Котлети з сьомги
Що може бути простіше котлет? А якщо їх приготувати з сьомги? Котлети з сьомги настільки гарні і смачні, що їх не хочеться подавати на стіл як звичайного страви, тут потрібен особливий привід, яке-небудь торжество. Давайте розглянемо з вами як приготувати котлети з сьомги і перетворити будь-який день свято.
Інгредієнти:
філе сьомги - 250 г;
петрушка;
панірувальні сухарі - 100 г;
імбир тертий - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
лимонний сік - 2 ч. ложки;
соєвий соус - 1 ч. ложка;
насіння кунжуту - 2 ч. ложки;
сіль, перець - за смаком;
сметана - 50 мл
Приготування
Рецепт приготування рибних котлет з сьомги досить простий. Беремо філе риби нарізаємо дрібними шматочками, додаємо петрушку, панірувальні сухарі, трохи лимонного соку, видавлений часник, соєвий соус, кунжутне насіння, сіль і перець за смаком. Потім все добре перемішуємо і з однорідної маси формуємо невеликі котлетки. У сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо котлети приблизно по 5 хвилин з кожного боку на невеликому вогні. Тепер готуємо соус. Для цього змішуємо сметану, кріп, трохи часнику і залишки лимонного соку. Подаємо гарячі рубані котлети з сьомги на стіл разом з приготовленим соусом!
Інгредієнти:
сьомга - 300 г;
яйце - 1 шт.;
вівсяні пластівці - 5 ст. ложок;
сіль, перець - за смаком;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
рослинне масло - для смаження;
зелень, листя салату для прикраси.
Приготування
Як смачно і швидко приготувати котлети з риби сьомги? Беремо філе і пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною. До отриманої маси додаємо яйце, солимо і перчимо за смаком. Потім додаємо вівсяні пластівці і все добре перемішуємо. На розігріту з маслом сковороду викладаємо ложкою котлетки і обсмажуємо їх з обох сторін на середньому вогні. Тепер викладаємо рибне страву на тарілку, прикрашаємо зеленню і листям салату.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
філе сьомги - 300 г;
сіль, перець - за смаком;
борошно - 1 ст. ложка;
оливкова олія;
рослинна олія;
петрушка - 50 г;
яйце - 1 шт.;
лимонна цедра - за смаком.
Приготування
Наливаємо в каструльку воду і ставимо на вогонь. Тепер чекаємо, поки вона закипить. Цим часом очищаємо від шкірки картоплю, нарізаємо його на однакові невеликі шматочки і кидаємо у воду. Філе сьомги натираємо оливковою олією, сіллю, перцем і залишаємо на деякий час промаринуватися. Далі перекладаємо рибу в друшляк, зверху закриваємо фольгою і ставимо на каструлю з картоплею. Зменшуємо вогонь і варимо приблизно 15 хвилин. Приготовану на пару сьомгу виймаємо і перекладаємо на тарілку. Картопля же відкидаємо на друшляк, даємо йому повністю висохнути. Тим часом дрібно рубаємо петрушку і рибку. Як тільки картопля охолоне, ретельно розминаємо його в пюре, перекладаємо до нього рибу, додаємо борошно, яйце, сіль, перець за смаком і дрібно порізану зелень. Все перемішуємо і кладемо сюди терту на дрібній тертці цедру лимона. Далі формуємо руками невеличкі котлетки, кладемо їх на змащене маслом деко і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 25 хвилин до золотистого кольору. Як гарнір подаємо до рибних котлет макарони, гречку і картоплю в будь-якому вигляді.
Також ви можете приготувати ці котлетки з сьомги на пару! Просто налийте в резервуар пароварки трохи води, покладіть в чашу ваші котлети і включіть режим «На пару». Приготовлені таким способом рибні котлети виходять дуже соковитими, м'якими і чудово смачними.
Рубані котлети з сьомги
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт приготування рибних котлет з сьомги досить простий. Беремо філе риби нарізаємо дрібними шматочками, додаємо петрушку, панірувальні сухарі, трохи лимонного соку, видавлений часник, соєвий соус, кунжутне насіння, сіль і перець за смаком. Потім все добре перемішуємо і з однорідної маси формуємо невеликі котлетки. У сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо котлети приблизно по 5 хвилин з кожного боку на невеликому вогні. Тепер готуємо соус. Для цього змішуємо сметану, кріп, трохи часнику і залишки лимонного соку. Подаємо гарячі рубані котлети з сьомги на стіл разом з приготовленим соусом!
Котлети з фаршу сьомги
Інгредієнти:
Приготування
Як смачно і швидко приготувати котлети з риби сьомги? Беремо філе і пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною. До отриманої маси додаємо яйце, солимо і перчимо за смаком. Потім додаємо вівсяні пластівці і все добре перемішуємо. На розігріту з маслом сковороду викладаємо ложкою котлетки і обсмажуємо їх з обох сторін на середньому вогні. Тепер викладаємо рибне страву на тарілку, прикрашаємо зеленню і листям салату.
Котлети з сьомги в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Наливаємо в каструльку воду і ставимо на вогонь. Тепер чекаємо, поки вона закипить. Цим часом очищаємо від шкірки картоплю, нарізаємо його на однакові невеликі шматочки і кидаємо у воду. Філе сьомги натираємо оливковою олією, сіллю, перцем і залишаємо на деякий час промаринуватися. Далі перекладаємо рибу в друшляк, зверху закриваємо фольгою і ставимо на каструлю з картоплею. Зменшуємо вогонь і варимо приблизно 15 хвилин. Приготовану на пару сьомгу виймаємо і перекладаємо на тарілку. Картопля же відкидаємо на друшляк, даємо йому повністю висохнути. Тим часом дрібно рубаємо петрушку і рибку. Як тільки картопля охолоне, ретельно розминаємо його в пюре, перекладаємо до нього рибу, додаємо борошно, яйце, сіль, перець за смаком і дрібно порізану зелень. Все перемішуємо і кладемо сюди терту на дрібній тертці цедру лимона. Далі формуємо руками невеличкі котлетки, кладемо їх на змащене маслом деко і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 25 хвилин до золотистого кольору. Як гарнір подаємо до рибних котлет макарони, гречку і картоплю в будь-якому вигляді.
Також ви можете приготувати ці котлетки з сьомги на пару! Просто налийте в резервуар пароварки трохи води, покладіть в чашу ваші котлети і включіть режим «На пару». Приготовлені таким способом рибні котлети виходять дуже соковитими, м'якими і чудово смачними.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Котлети з путасу
Дешева та поширена риба путасу рідко користується успіхом у покупців, а дарма, адже з неї можна готувати величезну кількість прекрасних страв,
Котлети з лосося
Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
Рибні котлети на пару
Рибні котлети - смачне і корисне блюдо, хоч для повсякденного, хоч святкового столу. А приготування на пару дозволити зробити їх менш жирними і
Котлети з крабових паличок
Котлети з крабових паличок - смачне і оригінальне блюдо, яке підійде як для буденного вечері, так і для святкового застілля. У нашій статті ми
Котлети в пароварці
Котлети в пароварці готуються без зайвого жиру, що робить їх більш корисними, покращує їх смакові якості і засвоюваність. Парові котлети з риби і