Риба з овочами в духовці

Запікати рибу можна різними способами і технологія приготування також чимало вплине на підсумковий смак страви. Про те, як можна приготувати рибу з овочами, ми поговоримо в цій статті. Звичайно, ми вже писали про те, як запекти дораду в духовці і приготувати філе митая в духовці , але наступні рецепти будуть більш загальними.
Риба, запечена на овочевій подушці - рецепт
Уберегти ніжні шматочки рибного філе від пекучої і висушуючу духовки допоможе овочева подушка. При такому методі запікання овочі покриваються ароматними соками риби, а сама головна героїня статті зберігає ніжну і розсипчасту структуру.
Інгредієнти:
Приготування
Рибне філе промиваємо і очищаємо від кісток. Цукіні, червоний лук і помідори нарізаємо кубиками, посипаємо сіллю, перцем і поливаємо оливковою олією. Очищене і підсушені рибне філе також скроплюємо маслом, додаємо сіль і викладаємо поверх овочевої суміші. Готуємо страву в змащеній маслом формі для випікання 25-30 хвилин.
Тим часом готуємо соус: дрібно порубаний зубчик часнику змішати з гірчицею і залишилися оливковою олією. Готову страву подаємо порційно на овочевій подушці, полив гірчичним соусом.
Через брак форми для випікання риба з овочами легко запікається в рукаві за аналогічним рецептом і технологією.
Рецепт запеченої риби з овочами
Інгредієнти:
Приготування
У сотейник наливаємо вермут і кладемо в нього зубчики часнику і крупно нарізану цибулю, тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки 1/2 рідини не випарується (5-8 хвилин). Потім додаємо в сотейник курячий бульйон і знову доводимо масу до кипіння. Туди ж додаємо вершки, нарізані листя чебрецю і шматочки оливок, солимо і перчимо суміш. Випариваем майбутній соус до тих пір, поки він не стане достатньо щільним щоб покрити ложку, а загальний обсяг не упариться до 1 1/4 ст.
Філе сьомги промиваємо і підсушуємо, очищаємо від кісток. Кладемо рибу на відварений до напівготовності спаржу, присмачую вершковим маслом, вином і тархуном, солимо і перчимо страву. З боків від риби кладемо гілочки томатів черрі, злегка скроплюємо оливковою олією. Філе риби, запечене з овочами, буде готуватися близько 15-18 хвилин при 200 градусах. Перед подачею соус підігрівають і поливають їм вже сервіроване блюдо.
Запіканка з риби з овочами та локшиною в духовці
Інгредієнти:

Приготування
Відварюємо локшину відповідно до інструкції на упаковці. У товстостінній посуді обсмажуємо нарізану цибулю і моркву до м'якості. Додаємо борошно і продовжуємо смажити, помішуючи. Доливаємо в суміш молоко, добре перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин, до загусання. Потім туди ж відправляємо вершковий сир, гірчицю, сіль і перець, готуємо ще 2 хвилини.
Знімаємо соус з плити. Локшину змішуємо з шматочками тунця, 1/2 тертого сиру і попередньо розмороженими бобовими, укладаємо на дно горщика, заливаємо соусом і присипаємо залишками сиру. Риба з овочами в горщику буде запікатися 5-7 хвилин при 180 градусах або до золотистої сирної скоринки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Тріска, запечена з сиром
Тріска, запечена в духовці з сиром - це чудове блюдо як для святкового, так і буденного столу. Для її приготування не потрібно багато сил і часу, а

Риба, тушкована з овочами
Риба - смачний і корисний продукт, необхідний нашому організму. І сьогодні мова піде про досить простому - рибі, тушкованої з овочами. Пропонуємо

Хек з овочами
З хека можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. І сьогодні ми зібрали три чудових рецепту приготування хека з овочами. Читаємо наші нові

Сібас у фользі
Сібас - смачна рибка, яку не так просто дістати. Але якщо вам все-таки вдалося її придбати, тоді давайте сьогодні поговоримо про те, як її смачно і

Риба на пару з овочами
Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і