Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з путасу

Котлети з путасу

22-03-2015, 10:09
1 328
Котлети з путасу
Іноді дуже хочеться рибних котлет, а риби підходящої в магазинах немає, або вона дуже дорога, або кілька разів перемороженная. Ось путасу часто попадається на прилавках, але її чомусь стороною обходять, вважають, що дріб'язкова це рибка.
Ось і даремно. Виявляється, що з путасу можна готувати чудові рибні котлетки: ніжні, смачні, ароматні. Не поступаються за смаком котлет з філе дорогих сортів.
Рибні котлети з путасу можна їсти і тим, хто дотримується дієтичного харчування. Але краще не смажити, а запікати в духовці, попередньо змастивши поверхню котлет сметаною або майонезом.

Як приготувати котлети з путасу?



  • можна готувати котлети з філе путасу, попередньо розморозивши рибку, знявши з неї шкіру, і видаливши всі кісточки;

  • можна готувати котлети з путасу з кістками, перекрутивши в м'ясорубці вимиті і випотрошені тушки без голів, хвостів і плавників;

  • Якщо ви збираєтеся готувати котлети з путасу - рецепт з кістками, то не розморожуйте рибку повністю. Нехай вона буде злегка твердуватою. Тоді фарш з неї буде найбільш соковитим. А кісточки під час смаження (випікання) розчиняються повністю. Навіть найвибагливіші гурмани залишаються задоволені смаком таких котлет.


  • Рецепт рибних котлет з путасу


    Інгредієнти:

  • путасу морожена - 1 кг.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сухарик з білого хліба - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • майонез - 2 ст. ложки;

  • олія - для смаження;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Замочіть сухар в невеликій кількості кип'яченої води, щоб він розпух, як слід. Розріжте цибулину на чотири частини.
    Рибу помийте, випатрайте, не розморожуючи повністю. Видаліть голови, плавники, хвости, зніміть шкіру (шкіра з підмороженого рибки дуже легко видаляється).
    По черзі закидайте в м'ясорубку рибу, розмочений сухар і цибулю.
    У фарш додайте яйце. Вимісіть його гарненько, посоліть і поперчіть за смаком. Нехай тепер наш фарш трохи постоїть, а його компоненти «сродної» між собою.
    Візьміть невелике деко, дуже зручно користуватися спеціальними лотками для випічки, дно змастіть маслом. Зліпіть
    Котлети з путасу
    з фаршу невеликі котлетки. Денце котлетки можна вмочити в блюдечко з борошном, щоб не прилипла до форми.
    Викладайте котлети на деко або лоток, змащуйте майонезом, і випікайте 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте так: якщо сік з проколеної котлетки вибігає прозорий - значить можна вимкнути духовку.
    Викладені на блюдо котлетки, оточені гарніром з молодої картоплі з кропом, та з соусом - від такого обіду або вечері ваші домочадці будуть в захваті.
    Якщо котлети з путасу вже встигли припасти вам до смаку, то неодмінно спробуйте рецепти котлет з сьомги і пікші . Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
    Котлети з тріски - рецепт
    Котлети з тріски - рецепт
    Котлети з тріски, завдяки соковитості самого рибного філе, в результаті виходять дуже ніжними всередині і покриваються хрусткою скоринкою, при
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося
    Котлети з лосося - чудовий варіант недільного обіду або вечері. А на гарнір можна подати відварні макарони, картопляне пюре або будь-який гарнір на
    Котлети з рисом
    Котлети з рисом
    Рис - досить універсальний продукт, який чудово поєднується з м'ясом і рибою. І сьогодні ми поговоримо про рибних і м'ясних котлети з рисом.
    Котлети з індички в духовці
    Котлети з індички в духовці
    Якщо ви хочете приготувати що-небудь легке, але смачне, то придивіться до даних рецептами котлет з індички. Готуються вони в духовці, а тому мають
    Рибні котлети в мультиварці
    Рибні котлети в мультиварці
    Котлети з риби - корисне і смачне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Приготувати їх досить просто, а ще більше процес дозволить спростити