Вернуться назад Распечатать

Суп чаудер

Суп чаудер
Найчастіше під супом чаудер мають на увазі саме англійську її версію, з додаванням вершків і морепродуктів, в основному молюсків і риби. Овочева ж частина чаудера раніше була досить бідна, але з вдосконаленням кулінарії стало з'являтися все більше різновидів цього супу з додаванням невикористовуваних раннє інгредієнтів.

Суп чаудер - рецепт


Інгредієнти:

  • масло вершкове - 30 г;

  • порей (біла частина) - 1 шт.;

  • солодкий картопля - 300 г;

  • звичайний картопля - 300 г;

  • бекон - 4 смужки;

  • борошно - 40 г;

  • рибний бульйон - 1 л;

  • кукурудзяні качани - 2 шт.;

  • мікс з морепродуктів - 600 г;

  • свіжий кріп, хліб - для подачі.


  • Приготування
    Розтоплюємо масло і пасеруємо на ньому тонкі кільця порею до прозорості. До цибулі додаємо скибочки солодкого і звичайної картоплі, а також шматочки бекону. Через 5 хвилин посипаємо вміст сковороди борошном, готуємо, помішуючи, ще пару хвилин, а після перекладаємо все в каструльку і заливаємо сумішшю рибного бульйону з двома склянками води. Варимо суп 20 хвилин на середньому жарі, додаємо кукурудзу, мікс з морепродуктів і вершки. Ще 10 хвилин варіння буде достатньо для того, щоб всі морепродукти приготувалися і чаудер можна було б розливати по тарілках і подавати, посипавши кропом, з скибочкою хліба.

    Суп чаудер з морепродуктів


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 40 г;

  • білий цибуля - 80 г;

  • морква - 80 г;

  • стебло селери - 65 г;

  • борошно - 20 г;

  • рибний бульйон - 750 мл;

  • молоко - 750 мл;

  • великі креветки - 12 шт.;

  • мідії - 12 шт.;

  • філе сьомги - 400 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    Пасеруємо На олії цибулю з нарізаною тонкою соломкою морквою і селерою протягом 3 хвилин. Посипаємо пасеровані овочі борошном, чекаємо ще кілька хвилин і перекладаємо все в каструльку. Заливаємо овочеву засмажку молоком і хворому, перемішуємо, щоб не було грудочок, а після варимо на середньому вогні близько 25 хвилин, чаудер повинен стати густим. Додаємо в суп креветки, мідії, сантиметрові кубики сьомги і варимо все ще 4-5 хвилин.
    Крем-суп чаудер подають до столу свіжим, відразу з плити, супроводивши порцією свіжої зелені і хліба.

    Американський суп чаудер


    Американський, а точніше, манхеттенський чаудер, відрізняється від свого англійського побратима томатним бульйоном, замість молочного.
    Інгредієнти:

  • рослинна олія - 30 мл;

  • білий цибуля - 80 г;

  • селера - 80 г;

  • морква - 80 г;

  • картопля - 100 г;

  • томати у власному соку - 500 мл;

  • молюски - 300 г;

  • обсмажений бекон - 2 ст. ложки;

  • листя чебрецю - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У товстостінній каструлі або сотейнику розігріваємо масло й обсмажуємо на ньому нарізану цибулю, селеру і моркву протягом 6 хвилин. Додаємо до овочів картоплю, заливаємо все томатами і додаємо склянку води або рибного бульйону. Варимо суп на середньому вогні 50 хвилин, додаємо молюсків і чекаємо ще 7 хвилин, після чого відразу ж подаємо чаудер до столу, з беконом і зеленню.

    Клем чаудер суп


    Як правило, сама назва "чаудер" має на увазі під собою саме клем чаудер страву, з додаванням молюсків окремо або разом з іншими дарами морів.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 20 г;

  • цибуля ріпчаста - 70 г;

  • картопля - 120 г;

  • бекон - 225 г;

  • молоко - 500 мл;

  • курячий бульйон - 250 мл;

  • вершки - 250 мл;

  • креветки - 150 г;

  • часниковий зубчик;
  • Суп чаудер

  • свіжі молюски - 200 г;

  • петрушка.


  • Приготування
    На розтопленому маслі обсмажуємо цибулю з беконом і часником. Коли цибуля стане прозорою, додаємо до нього картоплю, чекаємо, поки він підрум'яниться, і перекладаємо всі вміст сковороди в каструлю. Заливаємо овочі бульйоном, вершками і молоком. Варимо чаудер до м'якості картоплі, додаємо молюсків і креветки, чекаємо 2-3 хвилини і розливаємо суп по тарілках. Подаємо, посипавши зеленню.