Що може бути простіше котлет? А якщо їх приготувати з сьомги? Котлети з сьомги настільки гарні і смачні, що їх не хочеться подавати на стіл як звичайного страви, тут потрібен особливий привід, яке-небудь торжество. Давайте розглянемо з вами як приготувати котлети з сьомги і перетворити будь-який день свято.
Рубані котлети з сьомги
Інгредієнти: філе сьомги - 250 г; петрушка; панірувальні сухарі - 100 г; імбир тертий - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; лимонний сік - 2 ч. ложки; соєвий соус - 1 ч. ложка; насіння кунжуту - 2 ч. ложки; сіль, перець - за смаком; сметана - 50 мл Приготування Рецепт приготування рибних котлет з сьомги досить простий. Беремо філе риби нарізаємо дрібними шматочками, додаємо петрушку, панірувальні сухарі, трохи лимонного соку, видавлений часник, соєвий соус, кунжутне насіння, сіль і перець за смаком. Потім все добре перемішуємо і з однорідної маси формуємо невеликі котлетки. У сковороду наливаємо трохи олії і обсмажуємо котлети приблизно по 5 хвилин з кожного боку на невеликому вогні. Тепер готуємо соус. Для цього змішуємо сметану, кріп, трохи часнику і залишки лимонного соку. Подаємо гарячі рубані котлети з сьомги на стіл разом з приготовленим соусом!
Котлети з фаршу сьомги
Інгредієнти: сьомга - 300 г; яйце - 1 шт.; вівсяні пластівці - 5 ст. ложок; сіль, перець - за смаком; цибуля ріпчаста - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; зелень, листя салату для прикраси. Приготування Як смачно і швидко приготувати котлети з риби сьомги? Беремо філе і пропускаємо через м'ясорубку разом з очищеною цибулиною. До отриманої маси додаємо яйце, солимо і перчимо за смаком. Потім додаємо вівсяні пластівці і все добре перемішуємо. На розігріту з маслом сковороду викладаємо ложкою котлетки і обсмажуємо їх з обох сторін на середньому вогні. Тепер викладаємо рибне страву на тарілку, прикрашаємо зеленню і листям салату.
Котлети з сьомги в духовці
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; філе сьомги - 300 г; сіль, перець - за смаком; борошно - 1 ст. ложка; оливкова олія; рослинна олія; петрушка - 50 г; яйце - 1 шт.; лимонна цедра - за смаком. Приготування Наливаємо в каструльку воду і ставимо на вогонь. Тепер чекаємо, поки вона закипить. Цим часом очищаємо від шкірки картоплю, нарізаємо його на однакові невеликі шматочки і кидаємо у воду. Філе сьомги натираємо оливковою олією, сіллю, перцем і залишаємо на деякий час промаринуватися. Далі перекладаємо рибу в друшляк, зверху закриваємо фольгою і ставимо на каструлю з картоплею. Зменшуємо вогонь і варимо приблизно 15 хвилин. Приготовану на пару сьомгу виймаємо і перекладаємо на тарілку. Картопля же відкидаємо на друшляк, даємо йому повністю висохнути. Тим часом дрібно рубаємо петрушку і рибку. Як тільки картопля охолоне, ретельно розминаємо його в пюре, перекладаємо до нього рибу, додаємо борошно, яйце, сіль, перець за смаком і дрібно порізану зелень.

Все перемішуємо і кладемо сюди терту на дрібній тертці цедру лимона. Далі формуємо руками невеличкі котлетки, кладемо їх на змащене маслом деко і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці приблизно 25 хвилин до золотистого кольору. Як гарнір подаємо до рибних котлет макарони, гречку і картоплю в будь-якому вигляді.
Також ви можете приготувати ці котлетки з сьомги на пару! Просто налийте в резервуар пароварки трохи води, покладіть в чашу ваші котлети і включіть режим «На пару». Приготовлені таким способом рибні котлети виходять дуже соковитими, м'якими і чудово смачними.