Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розсольник з перловкою - класичний рецепт

Розсольник з перловкою - класичний рецепт

26-03-2015, 10:08
797
Розсольник з перловкою - класичний рецепт
Розсольники - популярні російські супи заправного типу з помірно кислувато-солонуватими відтінками смаку, зумовленими додаванням солоних огірків, а іноді і огіркового розсолу. Розсольники звичайно подаються у гарячому вигляді (чудное антипохмельное засіб, до речі, а тому можна подати таке блюдо і з ранку).
Традиції і рецепти приготування розсольників в сучасних формах склалися в загальному вигляді в ХІХ столітті, сама ідея походить від більш архаїчного страви - кал'ї.
З чого готувати?
Розсольники за класичними рецептами найчастіше готують з перловкою на бульйоні з яловичих субпродуктів, що, однак, не суворе правило. Використовують птицю, рибу, гриби, відомі і вегетаріанські рецепти. У розсольники кладуть крупи (перлову, рис, вівсяну), а також різні овочі, коріння, зелень і спеції.
Спосіб приготування розсольнику з перловкою нескладний: треба зварити м'ясний або грибний бульйон. Перловку іноді відразу варять в бульйоні разом з м'ясом або окремо. Додають овочі (картопля, морква), коріння і спеції. На сковороді роблять засмажку з цибулі, іноді з грибами. Огірки нарізують дрібно (використовуються тільки солоні, мариновані не підходять). З'єднують всі компоненти, додають трохи розсолу, злегка проварюють, до готового рассольнику зазвичай подають сметану в окремому посуді.

Дуже смачний традиційний суп з баранини з перловкою


Інгредієнти:

  • бараняче серце - 1 шт (можна замінити свинячим або телячих);

  • кореневища петрушки - 2 шт.;

  • перлова крупа - 3 ст. ложки;

  • солоні огірочки міцні - 3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • свіжі шампіньйони - 5 шт;

  • морква - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • масло рослинне або вершкове, або курячий жир;

  • спеції;

  • розсіл огірковий свіжий - 3 ст. ложки;

  • зелень;

  • часник;

  • сметана для подачі.


  • Приготування
    На 3-5 годин заллємо перловку окропом у товстостінній керамічної плошці і накриємо кришкою або блюдцем. Бараняче серце разрежем навпіл, видалимо жир, плівки та залишки судин, наріжемо дрібними довгастими шматочками і промиємо. Набряклі перловку ще раз промиємо окропом і помістимо в каструлю разом з шматочками серця. Також закладаємо крупнонарезанную морква, цільні кореневища петрушки і спеції. Заливаємо водою і варимо, регулярно знімаючи шум, протягом близько 40 хвилин. Викидаємо корінь петрушки, додаємо картоплю, варимо майже до готовності.
    На олії в сковорідці злегка обсмажуємо нарізані цибулю і гриби, трохи протушиваем.
    Додаємо в суп цибульно-грибну суміш, солоні огірки поросяти, ягняти, вливаємо розсіл. Ще хвилин 5 проварюємо. Перед їжею присипаємо суп рубаною зеленню, приправляємо часником, чорним меленим перцем, і сметани можна додати.

    Розсольник по-домашньому на бульйоні з курки - рецепт


    Інгредієнти:

  • курячі гомілки - 2 шт.;

  • куряче сердечко - 1 шт.;

  • курячий шлунок - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • спеції для бульйону не мелені;

  • рис - 2 ст. ложки;

  • печериці свіжі - 3-5 шт.;

  • солоні огірки - 3 шт.;

  • розсіл огірковий - 2 ст. ложки;

  • курячий жир або масло;

  • зелень городня;
  • Розсольник з перловкою - класичний рецепт

  • часник.


  • Приготування
    Варимо курячий бульйон з дрібно нарізаною морквою та спеціями протягом 30 хвилин. Витягаємо гомілки, зрізаємо з кісток м'ясо, подрібнюємо його, шлуночок і серденько теж нарізаємо шматочками. Повертаємо м'ясо в каструлю, а разом з ним закладаємо нарізаний не дуже картоплю і рис, варимо майже до готовності. Можна замість рису покласти 4 столових ложки перловки, звареної окремо заздалегідь.
    На маслі в сковороді обсмажуємо або пасеруємо дрібно нарізані цибулю і гриби. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю, закладаємо також нарізані огірки і розсолу трохи вливаємо. Проварюємо ще 8 хвилин. Розливаємо в тарілки і додаємо зелень, часник, мелений чорний перець.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Як готувати розсольник з перловкою?
    Рецептів приготування розсольнику дуже багато, тому ми вирішили відібрати для вас найцікавіші. У даній статті ми розглянемо, як приготувати
    Як приготувати суп з рисом?
    Як приготувати суп з рисом?
    Розсольник - це перше блюдо, яке, звичайно ж, готують з перловкою. Але якщо ви любите експериментувати, або просто не жалуйте перловку, пропонуємо
    Розсольник з куркою
    Розсольник з куркою
    Розсольник - популярний і смачне блюдо, яке готують з перловкою. Напевно, у кожної господині є свої особливі рецепти створення цієї смакоти. І
    Солянка з перловкою
    Солянка з перловкою
    Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
    Розсольник з ковбасою
    Розсольник з ковбасою
    Розсольник - смачне блюдо, відоме ще з часів Русі. Його готують на основі перловки, солоних огірків і розсолу. І сьогодні ми його зваримо з
    Розсольник в мультиварці
    Розсольник в мультиварці
    Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька