Вернуться назад Распечатать

Вершково-сирний соус

Вершково-сирний соус
Соуси є незамінними і невід'ємними компонентами багатьох страв, оскільки роблять їх смак багатшими, насиченішим і яскравішим. З кожним днем з'являється все більше рецептів різних соусів, але одним з найпопулярніших є вершково-сирний соус, оскільки він підходить до різних страв: від спагеті до креветок.

Вершково-сирний соус - рецепт № 1


Якщо ви хочете отримати соус, який чудово доповнить майже будь-яку їжу, то ми розповімо вам, як приготувати вершково-сирний соус.
Інгредієнти:

  • вершки - 200 г;

  • сир твердий - 175 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • мускатний горіх мелений, сіль, перець мелений.


  • Приготування
    Сир натріть на дрібній тертці. Влийте вершки в каструлю і нагрівайте на слабкому вогні, а потім відправте до них натертий сир. Прогрійте ще пару хвилин, додайте мускатний горіх, перець і подрібнений часник і сіль. Добре все перемішайте і готуйте на слабкому вогні ще 3 хвилини.

    Вершково-сирний соус - рецепт № 2


    Інгредієнти:

  • молоко - 2 ст.;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки:

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • тертий сир - 50 г;

  • мускатний горіх, сіль і перець.


  • Приготування
    Масло розтопити в сотейнику, додати в нього борошно невеликими порціями і обсмажте все разом 1 хвилину. Продовжуючи помішувати, влийте до маслу підігріте молоко, додайте сир, сіль, перець, мускатний горіх і варити, поки соус не загусне, постійно розмішуючи, щоб не було грудочок.

    Креветки в вершково-сирному соусі


    Інгредієнти:

  • креветки - 1 кг;

  • листкове тісто - 500 г;

  • тертий сир - 150-200 г;

  • цедра лимона - за смаком.


  • Приготування
    Креветки відварити і очистити. Приготуйте вершково-сирний соус, слідуючи одному з вищевказаних рецептів. Заповніть кокотниці креветками до половини, залийте їх соусом, посипте тертим сиром, перемішайте все це і покладіть зверху трохи цедри лимона.
    Листкове тісто розрізати на шматки по кількості кокотниць. Накрийте їх шматочками тіста, притиснувши по краях, і поставте на деко.
    Вершково-сирний соус
    Надішліть все це в розігріту духовку і готуйте при 180 градусах 15 хвилин.

    Сьомга в вершково-сирному соусі


    Це блюдо готується дуже легко. Візьміть кілька стейків сьомги, промийте і обсушіть їх. Приправте стейки соком лимона, посоліть і поперчіть і поставте маринуватися на 20 хвилин. Після цього відправте запікатися в духовку при 180 градусах 15-20 хвилин. Приготуйте соус по одному з рецептів і полийте їм рибу.
    Вершково-сирний соус підійде і для спагетті, до нього також можна додати помідори або гриби, відварити макарони, з'єднати, і ви отримаєте відмінний ситний обід.