Суп з рибою може відразу перетвориться з простого повсякденного страви, вишукана страва, головне - підійти до питання приготування з розумом і цікавістю. Ми зібрали для вас кілька апетитних рибних супів, якими приємно побалувати себе і своїх близьких.
Рибний суп з прянощами і грінками
Інгредієнти: риба і морепродукти на вибір - 2 1/4 кг; оливкова олія - 3 ст. ложки; часник - 4 зубчики; томатне пюре - 2 ст. ложки; цибуля ріпчаста -1 шт; помідори - 8 шт.; насіння фенхелю - 1 ч. ложка; шафран - 3 шт.; паприка - щіпка; рибний бульйон - 12 л; сир грюйер - 125 г; петрушка - 1 жменя; хліб для грінок; сіль, перець - по щіпці. Приготування Перед тим, як приготувати рибний суп з грінками, саму рибу чистимо, потрошимо, миємо й нарізаємо на шматочки середнього розміру. У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому подрібнений часник з томатним пюре і нарізаною ріпчастою цибулею. На смаження піде 5-8 хвилин, після чого в сковороду можна буде закладати нарізані томати, насіння фенхелю, паприку, шафран, сіль і перець. Вміст сковороди перемішуємо і залишаємо тушкуватися на 10 хвилин, після чого вливаємо рибний бульйон додаємо рибу, морепродукти і продовжуємо готування ще 10 хвилин.
Шматочки хліба посипаємо тертим сиром і підрум'янюємо під грилем. Подаємо суп з грінками гарячим, посипавши зеленню петрушки.
Рибний суп-пюре з грінками
Інгредієнти: креветки - 250 г; риба на ваш вибір - 250 г; мідії - 200 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; селера - 2 стебла; червоний перець - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; борошно - 1/4 ст.; молоко - 2 ст.; вершки - 2 ст.; сухе біле вино - 1/4 ст.; чебрець - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком; мелений мускатний горіх - 1/8 ч. ложки; грінки з білого хліба. Приготування Очищену рибу, креветки і мідії обсмажуємо на столовій ложці розтопленого вершкового масла до повної готовності. Прибираємо морепродукти з вогню і відставляємо на час.
У цій же сковороді розтоплюємо масло, що залишилося і пасеруємо на ньому овочі: нарізану кільцями ріпчасту цибулю, болгарський перець і селера. Як тільки овочі стануть м'якими, посипаємо їх борошном, заливаємо сумішшю молока, вершків і вина, а після, приправляємо сіллю, перцем і мускатним горіхом. Загустілий суп пюрируем з допомогою блендера і розливаємо по тарілках. Поверх розкладаємо обсмажені морепродукти і грінки. Подаємо до столу гарячим.
Рецепт рибного супу з сиром і грінками
Інгредієнти: бекон - 4 смужки; ріпчаста цибуля - 2 шт.; картопля - 500 г; сухе біле вино - 1/2 ст.; рибний бульйон - 2 ст.; чебрець - 1 1/2 ст. ложки; сіль - 1 ч. ложка; мелений чорний перець - 1/2 ч. ложки; лавровий лист - 2 шт.; рибне філе - 750 г; вершки - 1 1/4 ст.; твердий сир - 150 г; грінки з білого хліба; петрушка. Приготування На сковороді обсмажуємо бекон, знімаємо його з вогню, а на вытопившемся жиру пасеруємо нарізаний тонкими кільцями цибулю. Як тільки цибуля стане золотистою, заливаємо його білим вином і чекаємо, поки рідина
випарується наполовину. Додаємо шматочки картоплі, заливаємо все бульйоном і всипаємо листочки чебрецю. За смаком додаємо сіль і перець. Коли рідина закипить, зменшуємо вогонь і варимо все ще 10-15 хвилин. Тепер розкладаємо шматочки рибного філе, заливаємо все вершками, додаємо тертий сир і перемішуємо.
Через 10 хвилин, коли вершки загустеют, а сир розплавиться, суп повинен бути готовий. Залишається лише приправити страву обсмаженою і хрустким беконом, посипати подрібненою зеленню петрушки і рум'яними сухарями з білого хліба. Подавати суп до столу слід гарячим, відразу ж після приготування.