Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Лимонний суп

26-03-2015, 17:38
538
Лимонний суп
Літо вже в самому розпалі і постійно хочеться чогось освіжаючого і смачного! Якщо окрошка вам вже трохи набридла, то пропонуємо кілька рецептів для холодного лимонного супу, який чудово підбадьорить вас жарким днем.

Лимонний суп із сочевиці і рису


Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • бульйон - 15 л;

  • куркума - щіпка;

  • сочевиця - 150 г;

  • рис - 150 г;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Цибуля і часник чистимо і дрібно рубаємо. У каструлю наливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його на середньому вогні. Кладемо цибулю з часником і пасеруємо овочі, помішуючи, 3-4 хвилини. Потім кидаємо куркуму і смажимо ще 1 хвилину. Далі додаємо рис, чечевицю, перемішуємо і вливаємо бульйон.
    Доводимо суп до кипіння і варимо на невеликому вогні до повної готовності круп, близько 30 хвилин. Далі вимикаємо плиту, додаємо за смаком лимонний сік і натерту лимонну цедру. Розливаємо суп в тарілки, посипаємо рубаною кінзою, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо.

    Лимонний суп по-сицилійськи


    Інгредієнти:

  • лимон - 1 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • цибулина - 05 шт.;

  • спеції;

  • лід;

  • мінеральна вода - 1 ст.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Лимон моєму, витираємо рушником і нарізаємо на шматочки. Цибулю чистимо від луски і подрібнюємо разом із зеленню петрушки. Перчик чилі обробляємо, видаляємо насіння і рубаємо дрібними кубиками. Потім беремо каструлю, кладемо в неї лимон, цибулю, петрушку, чилі, додаємо сіль, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Залишаємо масу рівно на годину, а потім заливаємо мінеральною водою і додаємо лід. Подаємо готовий холодний лимонний суп до столу зі злегка підсушеної або обсмаженої чіабаттою !

    Грецький лимонний суп


    Інгредієнти:

  • м'ясо куряче - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • рис - 100 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • Лимонний суп

  • дрібні макаронні вироби - жменя;

  • спеції.


  • Приготування
    Відварюємо курку до готовності, подрібнюємо, потім додаємо в бульйон нашатковану цибулину, перчик і порізану соломкою моркву. Потім всипаємо рис і хвилин через 15 кидаємо макарони. Перевіряємо страву на сіль і вимикаємо вогонь.
    В окремому посуді збиваємо яйця, вливаємо в них сік лимона і перемішуємо. Тепер беремо з супу ополоник бульйону і додаємо в яєчну суміш. Далі акуратно, тонкою цівкою виливаємо масу в суп, добре розмішуємо, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з білих грибів
    Суп з білих грибів
    Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
    Рисовий суп з креветками
    Рисовий суп з креветками
    Якщо ви в черговий раз ламаєте голову над тим,що приготувати на обід, зверніть увагу на цікавий рецепт рисового супу з креветками. Такий суп виходить
    Суп із сочевиці - рецепт
    Суп із сочевиці - рецепт
    Сочевиця відноситься до сімейства бобових і нерідко використовується в приготуванні перших страв. Супи з сочевиці виходять густим, за рахунок того,
    Форель з овочами
    Форель з овочами
    Форель - смачна і корисна рибка, з якої можна зробити безліч цікавих страв. Посмажити, запекти, відварити і т. д. І зараз ми поділимося з вами
    Лимонний крем
    Лимонний крем
    Любите побалувати свою сім'ю і гостей смачненьким десертом? Тоді вас точно повинен зацікавити рецепт лимонного крему. Готувати його легко, тому він,
    Як приготувати грог?
    Як приготувати грог?
    Грог - алкогольний напій, приготований з рому або коньяку, який потім розбавляється гарячою водою з додаванням цукру, лимонного соку, кориці та інших