Гірчичний соус давно зарекомендував себе як відмінного доповнення до холодних закусок, м'ясних і рибних страв. Ароматний і гострий соус з гірчичного насіння розрізняється по гостроті і пікантності, залежно від сорти гірчиці і способу приготування самої заправки. У цій статті ми розберемося, як зробити гірчичний соус трьох основних видів, кожен з яких розкриє смакові якості ваших улюблених страв.
Вершково-гірчичний соус
Вершково-гірчичний соус відрізняється тонким і ніжним смаком, з легкої пікантною ноткою жовтої гірчиці. Такий соус підійде до страв з риби і птиці.
Інгредієнти: м'ясний бульйон - 150 мл; гірчиця - 2 ст. ложки; зерна жовтої гірчиці - щіпка; вершки (12 %) - 100 мл; сік 1/2 лимона; оливкова олія - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування В теплий бульйон тоненькою цівкою вливаємо вершки, додаємо лимонний сік і гірчицю, при цьому безперервно все помішуємо. Тушкуємо соус під кришкою на маленькому вогні 5 хвилин з додаванням щіпки гірчичних зерен. Знімаємо каструлю з вогню, солимо, перчимо і заправляємо наш соус оливковою олією.
Гірчичний соус для салату - рецепт
Гірчичний соус для салату зазвичай буває набагато гостріше і солодше соусів до м'яса або риби. Салатні соуси готують одночасно з салатом або зберігають заготовки в холодильнику нетривало час.
Інгредієнти: діжонська гірчиця - 1 ст. ложка; лимонний фреш - 2 ст. ложки (можна замінити бальзамічним оцтом в такій же кількості); оливкова олія - 5 ст. ложок; сіль, чорний перець - 1 ч. ложка. Приготування Особливістю приготування такої заправки є її простота: все що потрібно - це всього лише змішати всі інгредієнти і добре збити їх віночком. Готово! Заправляйте салат перед подачею, щоб він не пустив сік завчасно.
Соус гірчично-майонезний
Соус гірчично-майонезний - відмінне додаток до хот-догам, чіпсам і курячим наггетсам. Зазвичай соус по цьому рецепту нагадує майонез домашнього приготування, з великим вмістом гірчиці.
Інгредієнти: гірчиця - 15 ст. ложки; яєчний жовток - 2 шт.; білий винний оцет - 1 ст. ложка; сіль, перець - 1/3 ч. ложки; олія оливкова - 280 мл Приготування У мисці змішуємо гірчицю, яйця, оцет, сіль і перець. Обережно, тонкою цівкою вливаємо всі оливкове масло, безперервно збиваючи соус віночком. Соус готовий! Перед початком готування переконайтеся в тому, що всі інгредієнти кімнатної температури.