Суп чаудер
Найчастіше під супом чаудер мають на увазі саме англійську її версію, з додаванням вершків і морепродуктів, в основному молюсків і риби. Овочева ж частина чаудера раніше була досить бідна, але з вдосконаленням кулінарії стало з'являтися все більше різновидів цього супу з додаванням невикористовуваних раннє інгредієнтів.
Інгредієнти:
масло вершкове - 30 г;
порей (біла частина) - 1 шт.;
солодкий картопля - 300 г;
звичайний картопля - 300 г;
бекон - 4 смужки;
борошно - 40 г;
рибний бульйон - 1 л;
кукурудзяні качани - 2 шт.;
мікс з морепродуктів - 600 г;
свіжий кріп, хліб - для подачі.
Приготування
Розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому тонкі кільця порею до прозорості. До цибулі додаємо скибочки солодкого і звичайної картоплі, а також шматочки бекону. Через 5 хвилин посипаємо вміст сковороди борошном, готуємо, помішуючи, ще пару хвилин, а після перекладаємо все в каструльку і заливаємо сумішшю рибного бульйону з двома склянками води. Варимо суп 20 хвилин на середньому жарі, додаємо кукурудзу, мікс з морепродуктів і вершки. Ще 10 хвилин варіння буде достатньо для того, щоб всі морепродукти приготувалися і чаудер можна було б розливати по тарілках і подавати, посипавши кропом, з скибочкою хліба.
Інгредієнти:
вершкове масло - 40 г;
білий цибуля - 80 г;
морква - 80 г;
стебло селери - 65 г;
борошно - 20 г;
рибний бульйон - 750 мл;
молоко - 750 мл;
великі креветки - 12 шт.;
мідії - 12 шт.;
філе сьомги - 400 г;
петрушка.
Приготування
Пасеруємо На олії цибулю з нарізаною тонкою соломкою морквою і селерою протягом 3 хвилин. Посипаємо пасеровані овочі борошном, чекаємо ще кілька хвилин і перекладаємо все в каструльку. Заливаємо овочеву засмажку молоком і хворому, перемішуємо, щоб не було грудочок, а після варимо на середньому вогні близько 25 хвилин, чаудер повинен стати густим. Додаємо в суп креветки, мідії, сантиметрові кубики сьомги і варимо все ще 4-5 хвилин.
Крем-суп чаудер подають до столу свіжим, відразу з плити, супроводивши порцією свіжої зелені і хліба.
Американський, а точніше, манхеттенський чаудер, відрізняється від свого англійського побратима томатним бульйоном, замість молочного.
Інгредієнти:
рослинна олія - 30 мл;
білий цибуля - 80 г;
селера - 80 г;
морква - 80 г;
картопля - 100 г;
томати у власному соку - 500 мл;
молюски - 300 г;
обсмажений бекон - 2 ст. ложки;
листя чебрецю - 1 ч. ложка.
Приготування
У товстостінній каструлі або сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і моркву протягом 6 хвилин. Додаємо до овочів картоплю, заливаємо все томатами і додаємо склянку води або рибного бульйону. Варимо суп на середньому вогні 50 хвилин, додаємо молюсків і чекаємо ще 7 хвилин, після чого відразу ж подаємо чаудер до столу, з беконом і зеленню.
Як правило, сама назва "чаудер" має на увазі під собою саме клем чаудер страву, з додаванням молюсків окремо або разом з іншими дарами морів.
Інгредієнти:
вершкове масло - 20 г;
цибуля ріпчаста - 70 г;
картопля - 120 г;
бекон - 225 г;
молоко - 500 мл;
курячий бульйон - 250 мл;
вершки - 250 мл;
креветки - 150 г;
часниковий зубчик;
свіжі молюски - 200 г;
петрушка.
