Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Соус гірчичний - рецепт

Соус гірчичний - рецепт

26-03-2015, 09:50
1 570
Соус гірчичний - рецепт
Гірчичний соус давно зарекомендував себе як відмінного доповнення до холодних закусок, м'ясних і рибних страв. Ароматний і гострий соус з гірчичного насіння розрізняється по гостроті і пікантності, залежно від сорти гірчиці і способу приготування самої заправки. У цій статті ми розберемося, як зробити гірчичний соус трьох основних видів, кожен з яких розкриє смакові якості ваших улюблених страв.

Вершково-гірчичний соус


Вершково-гірчичний соус відрізняється тонким і ніжним смаком, з легкої пікантною ноткою жовтої гірчиці. Такий соус підійде до страв з риби і птиці.
Інгредієнти:

  • м'ясний бульйон - 150 мл;

  • гірчиця - 2 ст. ложки;

  • зерна жовтої гірчиці - щіпка;

  • вершки (12 %) - 100 мл;

  • сік 1/2 лимона;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    В теплий бульйон тоненькою цівкою вливаємо вершки, додаємо лимонний сік і гірчицю, при цьому безперервно все помішуємо. Тушкуємо соус під кришкою на маленькому вогні 5 хвилин з додаванням щіпки гірчичних зерен. Знімаємо каструлю з вогню, солимо, перчимо і заправляємо наш соус оливковою олією.

    Гірчичний соус для салату - рецепт


    Гірчичний соус для салату зазвичай буває набагато гостріше і солодше соусів до м'яса або риби. Салатні соуси готують одночасно з салатом або зберігають заготовки в холодильнику нетривало час.
    Інгредієнти:

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • лимонний фреш - 2 ст. ложки (можна замінити бальзамічним оцтом в такій же кількості);

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • сіль, чорний перець - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Особливістю приготування такої заправки є її простота: все що потрібно - це всього лише змішати всі інгредієнти і добре збити їх віночком. Готово! Заправляйте салат перед подачею, щоб він не пустив сік завчасно.

    Соус гірчично-майонезний


    Соус гірчично-майонезний - відмінне додаток до хот-догам, чіпсам і курячим наггетсам. Зазвичай соус по цьому рецепту нагадує майонез домашнього приготування, з великим вмістом гірчиці.
    Інгредієнти:

  • гірчиця - 15 ст. ложки;

  • яєчний жовток - 2 шт.;
  • Соус гірчичний - рецепт

  • білий винний оцет - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - 1/3 ч. ложки;

  • олія оливкова - 280 мл


  • Приготування
    У мисці змішуємо гірчицю, яйця, оцет, сіль і перець. Обережно, тонкою цівкою вливаємо всі оливкове масло, безперервно збиваючи соус віночком. Соус готовий! Перед початком готування переконайтеся в тому, що всі інгредієнти кімнатної температури.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Медово-гірчичний соус
    Медово-гірчичний соус
    Медово-горчихный соус - це та заправка, яка здатна прикрасити будь-яке м'ясне блюдо. Якщо ви приготували курячі нагетси або зробили відбивні зі
    Гірчиця - рецепт
    Гірчиця - рецепт
    Натуральна домашня гірчиця дуже відрізняється від магазинної, вона більш ніжна, володіє солодкуватим смаком і чудово підійде в якості салатної
    Винний соус
    Винний соус
    Соуси відмінно доповнюють м'ясні, рибні і овочеві страви. Різновидів таких заправок дуже багато. І сьогодні ми поговоримо про винному соусі. У нашій
    Соус для гамбургера
    Соус для гамбургера
    Багато хто з нас люблять гамбургери. А ми вживаємо їх, звичайно ж з майонезом, кетчупом або гірчицею. Але ж можна зробити цікаві соуси для
    Діжонська гірчиця - рецепт приготування
    Діжонська гірчиця - рецепт приготування
    Діжонська гірчиця готується з чорних і коричневих зерен з додаванням білого вина і інших прянощів. Вона відмінно підходить до салатів, м'яса та інших
    Оливковий майонез
    Оливковий майонез
    Про те, що майонез - далеко не корисний продукт, знають всі. Але тим не менш, важко від нього відмовитися, адже стільки чудових страв не можуть