Як же приємно на обід налити тарілочку ароматного гарячого грибного супу . Головне, що такий супчик можна давати навіть дітям і зовсім не переживати про те, що у них заболять животики, адже таке блюдо навпаки дуже корисно для людей з чутливим шлунком: він повністю обволікає його стінки і надовго насичує організм. Його можна подавати на стіл навіть без хлібобулочних виробів. Отже, давайте розглянемо з вами кілька рецептів супу-пюре з грибів.
Картопляний суп-пюре з грибами
Інгредієнти: свіжі печериці - 300 г; картопля - 600 г; цибулина - 200 г; вершки - 500 мл; спеції; рослинна олія; свіжа зелень за бажанням. Приготування Для приготування вершкового супу - пюре з грибами добре промиваємо печериці і нарізаємо їх невеликими шматочками. Чистимо цибулину, шаткуємо півкільцями. Очищаємо від шкірки картоплю, ретельно промиваємо його, подрібнюємо кубиками й викладаємо в каструлю.
Потім заливаємо водою і ставимо на сильний вогонь, а після закипання зменшуємо полум'я. Трохи підсолюємо картоплю, прикриваємо каструлю кришкою і варимо приблизно 30 хвилин. Потім обережно зливаємо воду і товкачкою розминаємо картоплю в пюре.
Подрібнений цибулю викладаємо в сковороду з невеликою кількістю рослинного масла і пасеруємо на слабенькому вогні до утворення золотистої скоринки. Після цього додаємо до нього подрібнені печериці, підсолюємо за смаком і гарненько все перемішуємо дерев'яною лопаткою до тих пір, поки повністю не випарується вся рідина.
Далі комфорки вимикаємо і даємо нашій обжарке охолонути. Після цього перекладаємо овочі в чашу блендера і подрібнюємо до однорідної маси. Потім перекладаємо цибульно-грибне пюре в товчену картоплю, вливаємо вершки, солимо, знову все добре перемішуємо блендером і ставимо на вогонь, помішуючи. Як тільки суп-пюре з печериць закипить, відразу ж знімаємо його з плити, посипаємо подрібненою свіжою зеленню і розливаємо по тарілках.
Сирний суп-пюре з грибами
Інгредієнти: плавлений сир - 200 г; білі гриби - 100 г; морква - 1 шт.; картопля - 3 шт.; вермішель - жменя; вода - 15 л; спеції; часник - 1 зубчик кріп. Приготування Беремо невелику каструльку, наливаємо в неї кип'ячену воду і доводимо до кипіння. Цим часом чистимо картоплю, нарізаємо брусочками і кидаємо його в окріп. Потім додаємо нарізані пластинами гриби і натерту соломкою моркву. Доводимо суп до напівготовності, додаємо вермішель і даємо страви поваритися при закритій кришці хвилин 15.
Після цього додаємо подрібнені шматочками плавлені сирки, все ретельно перемішуємо і в кінці варіння видавлюємо через прес зубчик часнику. Тепер гарненько збиваємо блюдо блендером до однорідного стану і розливаємо готовий суп - пюре з білих грибів по тарілках.
Курячий суп-пюре з грибами
Інгредієнти: бульйон курячий - 15 л; свіжі гриби - 200 г; відварене куряче м'ясо - 150 г; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; картопля - 4 шт.; спеції. Приготування Свіжі гриби промиваємо, обсушуємо і обробляємо. Далі нарізаємо їх пластинами і пасеруємо на рослинній маслечко разом з нашаткованою півкільцями цибулею на сковороді з високими бортиками. Готову овочеву засмажку заливаємо бульйоном і доводимо до кипіння.
Потім додаємо картоплю, порізану соломкою, і варимо до повної готовності. Далі проціджуємо суп, перекладаємо картопля, гриби, відварене куряче м'ясо в блендер, заправляємо спеціями, збиваємо, розбавляючи масу бульйоном, щоб супчик придбав нормальну консистенцію.