Іноді дуже хочеться рибних котлет, а риби підходящої в магазинах немає, або вона дуже дорога, або кілька разів перемороженная. Ось путасу часто попадається на прилавках, але її чомусь стороною обходять, вважають, що дріб'язкова це рибка.
Ось і даремно. Виявляється, що з путасу можна готувати чудові рибні котлетки: ніжні, смачні, ароматні. Не поступаються за смаком котлет з філе дорогих сортів.
Рибні котлети з путасу можна їсти і тим, хто дотримується дієтичного харчування. Але краще не смажити, а запікати в духовці, попередньо змастивши поверхню котлет сметаною або майонезом.
Як приготувати котлети з путасу?
можна готувати котлети з філе путасу, попередньо розморозивши рибку, знявши з неї шкіру, і видаливши всі кісточки; можна готувати котлети з путасу з кістками, перекрутивши в м'ясорубці вимиті і випотрошені тушки без голів, хвостів і плавників; Якщо ви збираєтеся готувати котлети з путасу - рецепт з кістками, то не розморожуйте рибку повністю. Нехай вона буде злегка твердуватою. Тоді фарш з неї буде найбільш соковитим. А кісточки під час смаження (випікання) розчиняються повністю. Навіть найвибагливіші гурмани залишаються задоволені смаком таких котлет. Рецепт рибних котлет з путасу
Інгредієнти: путасу морожена - 1 кг.; борошно - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; сухарик з білого хліба - 1 шт.; яйце - 1 шт.; майонез - 2 ст. ложки; олія - для смаження; сіль, спеції - за смаком. Приготування Замочіть сухар в невеликій кількості кип'яченої води, щоб він розпух, як слід. Розріжте цибулину на чотири частини.
Рибу помийте, випатрайте, не розморожуючи повністю. Видаліть голови, плавники, хвости, зніміть шкіру (шкіра з підмороженого рибки дуже легко видаляється).
По черзі закидайте в м'ясорубку рибу, розмочений сухар і цибулю.
У фарш додайте яйце. Вимісіть його гарненько, посоліть і поперчіть за смаком. Нехай тепер наш фарш трохи постоїть, а його компоненти «сродної» між собою.
Візьміть невелике деко, дуже зручно користуватися спеціальними лотками для випічки, дно змастіть маслом. Зліпіть
з фаршу невеликі котлетки. Денце котлетки можна вмочити в блюдечко з борошном, щоб не прилипла до форми.
Викладайте котлети на деко або лоток, змащуйте майонезом, і випікайте 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте так: якщо сік з проколеної котлетки вибігає прозорий - значить можна вимкнути духовку.
Викладені на блюдо котлетки, оточені гарніром з молодої картоплі з кропом, та з соусом - від такого обіду або вечері ваші домочадці будуть в захваті.
Якщо котлети з путасу вже встигли припасти вам до смаку, то неодмінно спробуйте рецепти котлет з сьомги і пікші . Приємного апетиту!