Вернуться назад Распечатать

Горіховий соус

Горіховий соус
Горіхи - цінний продукт, який знаходить широке застосування в кулінарії. Різні види горіхів додаються в кондитерські вироби, салати, різні закуски. Дуже смачні і пікантні за смаком горіхові соуси, які подають до страв з птиці, м'яса, також ними приправляють салати і просто роблять бутерброди з батона, соусу і яких-небудь додаткових компонентів.
Пропоновані нами рецепти соусів різні за смаком, але кожен з них може послужити чудовою приправою до страв. Як приготувати смачний горіховий соус, маючи в розпорядженні самі традиційні продукти, ви дізнаєтеся з цієї статті.
Як підготувати продукти для горіхового соусу?
Приступаючи до приготування соусу, в першу чергу готуємо основу - горіхи. Будь-які горіхи, які обрані вами у відповідності з рецептом і вашими вподобаннями, необхідно подрібнити в дрібну крихту або перетерти до стану борошна. Отримана горіхова маса розвести бульйоном, вершками або водою. Обов'язково використовуйте при приготуванні соусу зелень і спеції, завдяки чому приправа набуде завершеності та оригінальний смак.
Соус з волоських горіхів
Інгредієнти:

  • очищені волоські горіхи - 1 ст.;

  • панірувальні сухарі - 1 ст. ложка;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • варені жовтки - 2 шт.;

  • гірчиця - 1 ч. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • столовий оцет (3%-й) - 200 мл;

  • соєвий соус - 1/2 ч. ложки;

  • трохи солі і перцю.


  • Приготування
    Подрібніть блендером горіхи, варені жовтки, часник, влийте масло, додайте панірувальні сухарі і гірчицю. Весь час збивайте масу невеликими порціями вливаючи оцет, намагаючись при цьому, щоб соус не виявився надмірно кислим на смак. Наприкінці, у масу додайте соєвий соус, перець і сіль. По консистенції горіховий соус повинен нагадувати майонез.
    Вершковий горіховий соус
    Інгредієнти:

  • очищені волоські горіхи - 1 ст.;

  • вершки (не менше 20% жирності) - 1 ст.;

  • сир вершковий - 100 г;

  • хмелі-сунелі - 2 ч. ложки;

  • оцет (краще винний) - 2 ст. ложки;

  • часник - 3 зубчики;

  • трохи солі і перцю.


  • Приготування
    Доведіть вершки до кипіння і відразу зніміть з вогню. Додати вершковий сир, перемішуючи, так щоб вийшла однорідна маса. Часник і горіхи подрібніть блендером. Змішайте горіхову і вершкову складові, додайте оцет, хмелі-сунелі, посоліть і поперчіть. Соус має приємний гостро-пряний смак.
    Горіхово-часниковий соус
    Інгредієнти:

  • очищені горіхи - 05 склянки;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • білий хліб - 2 скибочки,

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • молоко - 1/4 ст.;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • зелень (кріп, петрушка тощо);

  • трохи солі і перцю.


  • Приготування
    Замочіть хліб у молоці, щоб він розпух, потім відіжміть і збийте вінчиком або міксером. Перемеліть ядерця горіхів і змішайте їх з розмоченим білим хлібів. Додайте тертий часник, влийте лимонний сік і масло, насипте розмолоту зелень, сіль і перець. Часниковий соус з горіхом готовий!
    Горіхово-кунжутний соус
    Цей соус в кулінарних рецептурних довідниках фігурує ще під назвою «китайський горіховий соус».
    Інгредієнти:

  • очищені арахісові горіхи - 05 склянки;

  • кунжутна паста (з темного кунжуту) - 2 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • кунжутне масло - 2 ст. ложки;

  • світлий соєвий соус - 2 ст. ложки;

  • вода - 1/4 ст.;

  • зелень.

  • Горіховий соус

    Приготування
    Арахісові горішки очистіть і перемеліть. Подрібніть часник і зелень. Всі інгредієнти змішайте до однорідної маси, додайте Зелень в самому кінці.
    Соус володіє тонким кунжутним ароматом і є хорошою приправою до шашликів, люля-кебабу і курці.
    Звичайно, зараз не проблема придбати готовий соус в супермаркетах, але якщо ознайомитеся зі складовими приправи, надрукованими на етикетці, то побачите, що до складу обов'язково входять консерванти, загусники і добавок з літерою Е. Якщо у вас немає бажання вживати шкідливі компоненти, то соуси приготовлені власноруч - те, що вам потрібно!