Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лимонний крем

Лимонний крем

18-01-2015, 20:09
1 427
Лимонний крем
Лимонний крем - це справжнє англійське ласощі, що нагадує по консистенції лимонне варення або заварний крем. Він має солодкуватий смак з кислими нотками і ніжну текстуру. Цей десерт відмінно підходить до млинців, тостів або просто в якості начинки для бісквітного торта. Готується англійська лимонний крем досить швидко і легко, надовго піднімає настрій своїм яскравим кольором і чудовим цитрусовим ароматом. Давайте ж дізнаємося з вами як приготувати цей сонячний і смачний десерт.

Рецепт класичного лимонного крему


Інгредієнти:

  • лимон - 5 шт.;

  • цукровий пісок - 200 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • вершкове масло - 50 р.


  • Приготування
    Як приготувати лимонний крем? Беремо свіжі плоди лимонів, з двох штук акуратно знімаємо цедру, а з решти вичавлюємо сік. У каструльку насипаємо цукор, додаємо терту на дрібній тертці лимонну цедру і перемішуємо. Потім вливаємо свіжовичавлений сік і заздалегідь збиті яйця. Даємо масі 30 хвилин настоятися, а потім акуратно проціджуємо через сито. Додаємо трохи вершкового масла і варимо на повільному вогні, постійно заважаючи, до загустіння - приблизно 20 хвилин. Потім, розливаємо лимонний заварний крем по скляних баночках, охолоджуємо і зберігаємо в холодильнику.

    Лимонний крем з манкою


    Інгредієнти:

  • молоко - 500 мл;

  • манна крупа - 2 ст. ложки;

  • цукровий пісок - 250 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • лимон - 1 шт.



  • Приготування

    Як зробити лимонний крем? Молоко наливаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь і гріємо до 80°С. Потім, поступово всипаємо манку і варимо протягом 3 хвилин до загустіння, помішуючи. Далі знімаємо каструлю з вогню і залишаємо остигати. Як тільки манка стане холодною, її гарненько збиваємо з яйцями, цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Лимонну цедру натираємо на дрібній тертці, а самі лимони перекручуємо через м'ясорубку і додаємо в крем. Гарненько збиваємо міксером і розливаємо по банках. Такий десерт чудово поєднується з різними круасанами, булочками і будь-який інший випічкою.

    Сметанно-лимонний крем


    Інгредієнти:

  • сметана - 200 мл;

  • яйце - 5 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • лавровий лист - 5 шт.


  • Приготування
    Духовку попередньо розігріваємо до 200°С. Цедру лимона натираємо на дрібній тертці, віджимаючи з неї весь сік. Сметану викладаємо в невелику каструльку, додаємо лавровий лист, лимонну цедру, ставимо на повільний вогонь і прогріваємо, але не кип'ятимо. В одного курячого яйця відокремлюємо білок від жовтка. Залишилися яйця збиваємо з цукровою пудрою і гарненько збиваємо міксером до отримання пишної маси. Вливаємо сік лимона і ще трохи збиваємо. Через сито вливаємо прогріту сметану, викладаємо масу у форму для випічки, поміщаємо її в глибокий лист, наполовину заповнений водою, і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Готовий крем прикрашаємо залишилися лавровими листочками.

    Вершково-лимонний крем


    Інгредієнти:

  • лимон - 1 шт.;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукровий пісок - 05 ст.;

  • вершки 30% - 500 мл;

  • куркума - 1 ч. ложка.
  • Лимонний крем


    Приготування
    Лимон гарненько моєму, кладемо в каструльку з водою і проварюємо (приблизно 25 хвилин) на повільному вогні. Потім охолоджуємо його в холодній воді, розрізаємо навпіл і вичавлюємо в чашу блендера. Кладемо шкірку, яйця і трохи куркуми для додання нашому крему яскравого кольору. Все добре збиваємо в однорідну масу, додаємо цукор і перелити все в каструльку. Ставимо на середній вогонь і доводимо до загустіння, постійно заважаючи.
    Готовий крем охолоджуємо до кімнатної температури і змішуємо з заздалегідь збитими вершками. Ось і все, дуже смачний вершково-лимонний крем готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао
    Шоколадний крем з какао - це не тільки чудова прошарок для тортів і пирогів, але і цілком самостійний десерт, який відмінно підійде до чашки чаю або
    Фруктовий крем
    Фруктовий крем
    Фруктовий крем може виступати як в якості самостійного десерту, так і використовуватися у вигляді начинки для тортів чи тістечок. У нашій статті ми
    Сметанно-сирний крем
    Сметанно-сирний крем
    Сметанно-сирний крем чудова прошарок для тортів, тістечок, ватрушок. Він виходить ніжним і повітряним. Давайте розглянемо декілька простих і цікавих
    Кавовий крем
    Кавовий крем
    Кавовий крем - це смачний і ароматний десерт, а також чудова начинка для бісквітів, печива, тістечок. Варіантів його приготування багато. Ми з вами
    Лимонний торт
    Лимонний торт
    Любите лимони? Тоді у нас є для вас оригінальне рішення - лимонний торт для святкового торжества. Таке ласощі, без сумніву нікого не залишить
    Крем для «Тірамісу»
    Крем для «Тірамісу»
    Тірамісу - знаменитий італійський десерт, який готують з печива савоярді з прошарками ніжного крему. Ось про те, як зробити цей самий крем ми