Літо вже в самому розпалі і постійно хочеться чогось освіжаючого і смачного! Якщо окрошка вам вже трохи набридла, то пропонуємо кілька рецептів для холодного лимонного супу, який чудово підбадьорить вас жарким днем.
Лимонний суп із сочевиці і рису
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; часник - 2 зубчики; бульйон - 15 л; куркума - щіпка; сочевиця - 150 г; рис - 150 г; лимон - 1 шт. Приготування Цибуля і часник чистимо і дрібно рубаємо. У каструлю наливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його на середньому вогні. Кладемо цибулю з часником і пасеруємо овочі, помішуючи, 3-4 хвилини. Потім кидаємо куркуму і смажимо ще 1 хвилину. Далі додаємо рис, чечевицю, перемішуємо і вливаємо бульйон.
Доводимо суп до кипіння і варимо на невеликому вогні до повної готовності круп, близько 30 хвилин. Далі вимикаємо плиту, додаємо за смаком лимонний сік і натерту лимонну цедру. Розливаємо суп в тарілки, посипаємо рубаною кінзою, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо.
Лимонний суп по-сицилійськи
Інгредієнти: лимон - 1 шт.; петрушка - 1 пучок; цибулина - 05 шт.; спеції; лід; мінеральна вода - 1 ст.; олія оливкова - 2 ст. ложки. Приготування Лимон моєму, витираємо рушником і нарізаємо на шматочки. Цибулю чистимо від луски і подрібнюємо разом із зеленню петрушки. Перчик чилі обробляємо, видаляємо насіння і рубаємо дрібними кубиками. Потім беремо каструлю, кладемо в неї лимон, цибулю, петрушку, чилі, додаємо сіль, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Залишаємо масу рівно на годину, а потім заливаємо мінеральною водою і додаємо лід. Подаємо готовий холодний лимонний суп до столу зі злегка підсушеної або обсмаженої чіабаттою !
Грецький лимонний суп
Інгредієнти: м'ясо куряче - 1 кг; морква - 1 шт.; цибулина - 1 шт.; яйце - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; рис - 100 г; лимон - 1 шт.; дрібні макаронні вироби - жменя; спеції. Приготування Відварюємо курку до готовності, подрібнюємо, потім додаємо в бульйон нашатковану цибулину, перчик і порізану соломкою моркву. Потім всипаємо рис і хвилин через 15 кидаємо макарони. Перевіряємо страву на сіль і вимикаємо вогонь.
В окремому посуді збиваємо яйця, вливаємо в них сік лимона і перемішуємо. Тепер беремо з супу ополоник бульйону і додаємо в яєчну суміш. Далі акуратно, тонкою цівкою виливаємо масу в суп, добре розмішуємо, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.