. Його можна подавати на стіл навіть без хлібобулочних виробів. Отже, давайте розглянемо з вами кілька рецептів супу-пюре з грибів.
Інгредієнти:
свіжі печериці - 300 г;
картопля - 600 г;
цибулина - 200 г;
вершки - 500 мл;
спеції;
рослинна олія;
свіжа зелень за бажанням.
Приготування
Для приготування вершкового супу - пюре з грибами добре промиваємо печериці і нарізаємо їх невеликими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Очищаємо від шкірки картоплю, ретельно промиваємо його, подрібнюємо кубиками й викладаємо в каструлю.
Потім заливаємо водою і ставимо на сильний вогонь, а після закипання зменшуємо полум'я. Трохи підсолюємо картоплю, прикриваємо каструлю кришкою і варимо приблизно 30 хвилин. Потім обережно зливаємо воду і товкачкою розминаємо картоплю в пюре.
Подрібнений цибулю викладаємо в сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і пасеруємо на слабенькому вогні до утворення золотистої скоринки. Після цього додаємо до нього подрібнені печериці, підсолюємо за смаком і гарненько все перемішуємо дерев'яною лопаткою до тих пір, поки повністю не випарується вся рідина.
Далі комфорки вимикаємо і даємо нашій обжарке охолонути. Після цього перекладаємо овочі в чашу блендера і подрібнюємо до однорідної маси. Потім перекладаємо цибульно-грибне пюре в товчену картоплю, вливаємо вершки, солимо, знову все добре перемішуємо блендером і ставимо на вогонь, помішуючи. Як тільки суп-пюре з печериць закипить, відразу ж знімаємо його з плити, посипаємо подрібненою свіжою зеленню і розливаємо по тарілках.
Інгредієнти:
плавлений сир - 200 г;
білі гриби - 100 г;
морква - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
вермішель - жменя;
вода - 15 л;
спеції;
часник - 1 зубчик
кріп.
Приготування
Беремо невелику каструльку, наливаємо в неї кип'ячену воду і доводимо до кипіння. Цим часом чистимо картоплю, нарізаємо брусочками і кидаємо його в окріп. Потім додаємо нарізані пластинами гриби і натерту соломкою моркву. Доводимо суп до напівготовності, додаємо вермішель і даємо страви поваритися при закритій кришці хвилин 15.
Після цього додаємо подрібнені шматочками плавлені сирки, все ретельно перемішуємо і в кінці варіння видавлюємо через прес зубчик часнику. Тепер гарненько збиваємо блюдо блендером до однорідного стану і розливаємо готовий суп - пюре з білих грибів по тарілках.
Інгредієнти:
бульйон курячий - 15 л;
свіжі гриби - 200 г;
відварене куряче м'ясо - 150 г;
цибулина - 1 шт.;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
картопля - 4 шт.;
спеції.
Приготування
Свіжі гриби промиваємо, обсушуємо і обробляємо. Далі нарізаємо їх пластинами і пасеруємо на рослинній маслечко разом з нашаткованою півкільцями цибулею на сковороді з високими бортиками. Готову овочеву засмажку заливаємо бульйоном і доводимо до кипіння.
Потім додаємо картоплю, порізану соломкою, і варимо до повної готовності. Далі проціджуємо суп, перекладаємо картопля, гриби, відварене куряче м'ясо в блендер, заправляємо спеціями, збиваємо, розбавляючи масу бульйоном, щоб супчик придбав нормальну консистенцію.
Картопляний суп-пюре з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування вершкового супу - пюре з грибами добре промиваємо печериці і нарізаємо їх невеликими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Очищаємо від шкірки картоплю, ретельно промиваємо його, подрібнюємо кубиками й викладаємо в каструлю.
Потім заливаємо водою і ставимо на сильний вогонь, а після закипання зменшуємо полум'я. Трохи підсолюємо картоплю, прикриваємо каструлю кришкою і варимо приблизно 30 хвилин. Потім обережно зливаємо воду і товкачкою розминаємо картоплю в пюре.
Подрібнений цибулю викладаємо в сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і пасеруємо на слабенькому вогні до утворення золотистої скоринки. Після цього додаємо до нього подрібнені печериці, підсолюємо за смаком і гарненько все перемішуємо дерев'яною лопаткою до тих пір, поки повністю не випарується вся рідина.
Далі комфорки вимикаємо і даємо нашій обжарке охолонути. Після цього перекладаємо овочі в чашу блендера і подрібнюємо до однорідної маси. Потім перекладаємо цибульно-грибне пюре в товчену картоплю, вливаємо вершки, солимо, знову все добре перемішуємо блендером і ставимо на вогонь, помішуючи. Як тільки суп-пюре з печериць закипить, відразу ж знімаємо його з плити, посипаємо подрібненою свіжою зеленню і розливаємо по тарілках.
Сирний суп-пюре з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Беремо невелику каструльку, наливаємо в неї кип'ячену воду і доводимо до кипіння. Цим часом чистимо картоплю, нарізаємо брусочками і кидаємо його в окріп. Потім додаємо нарізані пластинами гриби і натерту соломкою моркву. Доводимо суп до напівготовності, додаємо вермішель і даємо страви поваритися при закритій кришці хвилин 15.
Після цього додаємо подрібнені шматочками плавлені сирки, все ретельно перемішуємо і в кінці варіння видавлюємо через прес зубчик часнику. Тепер гарненько збиваємо блюдо блендером до однорідного стану і розливаємо готовий суп - пюре з білих грибів по тарілках.
Курячий суп-пюре з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі гриби промиваємо, обсушуємо і обробляємо. Далі нарізаємо їх пластинами і пасеруємо на рослинній маслечко разом з нашаткованою півкільцями цибулею на сковороді з високими бортиками. Готову овочеву засмажку заливаємо бульйоном і доводимо до кипіння.
Потім додаємо картоплю, порізану соломкою, і варимо до повної готовності. Далі проціджуємо суп, перекладаємо картопля, гриби, відварене куряче м'ясо в блендер, заправляємо спеціями, збиваємо, розбавляючи масу бульйоном, щоб супчик придбав нормальну консистенцію.
Рекомендуємо добрі рецепти
Грибний суп з печериць - рецепт
Грибні супи - дуже корисні для нашого харчування, особливо для тих, хто дотримується дієти або тримає піст. У нашій статті ми розберемо кілька
Грибний суп з куркою
Грибний суп - це рідке гаряче блюдо, в якому головним компонентом виступу, звичайно ж, гриби. І сьогодні мова піде про дивовижному грибному супі з
Суп-пюре з солодким перцем
Давайте сьогодні на обід приготуємо з вами оригінальний і дуже запашний суп-пюре з солодким перцем. Таке блюдо нагадає нам про літо і неодмінно
Суп-пюре з печерицями
Суп-пюре з печерицями - ніжне і смачне блюдо з чудовим грибним ароматом. Такий супчик сподобається і дорослим, і дітям. Давайте розглянемо детально,
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Грибний суп в мультиварці
Гаряче корисно для роботи шлунка. Всім відомо, що перші страви ні в якому разі не можна виключати зі свого раціону. Однак постійно їсти одне і те ж з