Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба з овочами в духовці

Риба з овочами в духовці

22-03-2015, 10:32
1 954
Риба з овочами в духовці
Запечена риба з овочами - класика дієтичного меню. Смачне і поживне блюдо легко урізноманітнити на свій смак комбінуючи різні види водних мешканців з різноманіттям існуючих приправ і соусів.
Запікати рибу можна різними способами і технологія приготування також чимало вплине на підсумковий смак страви. Про те, як можна приготувати рибу з овочами, ми поговоримо в цій статті. Звичайно, ми вже писали про те, як запекти дораду в духовці і приготувати філе митая в духовці , але наступні рецепти будуть більш загальними.

Риба, запечена на овочевій подушці - рецепт


Уберегти ніжні шматочки рибного філе від пекучої і висушуючу духовки допоможе овочева подушка. При такому методі запікання овочі покриваються ароматними соками риби, а сама головна героїня статті зберігає ніжну і розсипчасту структуру.
Інгредієнти:

  • рибне філе - 4 шт. (по 180 г);

  • цукіні - 2 шт.;

  • червоний цибуля - 2 шт.;

  • томати - 3 шт.;

  • маслини - 1 /2 ст.;

  • оливкова олія - 60 мл;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • діжонська гірчиця - 1 ст. ложка;

  • петрушка - 1/3 пучка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Рибне філе промиваємо і очищаємо від кісток. Цукіні, червоний лук і помідори нарізаємо кубиками, посипаємо сіллю, перцем і поливаємо оливковою олією. Очищене і підсушені рибне філе також скроплюємо маслом, додаємо сіль і викладаємо поверх овочевої суміші. Готуємо страву в змащеній маслом формі для випікання 25-30 хвилин.
    Тим часом готуємо соус: дрібно порубаний зубчик часнику змішати з гірчицею і залишилися оливковою олією. Готову страву подаємо порційно на овочевій подушці, полив гірчичним соусом.
    Через брак форми для випікання риба з овочами легко запікається в рукаві за аналогічним рецептом і технологією.

    Рецепт запеченої риби з овочами


    Інгредієнти:

  • філе сьомги - 500 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибулю-шалот - 1 шт.;

  • вермут - 1 ст.;

  • курячий бульйон - 2 ст.;

  • вершки - 1/2 ст.;

  • оливки - 100 г;

  • листочки чебрецю - 2 ст. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • сухе біле вино - 2 ст.;

  • спаржа - 500 г;

  • томати черрі - 400 г;

  • свіжий тархун - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У сотейник наливаємо вермут і кладемо в нього зубчики часнику і крупно нарізану цибулю, тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки 1/2 рідини не випарується (5-8 хвилин). Потім додаємо в сотейник курячий бульйон і знову доводимо масу до кипіння. Туди ж додаємо вершки, нарізані листя чебрецю і шматочки оливок, солимо і перчимо суміш. Випариваем майбутній соус до тих пір, поки він не стане достатньо щільним щоб покрити ложку, а загальний обсяг не упариться до 1 1/4 ст.
    Філе сьомги промиваємо і підсушуємо, очищаємо від кісток. Кладемо рибу на відварений до напівготовності спаржу, присмачую вершковим маслом, вином і тархуном, солимо і перчимо страву. З боків від риби кладемо гілочки томатів черрі, злегка скроплюємо оливковою олією. Філе риби, запечене з овочами, буде готуватися близько 15-18 хвилин при 200 градусах. Перед подачею соус підігрівають і поливають їм вже сервіроване блюдо.

    Запіканка з риби з овочами та локшиною в духовці


    Інгредієнти:

  • яєчна локшина - 230 г;

  • консервований тунець - 300 г;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • жовтий цибуля - 3 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • молоко - 2 3/4 ст.;

  • вершковий сир - 1/2 ст.;

  • діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;

  • горошок заморожений - 1 ст.;

  • кукурудза - 1 ст.;

  • сир «Пармезан» (тертий) - 1/2 ст.;
  • Риба з овочами в духовці

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці. У товстостінній посуді обсмажуємо нарізану цибулю і моркву до м'якості. Додаємо борошно і продовжуємо смажити, помішуючи. Доливаємо в суміш молоко, добре перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин, до загусання. Потім туди ж відправляємо вершковий сир, гірчицю, сіль і перець, готуємо ще 2 хвилини.
    Знімаємо соус з плити. Локшину змішуємо з шматочками тунця, 1/2 тертого сиру і попередньо розмороженими бобовими, укладаємо на дно горщика, заливаємо соусом і присипаємо залишками сиру. Риба з овочами в горщику буде запікатися 5-7 хвилин при 180 градусах або до золотистої сирної скоринки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тріска, запечена з сиром
    Тріска, запечена з сиром
    Тріска, запечена в духовці з сиром - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного столу. Для її приготування не потрібно багато сил і часу, а
    Риба, тушкована з овочами
    Риба, тушкована з овочами
    Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо
    Хек з овочами
    Хек з овочами
    З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові
    Сібас у фользі
    Сібас у фользі
    Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і
    Риба на пару з овочами
    Риба на пару з овочами
    Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і