Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рисовий суп з яйцем - рецепт

Рисовий суп з яйцем - рецепт

26-03-2015, 10:14
1 309
Рисовий суп з яйцем - рецепт
Ще одна варіація рисового супу, про яку ви навряд чи знали - суп з рисом і яйцем. Ми приготуємо це блюдо в двох варіаціях: по-тайськи і в грецькому стилі.

Тайський рисовий суп з яйцем


Інгредієнти:

  • рис - 100 г;

  • курячий бульйон - 500 мл;

  • креветки - 8 шт.;

  • листя коріандру - 1 ст. ложка;

  • подрібнений селера - 1 ст. ложка;

  • сушений імбир - 1 ч. ложка;

  • білий перець - 1/4 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Креветки очистити від спинного каналу, при бажанні знімаємо панцир з хвоста, але це не обов'язково, можна залишити його в якості декорації для сервірування. Обсмажуємо креветки протягом 2 хвилин.
    Відварюємо рис в курячому бульйоні протягом 10 хвилин так, щоб він не втратив свою форму, але при цьому був м'яким. Додаємо трохи сушеного імбиру.
    У Таїланді яйця відварюють саму малість, щоб вони тільки схопилися зовні і залишилися практично сирими всередині, але ви можете відварити їх за власним смаком. Для цього обережно вбийте яйце в гарячий, але не киплячий, бульйон з рисом так, щоб жовток залишився цілим. По суті, ми готуємо рисовий суп з яйцем пашот. Коли яйце дійде до бажаного ступеня готовності, знімаємо суп з вогню, перелити в тарілку і подаємо з креветками, зеленню нарізаним селерою, посипавши білим перцем.

    Рисовий суп з яйцем по-грецьки


    Густий і ситний рисовий суп має насичений кремовий бульйон саме за рахунок додавання збитого яйця під час готування. Смак бульйону відтіняє легка кислинка лимонного соку, але якщо вам захочеться відчути по-справжньому цитрусової свіжості, то доповніть його лимонною цедрою.
    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 4 ст.;

  • куряче філе - 1 шт.;

  • часник - 1 зубчик;

  • коричневий рис - 1/4 ст.;

  • відварений нут - 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • кріп;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рисовий суп з яйцем - рецепт

    У каструлю вливаємо курячий бульйон, кладемо філе куряче, подрібнений часник і рис. Бульйон доводимо до кипіння, а потім зменшуємо жар і варимо суп протягом 35-45 хвилин, до повної готовності рисових зерен.
    Виймаємо з бульйону готове куряче філе і розбираємо його на невеликі скибочки з допомогою виделки або ж ріжемо ножем. Повертаємо філе в суп, а потім вливаємо лимонний сік і збите яйце. Все перемішуємо, всипаємо відвареної нут і нарізаний кріп. Готуємо суп з рисом і яйцем на малому вогні 2-3 хвилини, а потім подаємо, попередньо приправте за смаком сіллю і перцем. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рисовий суп з яловичиною
    Рисовий суп з яловичиною
    Рисовий суп - це смачне і ситне блюдо, а головне просте у приготуванні. І зараз ми підкажемо вам кілька рецептів створення рисового супу з
    Рисовий суп з помідорами
    Рисовий суп з помідорами
    Варіантів створення рисових супів дуже багато. І сьогодні ми пропонуємо вам ще декілька цікавих і оригінальних рецептів приготування рисового супу з
    Суп з яйцем - рецепт
    Суп з яйцем - рецепт
    Є багато різних рецептів супів з додаванням яєць. Але найчастіше ми обмежуємося курячим бульйоном з додаванням вареного яйця. А даремно! Адже можна
    Суп чаудер
    Суп чаудер
    Суп чаудер дуже поширений в американських сім'ях, але у нас він теж впевнено завойовує свою популярність. Чаудер традиційно готується з додаванням
    Рисовий суп з креветками
    Рисовий суп з креветками
    Якщо ви в черговий раз ламаєте голову над тим,що приготувати на обід, зверніть увагу на цікавий рецепт рисового супу з креветками. Такий суп виходить
    Рисовий суп в мультиварці
    Рисовий суп в мультиварці
    Рисовий суп - смачне і просте у приготуванні блюдо. Способів його створення з додаванням різних інгредієнтів досить багато. І сьогодні ми підкажемо