Вернуться назад Распечатать

Рибний суп з грінками

Рибний суп з грінками
Суп з рибою може відразу перетвориться з простого повсякденного страви, вишукана страва, головне - підійти до питання приготування з розумом і цікавістю. Ми зібрали для вас кілька апетитних рибних супів, якими приємно побалувати себе і своїх близьких.

Рибний суп з прянощами і грінками


Інгредієнти:

  • риба і морепродукти на вибір - 2 1/4 кг;

  • оливкова олія - 3 ст. ложки;

  • часник - 4 зубчики;

  • томатне пюре - 2 ст. ложки;

  • цибуля ріпчаста -1 шт;

  • помідори - 8 шт.;

  • насіння фенхелю - 1 ч. ложка;

  • шафран - 3 шт.;

  • паприка - щіпка;

  • рибний бульйон - 12 л;

  • сир грюйер - 125 г;

  • петрушка - 1 жменя;

  • хліб для грінок;

  • сіль, перець - по щіпці.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати рибний суп з грінками, саму рибу чистимо, потрошимо, миємо й нарізаємо на шматочки середнього розміру. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнений часник з томатним пюре і нарізаною ріпчастою цибулею. На смаження піде 5-8 хвилин, після чого в сковороду можна буде закладати нарізані томати, насіння фенхелю, паприку, шафран, сіль і перець. Вміст сковороди перемішуємо і залишаємо тушкуватися на 10 хвилин, після чого вливаємо рибний бульйон додаємо рибу, морепродукти і продовжуємо готування ще 10 хвилин.
    Шматочки хліба посипаємо тертим сиром і підрум'янюємо під грилем. Подаємо суп з грінками гарячим, посипавши зеленню петрушки.

    Рибний суп-пюре з грінками


    Інгредієнти:

  • креветки - 250 г;

  • риба на ваш вибір - 250 г;

  • мідії - 200 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • селера - 2 стебла;

  • червоний перець - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • борошно - 1/4 ст.;

  • молоко - 2 ст.;

  • вершки - 2 ст.;

  • сухе біле вино - 1/4 ст.;

  • чебрець - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком;

  • мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки;

  • грінки з білого хліба.


  • Приготування
    Очищену рибу, креветки і мідії обсмажуємо на столовій ложці розтопленого вершкового масла до повної готовності. Прибираємо морепродукти з вогню і відставляємо на час.
    У цій же сковороді розтоплюємо масло, що залишилося і пасеруємо на ньому овочі: нарізану кільцями ріпчасту цибулю, болгарський перець і селера. Як тільки овочі стануть м'якими, посипаємо їх борошном, заливаємо сумішшю молока, вершків і вина, а після, приправляємо сіллю, перцем і мускатним горіхом. Загустілий суп пюрируем з допомогою блендера і розливаємо по тарілках. Поверх розкладаємо обсмажені морепродукти і грінки. Подаємо до столу гарячим.

    Рецепт рибного супу з сиром і грінками


    Інгредієнти:

  • бекон - 4 смужки;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • сухе біле вино - 1/2 ст.;

  • рибний бульйон - 2 ст.;

  • чебрець - 1 1/2 ст. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • рибне філе - 750 г;

  • вершки - 1 1/4 ст.;

  • твердий сир - 150 г;

  • грінки з білого хліба;

  • петрушка.


  • Приготування
    На сковороді обсмажуємо бекон, знімаємо його з вогню, а на вытопившемся жиру пасеруємо нарізаний тонкими кільцями цибулю. Як тільки цибуля стане золотистою, заливаємо його білим вином і чекаємо, поки рідина
    Рибний суп з грінками
    випарується наполовину. Додаємо шматочки картоплі, заливаємо все бульйоном і всипаємо листочки чебрецю. За смаком додаємо сіль і перець. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо все ще 10-15 хвилин. Тепер розкладаємо шматочки рибного філе, заливаємо все вершками, додаємо тертий сир і перемішуємо.
    Через 10 хвилин, коли вершки загустеют, а сир розплавиться, суп повинен бути готовий. Залишається лише приправити страву обсмаженою і хрустким беконом, посипати подрібненою зеленню петрушки і рум'яними сухарями з білого хліба. Подавати суп до столу слід гарячим, відразу ж після приготування.