Горіховий соус

Пропоновані нами рецепти соусів різні за смаком, але кожен з них може послужити чудовою приправою до страв. Як приготувати смачний горіховий соус, маючи в розпорядженні самі традиційні продукти, ви дізнаєтеся з цієї статті.
Як підготувати продукти для горіхового соусу?
Приступаючи до приготування соусу, в першу чергу готуємо основу - горіхи. Будь-які горіхи, які обрані вами у відповідності з рецептом і вашими вподобаннями, необхідно подрібнити в дрібну крихту або перетерти до стану борошна. Отримана горіхова маса розвести бульйоном, вершками або водою. Обов'язково використовуйте при приготуванні соусу зелень і спеції, завдяки чому приправа набуде завершеності та оригінальний смак.
Соус з волоських горіхів
Інгредієнти:
Приготування
Подрібніть блендером горіхи, варені жовтки, часник, влийте масло, додайте панірувальні сухарі і гірчицю. Весь час збивайте масу невеликими порціями вливаючи оцет, намагаючись при цьому, щоб соус не виявився надмірно кислим на смак. Наприкінці, у масу додайте соєвий соус, перець і сіль. По консистенції горіховий соус повинен нагадувати майонез.
Вершковий горіховий соус
Інгредієнти:
Приготування
Доведіть вершки до кипіння і відразу зніміть з вогню. Додати вершковий сир, перемішуючи, так щоб вийшла однорідна маса. Часник і горіхи подрібніть блендером. Змішайте горіхову і вершкову складові, додайте оцет, хмелі-сунелі, посоліть і поперчіть. Соус має приємний гостро-пряний смак.
Горіхово-часниковий соус
Інгредієнти:
Приготування
Замочіть хліб у молоці, щоб він розпух, потім відіжміть і збийте вінчиком або міксером. Перемеліть ядерця горіхів і змішайте їх з розмоченим білим хлібів. Додайте тертий часник, влийте лимонний сік і масло, насипте розмолоту зелень, сіль і перець. Часниковий соус з горіхом готовий!
Горіхово-кунжутний соус
Цей соус в кулінарних рецептурних довідниках фігурує ще під назвою «китайський горіховий соус».
Інгредієнти:

Приготування
Арахісові горішки очистіть і перемеліть. Подрібніть часник і зелень. Всі інгредієнти змішайте до однорідної маси, додайте Зелень в самому кінці.
Соус володіє тонким кунжутним ароматом і є хорошою приправою до шашликів, люля-кебабу і курці.
Звичайно, зараз не проблема придбати готовий соус в супермаркетах, але якщо ознайомитеся зі складовими приправи, надрукованими на етикетці, то побачите, що до складу обов'язково входять консерванти, загусники і добавок з літерою Е. Якщо у вас немає бажання вживати шкідливі компоненти, то соуси приготовлені власноруч - те, що вам потрібно!
Рекомендуємо добрі рецепти

Вершковий соус для риби
Любите готувати і подавати страви з риби? Тоді прикрасьте їх смачними соусами - ваші страви стануть тільки яскравіше. Як приготувати спеціальні соуси

Шоколадний соус
Думали, що шоколадні соуси годяться лише в якості доповнення до десертів? А ось і ні, адже такий соус чудово поєднується зі стейком. Втім, обидва

Пікантний грецький соус «Скордалия»
«Скордалия» - це густий картопляно-часниковий соус, який дуже популярний в Греції. Він володіє оригінальним смаком і пікантним ароматом. Його можна

Соус для люля кебаб - рецепт
Люля-кебаб - це популярна страва народів Азії з м'ясного фаршу. Подають його традиційно з зеленню і лавашем, але не зайвим буде зробити до нього

Соус сациві
Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і