Гострий рисовий суп
Гострий рисовий суп - досить оригінальна, пікантне гаряче блюдо, яке вишукано виглядатиме на вашому обідньому столі. Вариться воно досить швидко, але зате виходить чудово смачним і ситним. Давайте дізнаємося з вами, як зробити гострий рисовий суп.
Інгредієнти:
баклажани - 100 г;
рис - 100 г;
помідори - 200 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 100 г;
болгарський перець - 1 шт.;
перець чилі - 1 шт.;
часник - 5 зубчиків;
барбарис, хмелі-сунелі - за смаком;
свіжа петрушка - за бажанням;
вода - 25 л.
Приготування
Спочатку давайте підготуємо всі овочі: чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками. Моркву очищаємо і нарізаємо брусочками. Баклажани обробляємо, рубаємо скибочками, а помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо кубиками. Перчик чилі очистити від насіння і дрібно ріжемо. Тепер наливаємо в каструлю води, кладемо добре промитий рис і ставимо на вогонь. Цибульку і моркву пасеруємо на рослинній маслечко приблизно 7 хвилин, додаємо до них баклажани і обсмажуємо все ще 10-15 хвилин. Після цього кладемо солодкий перчик, помідори й тушкуємо 7-10 хвилин. Як тільки рис буде майже готовий, перекладаємо обжарку в суп, доводимо до кипіння, приправляємо спеціями, кидаємо перець чилі і видавлюємо через прес часник. Проварюємо на сильному вогні 5 хвилин, а потім розливаємо суп по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо.
Інгредієнти:
яловичина - 300 г;
болгарський перець - 2 шт.;
цибулина - 2 шт.;
гострий перчик - 2 шт.;
корінь селери - 200 г;
борошно - 1 ст. ложка;
консервована квасоля - 400 г;
бульйон м'ясний - 15 л;
олія рослинна;
спеції;
рис - 70 р.
Приготування
А ось ще один цікавий рецепт приготування гострого рисового супу. Отже, м'ясо гарненько промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер готуємо всі овочі: обполіскуємо їх, миємо й дрібненько шаткуємо: цибуля, перець - кубиками, а корінь селери - невеликими скибочками. Викладаємо подрібнену цибулю в сковороду з маслом і пасеруємо до прозорості, а потім додаємо перець солодкий, гострий і селеру. Смажимо все, заважаючи, разом близько 5 хвилин. На окремій сковороді в розпеченому маслі обсмажуємо невеликими партіями м'ясо, щоб воно рівномірно покрилося скоринкою. Далі перекладаємо яловичину до овочів, додаємо трохи борошна і ретельно перемішуємо. Тушкуємо всю масу близько 2-3 хвилин, а потім кладемо вміст сковороди у велику каструлю і заливаємо бульйоном. Приправляємо до смаку сіллю, перцем, додаємо жменю рису, попередньо замоченого у теплій воді, і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і варимо суп 15 години, поки повністю не розвариться м'ясо. В самому кінці викладаємо консервовану квасоля, проварюємо ще хвилин 10 і подаємо гострий супчик на стіл, прикрасивши за бажанням зеленню.
Гострий рисовий суп з баклажанами
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку давайте підготуємо всі овочі: чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками. Моркву очищаємо і нарізаємо брусочками. Баклажани обробляємо, рубаємо скибочками, а помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо кубиками. Перчик чилі очистити від насіння і дрібно ріжемо. Тепер наливаємо в каструлю води, кладемо добре промитий рис і ставимо на вогонь. Цибульку і моркву пасеруємо на рослинній маслечко приблизно 7 хвилин, додаємо до них баклажани і обсмажуємо все ще 10-15 хвилин. Після цього кладемо солодкий перчик, помідори й тушкуємо 7-10 хвилин. Як тільки рис буде майже готовий, перекладаємо обжарку в суп, доводимо до кипіння, приправляємо спеціями, кидаємо перець чилі і видавлюємо через прес часник. Проварюємо на сильному вогні 5 хвилин, а потім розливаємо суп по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо.
Гострий рисовий суп з квасолею
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один цікавий рецепт приготування гострого рисового супу. Отже, м'ясо гарненько промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер готуємо всі овочі: обполіскуємо їх, миємо й дрібненько шаткуємо: цибуля, перець - кубиками, а корінь селери - невеликими скибочками. Викладаємо подрібнену цибулю в сковороду з маслом і пасеруємо до прозорості, а потім додаємо перець солодкий, гострий і селеру. Смажимо все, заважаючи, разом близько 5 хвилин. На окремій сковороді в розпеченому маслі обсмажуємо невеликими партіями м'ясо, щоб воно рівномірно покрилося скоринкою. Далі перекладаємо яловичину до овочів, додаємо трохи борошна і ретельно перемішуємо. Тушкуємо всю масу близько 2-3 хвилин, а потім кладемо вміст сковороди у велику каструлю і заливаємо бульйоном. Приправляємо до смаку сіллю, перцем, додаємо жменю рису, попередньо замоченого у теплій воді, і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і варимо суп 15 години, поки повністю не розвариться м'ясо. В самому кінці викладаємо консервовану квасоля, проварюємо ще хвилин 10 і подаємо гострий супчик на стіл, прикрасивши за бажанням зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з білих грибів
Гриби - це корисний і смачний продукт. Різновидів їх дуже багато: печериці, опеньки, лисички, грузді, гливи і т. д. А сьогодні ми вам підкажемо
Рисовий суп з креветками
Якщо ви в черговий раз ламаєте голову над тим,що приготувати на обід, зверніть увагу на цікавий рецепт рисового супу з креветками. Такий суп виходить
Соте з баклажанів
Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо
Мексиканський суп з квасолею
Мексиканський суп з квасолею - смачна, ситна та поживна страва. Його незвичайний пікантний і гострий присмак неодмінно сподобається вашим близьким і
Мексиканський суп з кукурудзою
Варіантів створення мексиканського кукурудзяного супу досить багато. Але основа завжди одна - курячий бульйон і консервована кукурудза. А з рештою
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього