Вершково-сирний соус
Соуси є незамінними і невід'ємними компонентами багатьох страв, оскільки роблять їх смак багатшими, насиченішим і яскравішим. З кожним днем з'являється все більше рецептів різних соусів, але одним з найпопулярніших є вершково-сирний соус, оскільки він підходить до різних страв: від спагеті до креветок.
Якщо ви хочете отримати соус, який чудово доповнить майже будь-яку їжу, то ми розповімо вам, як приготувати вершково-сирний соус.
Інгредієнти:
вершки - 200 г;
сир твердий - 175 г;
часник - 2 зубчики;
мускатний горіх мелений, сіль, перець мелений.
Приготування
Сир натріть на дрібній тертці. Влийте вершки в каструлю і нагрівайте на слабкому вогні, а потім відправте до них натертий сир. Прогрійте ще пару хвилин, додайте мускатний горіх, перець і подрібнений часник і сіль. Добре все перемішайте і готуйте на слабкому вогні ще 3 хвилини.
Інгредієнти:
молоко - 2 ст.;
масло вершкове - 3 ст. ложки:
борошно - 2 ст. ложки;
тертий сир - 50 г;
мускатний горіх, сіль і перець.
Приготування
Масло розтопити в сотейнику, додати в нього борошно невеликими порціями і обсмажте все разом 1 хвилину. Продовжуючи помішувати, влийте до маслу підігріте молоко, додайте сир, сіль, перець, мускатний горіх і варити, поки соус не загусне, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок.
Інгредієнти:
креветки - 1 кг;
листкове тісто - 500 г;
тертий сир - 150-200 г;
цедра лимона - за смаком.
Приготування
Креветки відварити і очистити. Приготуйте вершково-сирний соус, слідуючи одному з вищевказаних рецептів. Заповніть кокотниці креветками до половини, залийте їх соусом, посипте тертим сиром, перемішайте все це і покладіть зверху трохи цедри лимона.
Листкове тісто розрізати на шматки по кількості кокотниць. Накрийте їх шматочками тіста, притиснувши по краях, і поставте на деко. Надішліть все це в розігріту духовку і готуйте при 180 градусах 15 хвилин.
Це блюдо готується дуже легко. Візьміть кілька стейків сьомги, промийте і обсушіть їх. Приправте стейки соком лимона, посоліть і поперчіть і поставте маринуватися на 20 хвилин. Після цього відправте запікатися в духовку при 180 градусах 15-20 хвилин. Приготуйте соус по одному з рецептів і полийте їм рибу.
Вершково-сирний соус підійде і для спагетті, до нього також можна додати помідори або гриби, відварити макарони, з'єднати, і ви отримаєте відмінний ситний обід.
Вершково-сирний соус - рецепт № 1
Якщо ви хочете отримати соус, який чудово доповнить майже будь-яку їжу, то ми розповімо вам, як приготувати вершково-сирний соус.
Інгредієнти:
Приготування
Сир натріть на дрібній тертці. Влийте вершки в каструлю і нагрівайте на слабкому вогні, а потім відправте до них натертий сир. Прогрійте ще пару хвилин, додайте мускатний горіх, перець і подрібнений часник і сіль. Добре все перемішайте і готуйте на слабкому вогні ще 3 хвилини.
Вершково-сирний соус - рецепт № 2
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтопити в сотейнику, додати в нього борошно невеликими порціями і обсмажте все разом 1 хвилину. Продовжуючи помішувати, влийте до маслу підігріте молоко, додайте сир, сіль, перець, мускатний горіх і варити, поки соус не загусне, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок.
Креветки в вершково-сирному соусі
Інгредієнти:
Приготування
Креветки відварити і очистити. Приготуйте вершково-сирний соус, слідуючи одному з вищевказаних рецептів. Заповніть кокотниці креветками до половини, залийте їх соусом, посипте тертим сиром, перемішайте все це і покладіть зверху трохи цедри лимона.
Листкове тісто розрізати на шматки по кількості кокотниць. Накрийте їх шматочками тіста, притиснувши по краях, і поставте на деко. Надішліть все це в розігріту духовку і готуйте при 180 градусах 15 хвилин.
Сьомга в вершково-сирному соусі
Це блюдо готується дуже легко. Візьміть кілька стейків сьомги, промийте і обсушіть їх. Приправте стейки соком лимона, посоліть і поперчіть і поставте маринуватися на 20 хвилин. Після цього відправте запікатися в духовку при 180 градусах 15-20 хвилин. Приготуйте соус по одному з рецептів і полийте їм рибу.
Вершково-сирний соус підійде і для спагетті, до нього також можна додати помідори або гриби, відварити макарони, з'єднати, і ви отримаєте відмінний ситний обід.
Рекомендуємо добрі рецепти
Медово-гірчичний соус
Медово-горчихный соус - це та заправка, яка здатна прикрасити будь-яке м'ясне блюдо. Якщо ви приготували курячі нагетси або зробили відбивні зі
Вершковий соус для риби
Любите готувати і подавати страви з риби? Тоді прикрасьте їх смачними соусами - ваші страви стануть тільки яскравіше. Як приготувати спеціальні соуси
Білий соус до риби
Якщо ви любите робити вишукані і витончені страви з риби, то радимо вам готувати до них звичайні і не дуже соуси. А які заправки підходять до таких
Курка у вершковому соусі - рецепт
Курка у вершковому соусі - відмінний варіант вечері, та не простого, а з витонченим. Якщо звичайні рецепти приготування курки здаються вам
Жульєн з куркою
В перекладі з французького julienne" позначає не що інше, як особливий спосіб нарізки продуктів, однак в нашій країні цей термін привласнили страви,
Соус для пасти
Різновидів італійської пасти дуже багато: каннеллоні, пенне, спагеті і т. д. Готувати її можна з додаванням різних продуктів. Але головним