Приготування
На розтопленому маслі обсмажуємо цибулю з беконом і часником. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього картоплю, чекаємо, поки він підрум'яниться, і перекладаємо всі вміст сковороди в каструлю. Заливаємо овочі бульйоном, вершками і молоком. Варимо чаудер до м'якості картоплі, додаємо молюсків і креветки, чекаємо 2-3 хвилини і розливаємо суп по тарілках. Подаємо, посипавши зеленню.
Суп чаудер - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому тонкі кільця порею до прозорості. До цибулі додаємо скибочки солодкого і звичайної картоплі, а також шматочки бекону. Через 5 хвилин посипаємо вміст сковороди борошном, готуємо, помішуючи, ще пару хвилин, а після перекладаємо все в каструльку і заливаємо сумішшю рибного бульйону з двома склянками води. Варимо суп 20 хвилин на середньому жарі, додаємо кукурудзу, мікс з морепродуктів і вершки. Ще 10 хвилин варіння буде достатньо для того, щоб всі морепродукти приготувалися і чаудер можна було б розливати по тарілках і подавати, посипавши кропом, з скибочкою хліба.
Суп чаудер з морепродуктів
Інгредієнти:
Приготування
Пасеруємо На олії цибулю з нарізаною тонкою соломкою морквою і селерою протягом 3 хвилин. Посипаємо пасеровані овочі борошном, чекаємо ще кілька хвилин і перекладаємо все в каструльку. Заливаємо овочеву засмажку молоком і хворому, перемішуємо, щоб не було грудочок, а після варимо на середньому вогні близько 25 хвилин, чаудер повинен стати густим. Додаємо в суп креветки, мідії, сантиметрові кубики сьомги і варимо все ще 4-5 хвилин.
Крем-суп чаудер подають до столу свіжим, відразу з плити, супроводивши порцією свіжої зелені і хліба.
Американський суп чаудер
Американський, а точніше, манхеттенський чаудер, відрізняється від свого англійського побратима томатним бульйоном, замість молочного.
Інгредієнти:
Приготування
У товстостінній каструлі або сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і моркву протягом 6 хвилин. Додаємо до овочів картоплю, заливаємо все томатами і додаємо склянку води або рибного бульйону. Варимо суп на середньому вогні 50 хвилин, додаємо молюсків і чекаємо ще 7 хвилин, після чого відразу ж подаємо чаудер до столу, з беконом і зеленню.
Клем чаудер суп
Як правило, сама назва "чаудер" має на увазі під собою саме клем чаудер страву, з додаванням молюсків окремо або разом з іншими дарами морів.
Інгредієнти:
Приготування
На розтопленому маслі обсмажуємо цибулю з беконом і часником. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього картоплю, чекаємо, поки він підрум'яниться, і перекладаємо всі вміст сковороди в каструлю. Заливаємо овочі бульйоном, вершками і молоком. Варимо чаудер до м'якості картоплі, додаємо молюсків і креветки, чекаємо 2-3 хвилини і розливаємо суп по тарілках. Подаємо, посипавши зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томатний суп з морепродуктів
Якщо ви хочете приготувати незвичайне і воістину дивовижне перше блюдо, щоб убити всіх наповал, то варто звернути увагу на рецепти томатного супу з
Суп з кукурудзою
Суп з кукурудзою - відмінне перша страва, що готується швидко, причому з підручних інгредієнтів! Що вам знадобиться для створення цього маленького
Суп з мідіями
Якщо під час подорожі на море вам пощастило зловити свіжий мідій - не втрачайте шанс приготувати приголомшливих суп на їх основі. Любителі
Рибний суп з грінками
Варіантів приготування супів з рибою дуже багато. І якщо проявити трохи фантазії, то такі страви можуть чудово прикрасити будь-який святковий стіл.
Томатний суп з сиром
Томатний суп готується з консервованих, так і з свіжих томатів. А є навіть варіант приготування супу з томатного соку. А який з них смачніше -
Паста з печерицями
Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити