Медово-гірчичний соус
Часто буває так, що до незрівнянно приготовленому, соковитому і шалено смачного м'яса чогось не вистачає! А саме - вишуканого соусу, який ще сильніше розкриє смак готової страви. Існує безліч рецептів приготування різних соусів, які підходять тільки до певного виду м'яса. Але, слава богу, є й такі заправки, які чудово розкривають смакові властивості будь-якої страви. Одним з них є медово-гірчичний соус.
Саме медово-гірчичний соус дивно підходить практично до будь-якої страви: курки, яловичини і навіть риби. Його смак трохи незвичайний і пікантний, він одночасно гострий і солодкий, пекучий і з невеликою кислинкою. Але не варто лякатися, адже не випадково кажуть, що протилежності притягуються! Так відбувається і в нашому рецепті. Використовувані інгредієнти ви можете додавати за власним смаком та уподобаннями. Наприклад, можна з легкістю покласти тертий мускатний горіх або видавлений часник, а можна просто приготувати чисто класичний соус з меду і гірчиці. Давайте розглянемо з вами як по-різному приготувати гірчичний соус.
Інгредієнти:
мед - 2 ст. ложки;
гірчиця - 2 ст. ложки;
сік лимона - 1 ст. ложка;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
часник, спеції, мускатний горіх - за бажанням.
Приготування
Отже, для приготування гірчичного соусу беремо піалу і кладемо в неї мед. Додаємо готову гірчицю і добре перемішуємо, щоб весь мед розійшовся. Потім зі свіжого лимона вичавлюємо сік і додаємо до нашої суміші. Далі наливаємо рослинне масло і гарненько збиваємо за допомогою виделки. У завершенні можете видавити зубчик часнику або покласти подрібнений мускатний горіх. Гірчичний соус з медом треба зберігати в холодильнику, щільно натягнувши на піалу поліетиленовий пакет або плівку. Спробуйте подати такий соус до смажених курячих стегенець або тонко нарізаним шматочками яловичини. Буде шалено смачно, аж пальчики оближіть! Експериментуйте і не бійтеся придумувати щось новеньке, смачне і незвичайне!
Інгредієнти:
гірчиця - 1 ст. ложка;
мед - 2 ст. ложки;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
олія оливкова - 2 ст. ложки;
корінь імбиру - 3 г;
сіль - за смаком.
Приготування
Як приготувати медово-гірчичний соус? Мед кладемо в тарілку, додаємо гірчицю і гарненько розмішуємо. Потім видавлюємо сік лимона, кладемо оливкову олію і ретельно перемішуємо. Імбир акуратно очищаємо, натираємо на дрібній тертці і додаємо до нашого соусу. Збиваємо всі інгредієнти за допомогою виделки або віночка, даємо суміші настоятися гарненько і тільки потім подаємо в якості повноцінного соусу до столу.
Інгредієнти:
мед - 150 г;
діжонська гірчиця - 100 г;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
корінь імбиру - 10 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.
Приготування
Беремо цибулину, очищаємо і кладемо в чашу блендера. Додаємо очищений свіжий корінь імбиру, мед, гірчицю, соєвий соус і ретельно подрібнюємо і збиваємо до отримання однорідної маси. Даємо соусу настоятися і потім насолоджуємося його вишуканим смаком.
Наприкінці хотілося б додати, що медово-гірчичний соус середньо калорійний, тому його спокійно можуть дозволити собі навіть люди, що дотримують дієту. Тим більше такий соус не тільки смачний, але і корисний. Адже гірчиця багата кальцієм, магнієм, білком та іншими корисними мікроелементами. Всі ці речовини необхідні будь-якій людині, незалежно від того, чи задоволений він своєю вагою або намагається схуднути. А що стосується меду, то ви і самі прекрасно знаєте, що це самий корисний дієтичний продукт. Так що геть всі сумніви і бігом на кухню готувати диво-соус!
