Ще одна варіація рисового супу, про яку ви навряд чи знали - суп з рисом і яйцем. Ми приготуємо це блюдо в двох варіаціях: по-тайськи і в грецькому стилі.
Тайський рисовий суп з яйцем
Інгредієнти: рис - 100 г; курячий бульйон - 500 мл; креветки - 8 шт.; листя коріандру - 1 ст. ложка; подрібнений селера - 1 ст. ложка; сушений імбир - 1 ч. ложка; білий перець - 1/4 ч. ложки; яйце - 1 шт. Приготування Креветки очистити від спинного каналу, при бажанні знімаємо панцир з хвоста, але це не обов'язково, можна залишити його в якості декорації для сервірування. Обсмажуємо креветки протягом 2 хвилин.
Відварюємо рис в курячому бульйоні протягом 10 хвилин так, щоб він не втратив свою форму, але при цьому був м'яким. Додаємо трохи сушеного імбиру.
У Таїланді яйця відварюють саму малість, щоб вони тільки схопилися зовні і залишилися практично сирими всередині, але ви можете відварити їх за власним смаком. Для цього обережно вбийте яйце в гарячий, але не киплячий, бульйон з рисом так, щоб жовток залишився цілим. По суті, ми готуємо рисовий суп з яйцем пашот. Коли яйце дійде до бажаного ступеня готовності, знімаємо суп з вогню, перелити в тарілку і подаємо з креветками, зеленню нарізаним селерою, посипавши білим перцем.
Рисовий суп з яйцем по-грецьки
Густий і ситний рисовий суп має насичений кремовий бульйон саме за рахунок додавання збитого яйця під час готування. Смак бульйону відтіняє легка кислинка лимонного соку, але якщо вам захочеться відчути по-справжньому цитрусової свіжості, то доповніть його лимонною цедрою.
Інгредієнти: курячий бульйон - 4 ст.; куряче філе - 1 шт.; часник - 1 зубчик; коричневий рис - 1/4 ст.; відварений нут - 1/2 ст.; яйце - 1 шт.; лимонний сік - 2 ст. ложки; кріп; сіль, перець - за смаком. Приготування У каструлю вливаємо курячий бульйон, кладемо філе куряче, подрібнений часник і рис. Бульйон доводимо до кипіння, а потім зменшуємо жар і варимо суп протягом 35-45 хвилин, до повної готовності рисових зерен.
Виймаємо з бульйону готове куряче філе і розбираємо його на невеликі скибочки з допомогою виделки або ж ріжемо ножем. Повертаємо філе в суп, а потім вливаємо лимонний сік і збите яйце. Все перемішуємо, всипаємо відвареної нут і нарізаний кріп. Готуємо суп з рисом і яйцем на малому вогні 2-3 хвилини, а потім подаємо, попередньо приправте за смаком сіллю і перцем. Приємного апетиту!