Часто буває так, що до незрівнянно приготовленому, соковитому і шалено смачного м'яса чогось не вистачає! А саме - вишуканого соусу, який ще сильніше розкриє смак готової страви. Існує безліч рецептів приготування різних соусів, які підходять тільки до певного виду м'яса. Але, слава богу, є й такі заправки, які чудово розкривають смакові властивості будь-якої страви. Одним з них є медово-гірчичний соус.
Саме медово-гірчичний соус дивно підходить практично до будь-якої страви: курки, яловичини і навіть риби. Його смак трохи незвичайний і пікантний, він одночасно гострий і солодкий, пекучий і з невеликою кислинкою. Але не варто лякатися, адже не випадково кажуть, що протилежності притягуються! Так відбувається і в нашому рецепті. Використовувані інгредієнти ви можете додавати за власним смаком та уподобаннями. Наприклад, можна з легкістю покласти тертий мускатний горіх або видавлений часник, а можна просто приготувати чисто класичний соус з меду і гірчиці. Давайте розглянемо з вами як по-різному приготувати гірчичний соус.
Рецепт медово-гірчичного соусу
Інгредієнти: мед - 2 ст. ложки; гірчиця - 2 ст. ложки; сік лимона - 1 ст. ложка; рослинне масло - 2 ст. ложки; часник, спеції, мускатний горіх - за бажанням. Приготування Отже, для приготування гірчичного соусу беремо піалу і кладемо в неї мед. Додаємо готову гірчицю і добре перемішуємо, щоб весь мед розійшовся. Потім зі свіжого лимона вичавлюємо сік і додаємо до нашої суміші. Далі наливаємо рослинне масло і гарненько збиваємо за допомогою виделки. У завершенні можете видавити зубчик часнику або покласти подрібнений мускатний горіх. Гірчичний соус з медом треба зберігати в холодильнику, щільно натягнувши на піалу поліетиленовий пакет або плівку. Спробуйте подати такий соус до смажених курячих стегенець або тонко нарізаним шматочками яловичини. Буде шалено смачно, аж пальчики оближіть! Експериментуйте і не бійтеся придумувати щось новеньке, смачне і незвичайне!
Рецепт медово-гірчичного соусу з імбиром
Інгредієнти: гірчиця - 1 ст. ложка; мед - 2 ст. ложки; лимонний сік - 1 ст. ложка; олія оливкова - 2 ст. ложки; корінь імбиру - 3 г; сіль - за смаком. Приготування Як приготувати медово-гірчичний соус? Мед кладемо в тарілку, додаємо гірчицю і гарненько розмішуємо. Потім видавлюємо сік лимона, кладемо оливкову олію і ретельно перемішуємо. Імбир акуратно очищаємо, натираємо на дрібній тертці і додаємо до нашого соусу. Збиваємо всі інгредієнти за допомогою виделки або віночка, даємо суміші настоятися гарненько і тільки потім подаємо в якості повноцінного соусу до столу.
Рецепт гірчичного соусу з медом
Інгредієнти: мед - 150 г; діжонська гірчиця - 100 г; соєвий соус - 2 ст. ложки; корінь імбиру - 10 г; цибуля ріпчаста - 1 шт. Приготування Беремо цибулину, очищаємо і кладемо в чашу блендера. Додаємо очищений свіжий корінь імбиру, мед, гірчицю, соєвий соус і ретельно подрібнюємо і збиваємо до отримання однорідної маси.
Даємо соусу настоятися і потім насолоджуємося його вишуканим смаком.
Наприкінці хотілося б додати, що медово-гірчичний соус середньо калорійний, тому його спокійно можуть дозволити собі навіть люди, що дотримують дієту. Тим більше такий соус не тільки смачний, але і корисний. Адже гірчиця багата кальцієм, магнієм, білком та іншими корисними мікроелементами. Всі ці речовини необхідні будь-якій людині, незалежно від того, чи задоволений він своєю вагою або намагається схуднути. А що стосується меду, то ви і самі прекрасно знаєте, що це самий корисний дієтичний продукт. Так що геть всі сумніви і бігом на кухню готувати диво-соус!