Саме медово-гірчичний соус дивно підходить практично до будь-якої страви: курки, яловичини і навіть риби. Його смак трохи незвичайний і пікантний, він одночасно гострий і солодкий, пекучий і з невеликою кислинкою. Але не варто лякатися, адже не випадково кажуть, що протилежності притягуються! Так відбувається і в нашому рецепті. Використовувані інгредієнти ви можете додавати за власним смаком та уподобаннями. Наприклад, можна з легкістю покласти тертий мускатний горіх або видавлений часник, а можна просто приготувати чисто класичний соус з меду і гірчиці. Давайте розглянемо з вами як по-різному приготувати гірчичний соус.
Рецепт медово-гірчичного соусу
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування гірчичного соусу беремо піалу і кладемо в неї мед. Додаємо готову гірчицю і добре перемішуємо, щоб весь мед розійшовся. Потім зі свіжого лимона вичавлюємо сік і додаємо до нашої суміші. Далі наливаємо рослинне масло і гарненько збиваємо за допомогою виделки. У завершенні можете видавити зубчик часнику або покласти подрібнений мускатний горіх. Гірчичний соус з медом треба зберігати в холодильнику, щільно натягнувши на піалу поліетиленовий пакет або плівку. Спробуйте подати такий соус до смажених курячих стегенець або тонко нарізаним шматочками яловичини. Буде шалено смачно, аж пальчики оближіть! Експериментуйте і не бійтеся придумувати щось новеньке, смачне і незвичайне!
Рецепт медово-гірчичного соусу з імбиром
Інгредієнти:
Приготування
Як приготувати медово-гірчичний соус? Мед кладемо в тарілку, додаємо гірчицю і гарненько розмішуємо. Потім видавлюємо сік лимона, кладемо оливкову олію і ретельно перемішуємо. Імбир акуратно очищаємо, натираємо на дрібній тертці і додаємо до нашого соусу. Збиваємо всі інгредієнти за допомогою виделки або віночка, даємо суміші настоятися гарненько і тільки потім подаємо в якості повноцінного соусу до столу.
Рецепт гірчичного соусу з медом
Інгредієнти:
Приготування
Беремо цибулину, очищаємо і кладемо в чашу блендера. Додаємо очищений свіжий корінь імбиру, мед, гірчицю, соєвий соус і ретельно подрібнюємо і збиваємо до отримання однорідної маси. Даємо соусу настоятися і потім насолоджуємося його вишуканим смаком.
Наприкінці хотілося б додати, що медово-гірчичний соус середньо калорійний, тому його спокійно можуть дозволити собі навіть люди, що дотримують дієту. Тим більше такий соус не тільки смачний, але і корисний. Адже гірчиця багата кальцієм, магнієм, білком та іншими корисними мікроелементами. Всі ці речовини необхідні будь-якій людині, незалежно від того, чи задоволений він своєю вагою або намагається схуднути. А що стосується меду, то ви і самі прекрасно знаєте, що це самий корисний дієтичний продукт. Так що геть всі сумніви і бігом на кухню готувати диво-соус!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус гірчичний - рецепт
Гірчичний соус - це не тільки відмінне доповнення до рибних і м'ясних страв, але і оригінальна заправка для салатів. Приготувати його можна різними
Імбирний соус
Імбирний соус здатний додати будь звичного страви новий смак. У зв'язку з цим він і популярний. А ще у нього дуже багато варіацій приготування, тому
Гірчиця - рецепт
Натуральна домашня гірчиця дуже відрізняється від магазинної, вона більш ніжна, володіє солодкуватим смаком і чудово підійде в якості салатної
Абрикосовий соус
Любителі солодких соусів до м'яса, неодмінно оцінять рецепти абрикосового соусу з нашої статті. Такий соус також послужить відмінним доповненням до
Лимонний соус
Лимонний соус - це воістину універсальна заправка, яку подають до риби, м'яса та овочів. Він відмінно покращує смак страви, і надає йому нові смакові
Крильця в медово гірчичному соусі
Крильця в медово-гірчичному соусі - це відмінна закуска для посиденьок в компанії друзів або вечірки. А приготувати таке ласощі не складе особливої