Лимонний крем - це справжнє англійське ласощі, що нагадує по консистенції лимонне варення або заварний крем. Він має солодкуватий смак з кислими нотками і ніжну текстуру. Цей десерт відмінно підходить до млинців, тостів або просто в якості начинки для бісквітного торта. Готується англійська лимонний крем досить швидко і легко, надовго піднімає настрій своїм яскравим кольором і чудовим цитрусовим ароматом. Давайте ж дізнаємося з вами як приготувати цей сонячний і смачний десерт.
Рецепт класичного лимонного крему
Інгредієнти: лимон - 5 шт.; цукровий пісок - 200 г; яйце - 4 шт.; вершкове масло - 50 р. Приготування Як приготувати лимонний крем? Беремо свіжі плоди лимонів, з двох штук акуратно знімаємо цедру, а з решти вичавлюємо сік. У каструльку насипаємо цукор, додаємо терту на дрібній тертці лимонну цедру і перемішуємо. Потім вливаємо свіжовичавлений сік і заздалегідь збиті яйця. Даємо масі 30 хвилин настоятися, а потім акуратно проціджуємо через сито. Додаємо трохи вершкового масла і варимо на повільному вогні, постійно заважаючи, до загустіння - приблизно 20 хвилин. Потім, розливаємо лимонний заварний крем по скляних баночках, охолоджуємо і зберігаємо в холодильнику.
Лимонний крем з манкою
Інгредієнти: молоко - 500 мл; манна крупа - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 250 г; вершкове масло - 200 г; лимон - 1 шт. Приготування Як зробити лимонний крем? Молоко наливаємо в каструлю, ставимо на повільний вогонь і гріємо до 80°С. Потім, поступово всипаємо манку і варимо протягом 3 хвилин до загустіння, помішуючи. Далі знімаємо каструлю з вогню і залишаємо остигати. Як тільки манка стане холодною, її гарненько збиваємо з яйцями, цукром і розм'якшеним вершковим маслом. Лимонну цедру натираємо на дрібній тертці, а самі лимони перекручуємо через м'ясорубку і додаємо в крем. Гарненько збиваємо міксером і розливаємо по банках. Такий десерт чудово поєднується з різними круасанами, булочками і будь-який інший випічкою.
Сметанно-лимонний крем
Інгредієнти: сметана - 200 мл; яйце - 5 шт.; лимон - 2 шт.; цукрова пудра - 100 г; лавровий лист - 5 шт. Приготування Духовку попередньо розігріваємо до 200°С. Цедру лимона натираємо на дрібній тертці, віджимаючи з неї весь сік. Сметану викладаємо в невелику каструльку, додаємо лавровий лист, лимонну цедру, ставимо на повільний вогонь і прогріваємо, але не кип'ятимо. В одного курячого яйця відокремлюємо білок від жовтка. Залишилися яйця збиваємо з цукровою пудрою і гарненько збиваємо міксером до отримання пишної маси. Вливаємо сік лимона і ще трохи збиваємо. Через сито вливаємо прогріту сметану, викладаємо масу у форму для випічки, поміщаємо її в глибокий лист, наполовину заповнений водою, і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Готовий крем прикрашаємо залишилися лавровими листочками.
Вершково-лимонний крем
Інгредієнти: лимон - 1 шт.; яйце - 2 шт.; цукровий пісок - 05 ст.; вершки 30% - 500 мл; куркума - 1 ч. ложка. Приготування Лимон гарненько моєму, кладемо в каструльку з водою і проварюємо (приблизно 25 хвилин) на повільному вогні. Потім охолоджуємо його в холодній воді, розрізаємо навпіл і вичавлюємо в чашу блендера. Кладемо шкірку, яйця і трохи куркуми для додання нашому крему яскравого кольору. Все добре збиваємо в однорідну масу, додаємо цукор і перелити все в каструльку. Ставимо на середній вогонь і доводимо до загустіння, постійно заважаючи.
Готовий крем охолоджуємо до кімнатної температури і змішуємо з заздалегідь збитими вершками. Ось і все, дуже смачний вершково-лимонний крем готовий!