Гострий рисовий суп - досить оригінальна, пікантне гаряче блюдо, яке вишукано виглядатиме на вашому обідньому столі. Вариться воно досить швидко, але зате виходить чудово смачним і ситним. Давайте дізнаємося з вами, як зробити гострий рисовий суп.
Гострий рисовий суп з баклажанами
Інгредієнти: баклажани - 100 г; рис - 100 г; помідори - 200 г; цибулина - 1 шт.; морква - 100 г; болгарський перець - 1 шт.; перець чилі - 1 шт.; часник - 5 зубчиків; барбарис, хмелі-сунелі - за смаком; свіжа петрушка - за бажанням; вода - 25 л. Приготування Спочатку давайте підготуємо всі овочі: чистимо цибулину, шаткуємо дрібними кубиками. Моркву очищаємо і нарізаємо брусочками. Баклажани обробляємо, рубаємо скибочками, а помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку і подрібнюємо кубиками. Перчик чилі очистити від насіння і дрібно ріжемо. Тепер наливаємо в каструлю води, кладемо добре промитий рис і ставимо на вогонь. Цибульку і моркву пасеруємо на рослинній маслечко приблизно 7 хвилин, додаємо до них баклажани і обсмажуємо все ще 10-15 хвилин. Після цього кладемо солодкий перчик, помідори й тушкуємо 7-10 хвилин. Як тільки рис буде майже готовий, перекладаємо обжарку в суп, доводимо до кипіння, приправляємо спеціями, кидаємо перець чилі і видавлюємо через прес часник. Проварюємо на сильному вогні 5 хвилин, а потім розливаємо суп по тарілках, прикрашаємо зеленню і подаємо.
Гострий рисовий суп з квасолею
Інгредієнти: яловичина - 300 г; болгарський перець - 2 шт.; цибулина - 2 шт.; гострий перчик - 2 шт.; корінь селери - 200 г; борошно - 1 ст. ложка; консервована квасоля - 400 г; бульйон м'ясний - 15 л; олія рослинна; спеції; рис - 70 р. Приготування А ось ще один цікавий рецепт приготування гострого рисового супу. Отже, м'ясо гарненько промиваємо, обробляємо і нарізаємо невеликими шматочками. Тепер готуємо всі овочі: обполіскуємо їх, миємо й дрібненько шаткуємо: цибуля, перець - кубиками, а корінь селери - невеликими скибочками. Викладаємо подрібнену цибулю в сковороду з маслом і пасеруємо до

прозорості, а потім додаємо перець солодкий, гострий і селеру. Смажимо все, заважаючи, разом близько 5 хвилин. На окремій сковороді в розпеченому маслі обсмажуємо невеликими партіями м'ясо, щоб воно рівномірно покрилося скоринкою. Далі перекладаємо яловичину до овочів, додаємо трохи борошна і ретельно перемішуємо. Тушкуємо всю масу близько 2-3 хвилин, а потім кладемо вміст сковороди у велику каструлю і заливаємо бульйоном. Приправляємо до смаку сіллю, перцем, додаємо жменю рису, попередньо замоченого у теплій воді, і доводимо до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо кришкою і варимо суп 15 години, поки повністю не розвариться м'ясо. В самому кінці викладаємо консервовану квасоля, проварюємо ще хвилин 10 і подаємо гострий супчик на стіл, прикрасивши за бажанням зеленню.