Рибний суп з грінками
Суп з рибою може відразу перетвориться з простого повсякденного страви, вишукана страва, головне - підійти до питання приготування з розумом і цікавістю. Ми зібрали для вас кілька апетитних рибних супів, якими приємно побалувати себе і своїх близьких.
Інгредієнти:
риба і морепродукти на вибір - 2 1/4 кг;
оливкова олія - 3 ст. ложки;
часник - 4 зубчики;
томатне пюре - 2 ст. ложки;
цибуля ріпчаста -1 шт;
помідори - 8 шт.;
насіння фенхелю - 1 ч. ложка;
шафран - 3 шт.;
паприка - щіпка;
рибний бульйон - 12 л;
сир грюйер - 125 г;
петрушка - 1 жменя;
хліб для грінок;
сіль, перець - по щіпці.
Приготування
Перед тим, як приготувати рибний суп з грінками, саму рибу чистимо, потрошимо, миємо й нарізаємо на шматочки середнього розміру. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнений часник з томатним пюре і нарізаною ріпчастою цибулею. На смаження піде 5-8 хвилин, після чого в сковороду можна буде закладати нарізані томати, насіння фенхелю, паприку, шафран, сіль і перець. Вміст сковороди перемішуємо і залишаємо тушкуватися на 10 хвилин, після чого вливаємо рибний бульйон додаємо рибу, морепродукти і продовжуємо готування ще 10 хвилин.
Шматочки хліба посипаємо тертим сиром і підрум'янюємо під грилем. Подаємо суп з грінками гарячим, посипавши зеленню петрушки.
Інгредієнти:
креветки - 250 г;
риба на ваш вибір - 250 г;
мідії - 200 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
селера - 2 стебла;
червоний перець - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
борошно - 1/4 ст.;
молоко - 2 ст.;
вершки - 2 ст.;
сухе біле вино - 1/4 ст.;
чебрець - 1 ст. ложка;
сіль, перець - за смаком;
мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки;
грінки з білого хліба.
Приготування
Очищену рибу, креветки і мідії обсмажуємо на столовій ложці розтопленого вершкового масла до повної готовності. Прибираємо морепродукти з вогню і відставляємо на час.
У цій же сковороді розтоплюємо масло, що залишилося і пасеруємо на ньому овочі: нарізану кільцями ріпчасту цибулю, болгарський перець і селера. Як тільки овочі стануть м'якими, посипаємо їх борошном, заливаємо сумішшю молока, вершків і вина, а після, приправляємо сіллю, перцем і мускатним горіхом. Загустілий суп пюрируем з допомогою блендера і розливаємо по тарілках. Поверх розкладаємо обсмажені морепродукти і грінки. Подаємо до столу гарячим.
Інгредієнти:
бекон - 4 смужки;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
картопля - 500 г;
сухе біле вино - 1/2 ст.;
рибний бульйон - 2 ст.;
чебрець - 1 1/2 ст. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;
лавровий лист - 2 шт.;
рибне філе - 750 г;
вершки - 1 1/4 ст.;
твердий сир - 150 г;
грінки з білого хліба;
петрушка.
Приготування
На сковороді обсмажуємо бекон, знімаємо його з вогню, а на вытопившемся жиру пасеруємо нарізаний тонкими кільцями цибулю. Як тільки цибуля стане золотистою, заливаємо його білим вином і чекаємо, поки рідина випарується наполовину. Додаємо шматочки картоплі, заливаємо все бульйоном і всипаємо листочки чебрецю. За смаком додаємо сіль і перець. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо все ще 10-15 хвилин. Тепер розкладаємо шматочки рибного філе, заливаємо все вершками, додаємо тертий сир і перемішуємо.
Через 10 хвилин, коли вершки загустеют, а сир розплавиться, суп повинен бути готовий. Залишається лише приправити страву обсмаженою і хрустким беконом, посипати подрібненою зеленню петрушки і рум'яними сухарями з білого хліба. Подавати суп до столу слід гарячим, відразу ж після приготування.
Рибний суп з прянощами і грінками
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати рибний суп з грінками, саму рибу чистимо, потрошимо, миємо й нарізаємо на шматочки середнього розміру. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнений часник з томатним пюре і нарізаною ріпчастою цибулею. На смаження піде 5-8 хвилин, після чого в сковороду можна буде закладати нарізані томати, насіння фенхелю, паприку, шафран, сіль і перець. Вміст сковороди перемішуємо і залишаємо тушкуватися на 10 хвилин, після чого вливаємо рибний бульйон додаємо рибу, морепродукти і продовжуємо готування ще 10 хвилин.
Шматочки хліба посипаємо тертим сиром і підрум'янюємо під грилем. Подаємо суп з грінками гарячим, посипавши зеленню петрушки.
Рибний суп-пюре з грінками
Інгредієнти:
Приготування
Очищену рибу, креветки і мідії обсмажуємо на столовій ложці розтопленого вершкового масла до повної готовності. Прибираємо морепродукти з вогню і відставляємо на час.
У цій же сковороді розтоплюємо масло, що залишилося і пасеруємо на ньому овочі: нарізану кільцями ріпчасту цибулю, болгарський перець і селера. Як тільки овочі стануть м'якими, посипаємо їх борошном, заливаємо сумішшю молока, вершків і вина, а після, приправляємо сіллю, перцем і мускатним горіхом. Загустілий суп пюрируем з допомогою блендера і розливаємо по тарілках. Поверх розкладаємо обсмажені морепродукти і грінки. Подаємо до столу гарячим.
Рецепт рибного супу з сиром і грінками
Інгредієнти:
Приготування
На сковороді обсмажуємо бекон, знімаємо його з вогню, а на вытопившемся жиру пасеруємо нарізаний тонкими кільцями цибулю. Як тільки цибуля стане золотистою, заливаємо його білим вином і чекаємо, поки рідина випарується наполовину. Додаємо шматочки картоплі, заливаємо все бульйоном і всипаємо листочки чебрецю. За смаком додаємо сіль і перець. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо все ще 10-15 хвилин. Тепер розкладаємо шматочки рибного філе, заливаємо все вершками, додаємо тертий сир і перемішуємо.
Через 10 хвилин, коли вершки загустеют, а сир розплавиться, суп повинен бути готовий. Залишається лише приправити страву обсмаженою і хрустким беконом, посипати подрібненою зеленню петрушки і рум'яними сухарями з білого хліба. Подавати суп до столу слід гарячим, відразу ж після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибний суп з тріски - рецепт
Тріска - нежирна і найпоширеніша риба періодично з'являється на нашому столі у вигляді холодцю або просто смажена. Але сьогодні ми хочемо поговорити
Суп з грінками
Суп з грінками - відмінна альтернатива поднадаевшему борщу і локшині. Обсмажені окремо шматочки хліба додадуть страві особливого смаку, а доданий в
Суп чаудер
Суп чаудер дуже поширений в американських сім'ях, але у нас він теж впевнено завойовує свою популярність. Чаудер традиційно готується з додаванням
Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
Різотто з морепродуктами в мультиварці
Різотто - популярне італійське блюдо, яке готується з спеціальних сортів рису при постійному помішуванні і порційному додавання бульйону. І сьогодні
Гуляш з риби
Гуляш - традиційне угорське блюдо, яке готують з яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від класики його і зробимо з риби. Вийде не менш смачно, і до