Всім нам знайомий рецепт супу харчо з реберцями або горезвісне страва з горохом і яловичими реберцями, але чому б не випробувати нові рецепти цього звичного страви, взявши за основу абсолютно буденні інгредієнти. Саме так ми і вирішили вчинити, а тому зібрали для вас трійку смачних супів з реберцями.
Рецепт супу зі свинячими реберцями
Інгредієнти: реберця свинячі - 2 кг; борошно - 80 г; копчена паприка - 2 ст. ложки; бекон - 4 скибочки; цибуля біла - 1 шт.; зубчики часнику - 4 шт.; ель - 500 мл; картопля - 1 кг; томати консервовані - 500 г; морква - 2 шт. Приготування У сотейнику розтоплюємо скибочки бекону, а на вытопившемся жиру підрум'янюємо реберця, попередньо обвалені в суміші солі, перцю, борошна і паприки. Коли м'ясо придбає апетитну рум'яну скоринку, перекладаємо його на тарілку, а на його місце кладемо подрібнену цибулю і часник. Заливаємо прозорі скибочки цибулі томатами разом з соком, водою і пивом, кладемо в жаровню ребра і накриваємо все кришкою. Вогонь під жаровнею зменшуємо і тушкуємо блюдо близько 2 годин. По закінченні відведеного часу додаємо в суп нарізані бульби картоплі і моркву, знову накриваємо все кришкою і готуємо протягом півгодини, поки плоди не стануть м'якими.
Рецепт китайського супу на свинячих реберцях
Інгредієнти: реберця свинячі - 500 г; рослинна олія -40 мл; пір'я зеленої цибулі - пучок; мірін - 3 ст. ложки; тертий імбир - 2 ст. ложки; аніс - 2-3 зірочки; соєвий соус - 20 мл; цукор тростинний (пісок) - 3 ст. ложки; вода або бульйон. Приготування Починаємо з варіння бульйону. Промиті ребра закладаємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Варимо бульйон протягом півтора годин, періодично знімаючи піну, що утворюється з поверхні. Проціджуємо бульйон через марлю, а ребра промиваємо і відокремлюємо м'ясо від кістки.
У сковороді на розігрітому маслі обсмажуємо тертий імбир з зеленим цибулею. З'єднуємо ароматну засмажку з м'ясом, додаємо соєвий соус , мірін, цукор, аніс і заливаємо все бульйоном так, щоб покрити м'ясо. Після закипання бульйону слід зменшити вогонь і варити суп ще 2 години. При бажанні, для додавання ситності страви, урізноманітнити його можна добавками вигляді рисового локшини, грибів шиітаке, водоростей і іншого.
Квасолевий суп з баранячих реберець
Інгредієнти: баранячі реберця - 15 кг; листя лавра - 2 шт.; морква - 1 шт.; яловичий бульйон - 4 1/2 ст.; оливкова олія - 40 мл; ріпчаста цибуля - 1 шт.; зубчики часнику - 6 шт.; зелень петрушки; селера - 2 стебла; консервована квасоля - 500 г; сметана -1/2 шт.; сухе біле вино - 200 мл; копчена паприка; сметана. Приготування Реберця добре натираємо сіллю і перцем, після чого залишаємо на 6 годин у холоді. Просолене м'ясо залишаємо дійти до кімнатної температури, а потім обсмажуємо на олії до золотистої скоринки. Обсмажене м'ясо перекладаємо на тарілку, а на його місці припускаємо цибулю з селерою, морквою і часником. Само собою, перед обсмаженням всі овочі слід вимити і нарізати будь-яким зручним чином.
Як тільки вміст сковороди дійде до напівготовності, заливаємо все вином, додаємо лавр і чекаємо, поки рідина випарується наполовину. Перелити рідину в жаровню, додаємо бульйон, ребра і ставимо все в розігріту до 180-190 градусів духовку на 2 1/2 години. Якщо є можливість, страву можна приготувати на вугіллі. Наостанок в суп додаємо квасолю і продовжуємо готування ще близько півгодини. Подаємо страву з подрібненою зеленню і змішаної з паприкою сметаною.
Якщо ви хочете зробити страву більш ароматним, повторіть рецепт супу з копченими реберцями замість свіжих.