Гірчиця - рецепт
Приготування гірчиці в домашніх умовах дозволяє отримати на подив ароматну, а головне натуральну і корисну заправку для своїх улюблених страв. До того ж, гірчиця, рецепт приготування якої зазначена нижче, дуже подобається не тільки дорослим, але й дітям.
Інгредієнти:
насіння гірчиці білої і чорної) - 150 г;
спеції «трави Провансу» - 10 г;
вода - 2 ст.;
рідкий мед - 1 ст. ложка;
гвоздика - 3 г;
кориця - 3 г;
перець запашний - 3 г;
оцет винний - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 2 ст. ложки.
Приготування
Самий незвичайний інгредієнт у даному рецепті - насіння чорної і білої гірчиці, однак знайти їх можна в більшості великих супермаркетів.
Для початку необхідно вилити воду в каструлю, поставити на вогонь, додати у воду «трави Провансу», гвоздику, запашний перець і дочекатися, поки суміш закипить. Після цього зменшити вогонь, додати сіль і кип'ятити ще 5 хвилин на повільному вогні.
Поки суміш готується, в окремому посуді потрібно розчавити насіння гірчиці з допомогою ступки. Далі потрібно пересипати насіння в невелику баночку або глибоку тарілку, залити їх готової рідиною зі спеціями, додати мед, корицю і ретельно все перемішати. В останню чергу слід додати оцет і оливкове масло, знову все перемішати і залишити гірчицю остигати. Остиглу гірчицю потрібно зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
порошок гірчичний - 5 ст. ложок;
оцет 3% - 1 ч. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1/2 ч. ложки;
рослинне масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Рецепт гірчиці з порошку є одним з найпростіших способів приготувати цю страву в домашніх умовах.
Для початку необхідно залити порошок окропом у кількості 4-5 ст. ложок і ретельно перемішати суміш до отримання однорідної кашки. Далі необхідно додати цукор, сіль, оцет і масло і знову ретельно перемішати.
Отриману суміш слід відправити в банку, щільно закрити і прибрати на добу в тепле місце. Коли гірчичний соус настоїться, його можна сміливо зберігати в холодильнику і використовувати з будь-яким блюдом.
Гірчиця з медом, рецепт якої буде представлений нижче, якраз є тією приправою, яку шалено люблять діти. Її можна використовувати для бутербродів, крекерів або салатної заправки. У будь-якому випадку, ваша дитина не буде проти такої незвичайної гірчиці.
Інгредієнти:
гірчичний порошок - 1 ст.;
розсіл огірковий - 1 ст.;
мед рідкий - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
сіль - 1 ч. ложка;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
оцет винний - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Рецепт приготування домашньої гірчиці для дітей відрізняється великою кількістю цукру і меду, проте не потрібно переживати, що страва вийде надто солодким. Таку гірчицю з задоволенням з'їдять всі члени сім'ї.
Для початку потрібно розмішати порошок з огірковим розсолом. Найкраще робити це в глибокій посуді або каструлі, поступово додаючи розсіл в гірчицю, щоб в ній не утворилося грудочок.
Довівши суміш до консистенції густої сметани, додайте до неї мед, цукор, масло і оцет і ретельно все перемішайте. Солодка гірчиця готова наполовину. Тепер необхідно викласти її в банку з щільно закривається кришкою і відправити в тепле місце на ніч. Важливо розуміти, що гірчичний порошок повинен розчинитися в рідини, з якої його змішали, а відбувається це протягом 10-12 годин. Ось чому таку гірчицю не вживають відразу.
Після того, як гірчиця настоїться, медово-гірчичний соус можна використовувати за призначенням.
Діжонська гірчиця - рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Самий незвичайний інгредієнт у даному рецепті - насіння чорної і білої гірчиці, однак знайти їх можна в більшості великих супермаркетів.
Для початку необхідно вилити воду в каструлю, поставити на вогонь, додати у воду «трави Провансу», гвоздику, запашний перець і дочекатися, поки суміш закипить. Після цього зменшити вогонь, додати сіль і кип'ятити ще 5 хвилин на повільному вогні.
Поки суміш готується, в окремому посуді потрібно розчавити насіння гірчиці з допомогою ступки. Далі потрібно пересипати насіння в невелику баночку або глибоку тарілку, залити їх готової рідиною зі спеціями, додати мед, корицю і ретельно все перемішати. В останню чергу слід додати оцет і оливкове масло, знову все перемішати і залишити гірчицю остигати. Остиглу гірчицю потрібно зберігати в холодильнику.
Гірчиця з гірчичного порошку - рецепт для ледачих
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт гірчиці з порошку є одним з найпростіших способів приготувати цю страву в домашніх умовах.
Для початку необхідно залити порошок окропом у кількості 4-5 ст. ложок і ретельно перемішати суміш до отримання однорідної кашки. Далі необхідно додати цукор, сіль, оцет і масло і знову ретельно перемішати.
Отриману суміш слід відправити в банку, щільно закрити і прибрати на добу в тепле місце. Коли гірчичний соус настоїться, його можна сміливо зберігати в холодильнику і використовувати з будь-яким блюдом.
Солодка гірчиця - рецепт з медом
Гірчиця з медом, рецепт якої буде представлений нижче, якраз є тією приправою, яку шалено люблять діти. Її можна використовувати для бутербродів, крекерів або салатної заправки. У будь-якому випадку, ваша дитина не буде проти такої незвичайної гірчиці.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування домашньої гірчиці для дітей відрізняється великою кількістю цукру і меду, проте не потрібно переживати, що страва вийде надто солодким. Таку гірчицю з задоволенням з'їдять всі члени сім'ї.
Для початку потрібно розмішати порошок з огірковим розсолом. Найкраще робити це в глибокій посуді або каструлі, поступово додаючи розсіл в гірчицю, щоб в ній не утворилося грудочок.
Довівши суміш до консистенції густої сметани, додайте до неї мед, цукор, масло і оцет і ретельно все перемішайте. Солодка гірчиця готова наполовину. Тепер необхідно викласти її в банку з щільно закривається кришкою і відправити в тепле місце на ніч. Важливо розуміти, що гірчичний порошок повинен розчинитися в рідини, з якої його змішали, а відбувається це протягом 10-12 годин. Ось чому таку гірчицю не вживають відразу.
Після того, як гірчиця настоїться, медово-гірчичний соус можна використовувати за призначенням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус гірчичний - рецепт
Гірчичний соус - це не тільки відмінне доповнення до рибних і м'ясних страв, але і оригінальна заправка для салатів. Приготувати його можна різними
Медово-гірчичний соус
Медово-горчихный соус - це та заправка, яка здатна прикрасити будь-яке м'ясне блюдо. Якщо ви приготували курячі нагетси або зробили відбивні зі
Діжонська гірчиця - рецепт приготування
Діжонська гірчиця готується з чорних і коричневих зерен з додаванням білого вина і інших прянощів. Вона відмінно підходить до салатів, м'яса та інших
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Як зробити гірчицю?
Багато господинь вважають за краще не купувати в продуктових магазинах те, що вони без праці можуть приготувати вдома - адже так і економніше, і
Гірчиця на огірковому розсолі
Готувати домашню гірчицю дуже просто, для цього необхідно взяти готовий порошок, або зерна цього продукту, залити водою до потрібної консистенції і