Розсольник з перловкою - класичний рецепт

Традиції і рецепти приготування розсольників в сучасних формах склалися в загальному вигляді в ХІХ столітті, сама ідея походить від більш архаїчного страви - кал'ї.
З чого готувати?
Розсольники за класичними рецептами найчастіше готують з перловкою на бульйоні з яловичих субпродуктів, що, однак, не суворе правило. Використовують птицю, рибу, гриби, відомі і вегетаріанські рецепти. У розсольники кладуть крупи (перлову, рис, вівсяну), а також різні овочі, коріння, зелень і спеції.
Спосіб приготування розсольнику з перловкою нескладний: треба зварити м'ясний або грибний бульйон. Перловку іноді відразу варять в бульйоні разом з м'ясом або окремо. Додають овочі (картопля, морква), коріння і спеції. На сковороді роблять засмажку з цибулі, іноді з грибами. Огірки нарізують дрібно (використовуються тільки солоні, мариновані не підходять). З'єднують всі компоненти, додають трохи розсолу, злегка проварюють, до готового рассольнику зазвичай подають сметану в окремому посуді.
Дуже смачний традиційний суп з баранини з перловкою
Інгредієнти:
Приготування
На 3-5 годин заллємо перловку окропом у товстостінній керамічної плошці і накриємо кришкою або блюдцем. Бараняче серце разрежем навпіл, видалимо жир, плівки та залишки судин, наріжемо дрібними довгастими шматочками і промиємо. Набряклі перловку ще раз промиємо окропом і помістимо в каструлю разом з шматочками серця. Також закладаємо крупнонарезанную морква, цільні кореневища петрушки і спеції. Заливаємо водою і варимо, регулярно знімаючи шум, протягом близько 40 хвилин. Викидаємо корінь петрушки, додаємо картоплю, варимо майже до готовності.
На олії в сковорідці злегка обсмажуємо нарізані цибулю і гриби, трохи протушиваем.
Додаємо в суп цибульно-грибну суміш, солоні огірки поросяти, ягняти, вливаємо розсіл. Ще хвилин 5 проварюємо. Перед їжею присипаємо суп рубаною зеленню, приправляємо часником, чорним меленим перцем, і сметани можна додати.
Розсольник по-домашньому на бульйоні з курки - рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Варимо курячий бульйон з дрібно нарізаною морквою та спеціями протягом 30 хвилин. Витягаємо гомілки, зрізаємо з кісток м'ясо, подрібнюємо його, шлуночок і серденько теж нарізаємо шматочками. Повертаємо м'ясо в каструлю, а разом з ним закладаємо нарізаний не дуже картоплю і рис, варимо майже до готовності. Можна замість рису покласти 4 столових ложки перловки, звареної окремо заздалегідь.
На маслі в сковороді обсмажуємо або пасеруємо дрібно нарізані цибулю і гриби. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, закладаємо також нарізані огірки і розсолу трохи вливаємо. Проварюємо ще 8 хвилин. Розливаємо в тарілки і додаємо зелень, часник, мелений чорний перець.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як готувати розсольник з перловкою?
Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати

Як приготувати суп з рисом?
Розсольник - це перше блюдо, яке, звичайно ж, готують з перловкою. Але якщо ви любите експериментувати, або просто не жалуйте перловку, пропонуємо

Розсольник з куркою
Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І

Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в

Розсольник з ковбасою
Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з

Розсольник в мультиварці
Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька