Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Суп з реберцями - рецепт

Суп з реберцями - рецепт

26-03-2015, 10:17
864
Суп з реберцями - рецепт
Всім нам знайомий рецепт супу харчо з реберцями або горезвісне страва з горохом і яловичими реберцями, але чому б не випробувати нові рецепти цього звичного страви, взявши за основу абсолютно буденні інгредієнти. Саме так ми і вирішили вчинити, а тому зібрали для вас трійку смачних супів з реберцями.

Рецепт супу зі свинячими реберцями


Інгредієнти:

  • реберця свинячі - 2 кг;

  • борошно - 80 г;

  • копчена паприка - 2 ст. ложки;

  • бекон - 4 скибочки;

  • цибуля біла - 1 шт.;

  • зубчики часнику - 4 шт.;

  • ель - 500 мл;

  • картопля - 1 кг;

  • томати консервовані - 500 г;

  • морква - 2 шт.


  • Приготування
    У сотейнику розтоплюємо скибочки бекону, а на вытопившемся жиру підрум'янюємо реберця, попередньо обвалені в суміші солі, перцю, борошна і паприки. Коли м'ясо придбає апетитну рум'яну скоринку, перекладаємо його на тарілку, а на його місце кладемо подрібнену цибулю і часник. Заливаємо прозорі скибочки цибулі томатами разом з соком, водою і пивом, кладемо в жаровню ребра і накриваємо все кришкою. Вогонь під жаровнею зменшуємо і тушкуємо блюдо близько 2 годин. По закінченні відведеного часу додаємо в суп нарізані бульби картоплі і моркву, знову накриваємо все кришкою і готуємо протягом півгодини, поки плоди не стануть м'якими.

    Рецепт китайського супу на свинячих реберцях


    Інгредієнти:

  • реберця свинячі - 500 г;

  • рослинна олія -40 мл;

  • пір'я зеленої цибулі - пучок;

  • мірін - 3 ст. ложки;

  • тертий імбир - 2 ст. ложки;

  • аніс - 2-3 зірочки;

  • соєвий соус - 20 мл;

  • цукор тростинний (пісок) - 3 ст. ложки;

  • вода або бульйон.


  • Приготування
    Починаємо з варіння бульйону. Промиті ребра закладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Варимо бульйон протягом півтора годин, періодично знімаючи піну, що утворюється з поверхні. Проціджуємо бульйон через марлю, а ребра промиваємо і відокремлюємо м'ясо від кістки.
    У сковороді на розігрітому маслі обсмажуємо тертий імбир з зеленим цибулею. З'єднуємо ароматну засмажку з м'ясом, додаємо соєвий соус , мірін, цукор, аніс і заливаємо все бульйоном так, щоб покрити м'ясо. Після закипання бульйону слід зменшити вогонь і варити суп ще 2 години. При бажанні, для додавання ситності страви, урізноманітнити його можна добавками вигляді рисового локшини, грибів шиітаке, водоростей і іншого.

    Квасолевий суп з баранячих реберець


    Інгредієнти:

  • баранячі реберця - 15 кг;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • яловичий бульйон - 4 1/2 ст.;

  • оливкова олія - 40 мл;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • зубчики часнику - 6 шт.;

  • зелень петрушки;

  • селера - 2 стебла;

  • консервована квасоля - 500 г;

  • сметана -1/2 шт.;

  • сухе біле вино - 200 мл;

  • копчена паприка;

  • сметана.


  • Приготування
    Реберця добре натираємо сіллю і перцем, після чого залишаємо на 6 годин у холоді. Просолене м'ясо залишаємо дійти до кімнатної температури, а потім обсмажуємо на олії до золотистої скоринки. Обсмажене м'ясо перекладаємо на тарілку, а на його місці припускаємо цибулю з селерою, морквою і часником. Само собою, перед обсмаженням всі овочі слід вимити і нарізати будь-яким зручним чином.
    Суп з реберцями - рецепт
    Як тільки вміст сковороди дійде до напівготовності, заливаємо все вином, додаємо лавр і чекаємо, поки рідина випарується наполовину. Перелити рідину в жаровню, додаємо бульйон, ребра і ставимо все в розігріту до 180-190 градусів духовку на 2 1/2 години. Якщо є можливість, страву можна приготувати на вугіллі. Наостанок в суп додаємо квасолю і продовжуємо готування ще близько півгодини. Подаємо страву з подрібненою зеленню і змішаної з паприкою сметаною.
    Якщо ви хочете зробити страву більш ароматним, повторіть рецепт супу з копченими реберцями замість свіжих.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована картопля з реберцями
    Тушкована картопля з реберцями
    Хто ж з нас не любить картоплю в різних варіаціях: відварну, смажену, запечену, пюре. Сьогодні ми вам пропонуємо кілька цікавих рецептів створення
    Картопля з реберцями - рецепт
    Картопля з реберцями - рецепт
    Картопля з реберцями - досить просте у приготуванні страва. Але, незважаючи на свою примітивність, воно виходить дуже смачним і ароматним. Давайте
    Як приготувати баранячі реберця?
    Як приготувати баранячі реберця?
    Баранячі реберця - дуже смачна страва, яке завжди буде до місця. Хочете приготувати його до вечері? Немає нічого простіше, адже наші рецепти до ваших
    Реберця з картоплею
    Реберця з картоплею
    Реберця, свинячі або яловичі, можна готувати різними способами: варити, смажити, запікати, коптити на багатті. А до них краще всього подавати
    Тушковані реберця
    Тушковані реберця
    М'ясо на реберцях - справжні ласощі для гурманів! Особливо, якщо реберця з м'ясом правильно приготувати, щоб м'ясо тануло в роті. Ми відкриємо вам
    Страви з реберець
    Страви з реберець
    Напевно, кожен знає не один спосіб приготування реберець, адже страви з них виходять дійсно поживними та смачними! Готувати реберця можна як до