Вернуться назад Распечатать

Лимонний суп

Лимонний суп
Літо вже в самому розпалі і постійно хочеться чогось освіжаючого і смачного! Якщо окрошка вам вже трохи набридла, то пропонуємо кілька рецептів для холодного лимонного супу, який чудово підбадьорить вас жарким днем.

Лимонний суп із сочевиці і рису


Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • бульйон - 15 л;

  • куркума - щіпка;

  • сочевиця - 150 г;

  • рис - 150 г;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Цибуля і часник чистимо і дрібно рубаємо. У каструлю наливаємо трохи рослинного масла і розігріваємо його на середньому вогні. Кладемо цибулю з часником і пасеруємо овочі, помішуючи, 3-4 хвилини. Потім кидаємо куркуму і смажимо ще 1 хвилину. Далі додаємо рис, чечевицю, перемішуємо і вливаємо бульйон.
    Доводимо суп до кипіння і варимо на невеликому вогні до повної готовності круп, близько 30 хвилин. Далі вимикаємо плиту, додаємо за смаком лимонний сік і натерту лимонну цедру. Розливаємо суп в тарілки, посипаємо рубаною кінзою, прикрашаємо часточкою лимона і подаємо.

    Лимонний суп по-сицилійськи


    Інгредієнти:

  • лимон - 1 шт.;

  • петрушка - 1 пучок;

  • цибулина - 05 шт.;

  • спеції;

  • лід;

  • мінеральна вода - 1 ст.;

  • олія оливкова - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Лимон моєму, витираємо рушником і нарізаємо на шматочки. Цибулю чистимо від луски і подрібнюємо разом із зеленню петрушки. Перчик чилі обробляємо, видаляємо насіння і рубаємо дрібними кубиками. Потім беремо каструлю, кладемо в неї лимон, цибулю, петрушку, чилі, додаємо сіль, вливаємо оливкове масло і перемішуємо. Залишаємо масу рівно на годину, а потім заливаємо мінеральною водою і додаємо лід. Подаємо готовий холодний лимонний суп до столу зі злегка підсушеної або обсмаженої чіабаттою !

    Грецький лимонний суп


    Інгредієнти:

  • м'ясо куряче - 1 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • рис - 100 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • Лимонний суп

  • дрібні макаронні вироби - жменя;

  • спеції.


  • Приготування
    Відварюємо курку до готовності, подрібнюємо, потім додаємо в бульйон нашатковану цибулину, перчик і порізану соломкою моркву. Потім всипаємо рис і хвилин через 15 кидаємо макарони. Перевіряємо страву на сіль і вимикаємо вогонь.
    В окремому посуді збиваємо яйця, вливаємо в них сік лимона і перемішуємо. Тепер беремо з супу ополоник бульйону і додаємо в яєчну суміш. Далі акуратно, тонкою цівкою виливаємо масу в суп, добре розмішуємо, посипаємо подрібненою зеленню і подаємо до столу.