Соус гірчичний - рецепт
Гірчичний соус давно зарекомендував себе як відмінного доповнення до холодних закусок, м'ясних і рибних страв. Ароматний і гострий соус з гірчичного насіння розрізняється по гостроті і пікантності, залежно від сорти гірчиці і способу приготування самої заправки. У цій статті ми розберемося, як зробити гірчичний соус трьох основних видів, кожен з яких розкриє смакові якості ваших улюблених страв.
Вершково-гірчичний соус відрізняється тонким і ніжним смаком, з легкої пікантною ноткою жовтої гірчиці. Такий соус підійде до страв з риби і птиці.
Інгредієнти:
м'ясний бульйон - 150 мл;
гірчиця - 2 ст. ложки;
зерна жовтої гірчиці - щіпка;
вершки (12 %) - 100 мл;
сік 1/2 лимона;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
В теплий бульйон тоненькою цівкою вливаємо вершки, додаємо лимонний сік і гірчицю, при цьому безперервно все помішуємо. Тушкуємо соус під кришкою на маленькому вогні 5 хвилин з додаванням щіпки гірчичних зерен. Знімаємо каструлю з вогню, солимо, перчимо і заправляємо наш соус оливковою олією.
Гірчичний соус для салату зазвичай буває набагато гостріше і солодше соусів до м'яса або риби. Салатні соуси готують одночасно з салатом або зберігають заготовки в холодильнику нетривало час.
Інгредієнти:
діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;
лимонний фреш - 2 ст. ложки (можна замінити бальзамічним оцтом в такій же кількості);
оливкова олія - 5 ст. ложок;
сіль, чорний перець - 1 ч. ложка.
Приготування
Особливістю приготування такої заправки є її простота: все що потрібно - це всього лише змішати всі інгредієнти і добре збити їх віночком. Готово! Заправляйте салат перед подачею, щоб він не пустив сік завчасно.
Соус гірчично-майонезний - відмінне додаток до хот-догам, чіпсам і курячим наггетсам. Зазвичай соус по цьому рецепту нагадує майонез домашнього приготування, з великим вмістом гірчиці.
Інгредієнти:
гірчиця - 15 ст. ложки;
яєчний жовток - 2 шт.;
білий винний оцет - 1 ст. ложка;
сіль, перець - 1/3 ч. ложки;
олія оливкова - 280 мл
Приготування
У мисці змішуємо гірчицю, яйця, оцет, сіль і перець. Обережно, тонкою цівкою вливаємо всі оливкове масло, безперервно збиваючи соус віночком. Соус готовий! Перед початком готування переконайтеся в тому, що всі інгредієнти кімнатної температури.
Вершково-гірчичний соус
Вершково-гірчичний соус відрізняється тонким і ніжним смаком, з легкої пікантною ноткою жовтої гірчиці. Такий соус підійде до страв з риби і птиці.
Інгредієнти:
Приготування
В теплий бульйон тоненькою цівкою вливаємо вершки, додаємо лимонний сік і гірчицю, при цьому безперервно все помішуємо. Тушкуємо соус під кришкою на маленькому вогні 5 хвилин з додаванням щіпки гірчичних зерен. Знімаємо каструлю з вогню, солимо, перчимо і заправляємо наш соус оливковою олією.
Гірчичний соус для салату - рецепт
Гірчичний соус для салату зазвичай буває набагато гостріше і солодше соусів до м'яса або риби. Салатні соуси готують одночасно з салатом або зберігають заготовки в холодильнику нетривало час.
Інгредієнти:
Приготування
Особливістю приготування такої заправки є її простота: все що потрібно - це всього лише змішати всі інгредієнти і добре збити їх віночком. Готово! Заправляйте салат перед подачею, щоб він не пустив сік завчасно.
Соус гірчично-майонезний
Соус гірчично-майонезний - відмінне додаток до хот-догам, чіпсам і курячим наггетсам. Зазвичай соус по цьому рецепту нагадує майонез домашнього приготування, з великим вмістом гірчиці.
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішуємо гірчицю, яйця, оцет, сіль і перець. Обережно, тонкою цівкою вливаємо всі оливкове масло, безперервно збиваючи соус віночком. Соус готовий! Перед початком готування переконайтеся в тому, що всі інгредієнти кімнатної температури.
Рекомендуємо добрі рецепти
Медово-гірчичний соус
Медово-горчихный соус - це та заправка, яка здатна прикрасити будь-яке м'ясне блюдо. Якщо ви приготували курячі нагетси або зробили відбивні зі
Гірчиця - рецепт
Натуральна домашня гірчиця дуже відрізняється від магазинної, вона більш ніжна, володіє солодкуватим смаком і чудово підійде в якості салатної
Винний соус
Соуси відмінно доповнюють м'ясні, рибні і овочеві страви. Різновидів таких заправок дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про винному соусі. У нашій
Соус для гамбургера
Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
Діжонська гірчиця - рецепт приготування
Діжонська гірчиця готується з чорних і коричневих зерен з додаванням білого вина і інших прянощів. Вона відмінно підходить до салатів, м'яса та інших
Оливковий майонез
Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть