Лимонний крем

Рецепт класичного лимонного крему
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати лимонний крем? Беремо свіжі плоди лимонів, з двох штук акуратно знімаємо цедру, а з решти вичавлюємо сік. У каструльку насипаємо цукор, додаємо терту на дрібній тертці лимонну цедру і перемішуємо. Потім вливаємо свіжовичавлений сік і заздалегідь збиті яйця. Даємо масі 30 хвилин настоятися, а потім акуратно проціджуємо через сито. Додаємо трохи вершкового масла і варимо на повільному вогні, постійно заважаючи, до загустіння - приблизно 20 хвилин. Потім, розливаємо лимонний заварний крем по скляних баночках, охолоджуємо і зберігаємо в холодильнику.
Лимонний крем з манкою
Інгредієнти:
Приготування
Як зробити лимонний крем? Молоко наливаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь і гріємо до 80°С. Потім, поступово всипаємо манку і варимо протягом 3 хвилин до загустіння, помішуючи. Далі знімаємо каструлю з вогню і залишаємо остигати. Як тільки манка стане холодною, її гарненько збиваємо з яйцями, цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Лимонну цедру натираємо на дрібній тертці, а самі лимони перекручуємо через м'ясорубку і додаємо в крем. Гарненько збиваємо міксером і розливаємо по банках. Такий десерт чудово поєднується з різними круасанами, булочками і будь-який інший випічкою.
Сметанно-лимонний крем
Інгредієнти:
Приготування
Духовку попередньо розігріваємо до 200°С. Цедру лимона натираємо на дрібній тертці, віджимаючи з неї весь сік. Сметану викладаємо в невелику каструльку, додаємо лавровий лист, лимонну цедру, ставимо на повільний вогонь і прогріваємо, але не кип'ятимо. В одного курячого яйця відокремлюємо білок від жовтка. Залишилися яйця збиваємо з цукровою пудрою і гарненько збиваємо міксером до отримання пишної маси. Вливаємо сік лимона і ще трохи збиваємо. Через сито вливаємо прогріту сметану, викладаємо масу у форму для випічки, поміщаємо її в глибокий лист, наполовину заповнений водою, і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Готовий крем прикрашаємо залишилися лавровими листочками.
Вершково-лимонний крем
Інгредієнти:

Приготування
Лимон гарненько моєму, кладемо в каструльку з водою і проварюємо (приблизно 25 хвилин) на повільному вогні. Потім охолоджуємо його в холодній воді, розрізаємо навпіл і вичавлюємо в чашу блендера. Кладемо шкірку, яйця і трохи куркуми для додання нашому крему яскравого кольору. Все добре збиваємо в однорідну масу, додаємо цукор і перелити все в каструльку. Ставимо на середній вогонь і доводимо до загустіння, постійно заважаючи.
Готовий крем охолоджуємо до кімнатної температури і змішуємо з заздалегідь збитими вершками. Ось і все, дуже смачний вершково-лимонний крем готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти

Шоколадний крем з какао
Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або

Фруктовий крем
Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми

Сметанно-сирний крем
Сметанно-сирний крем чудова прошарок для тортів, тістечок, ватрушок. Він виходить ніжним і повітряним. Давайте розглянемо декілька простих і цікавих

Кавовий крем
Кавовий крем - це смачний і ароматний десерт, а також чудова начинка для бісквітів, печива, тістечок. Варіантів його приготування багато. Ми з вами

Лимонний торт
Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить

Крем для «Тірамісу»
Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми