Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Минь - рецепти

22-03-2015, 10:08
478
Минь - рецепти
Минь представляє з себе прісноводну рибу сімейства тріскових, цінну за відсутність дрібних кісток і смачне поживне м'ясо. Крім того, цінується печінка миня, рецептів приготування якої існує не один десяток. Найпопулярніша страва, яку готують з миня, звичайно, вуха.

Юшка з миня


У кожного рибалки свій власний рецепт юшки з миня, обов'язково з якимось секретом. Але якщо до риболовлі ви маєте досить опосередковане відношення, а до вас якимось дивом потрапив минь, і наш рецепт згодиться.
Інгредієнти:

  • минь - 1 шт.;

  • морква - 1-2 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;

  • кориця, гвоздика, сіль - за смаком;

  • мадера - 1/2 склянки.


  • Приготування
    Очищаємо і потрошимо рибу, відрізаємо голову і ріжемо на шматки шириною 4 див. В каструлю кладемо порізану на шматочки морква, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Беремо дві цибулини і шпигуємо їх корицею і гвоздикою, теж кладемо в майбутню вуха. Після закипання солимо і закладаємо рибу. Коли минь звариться, вливаємо в бульйон мадеру. Подаємо з мадерою, прикрасивши зеленню.

    Котлети з миня - рецепт


    М'ясо миня як не можна краще підходить для приготування рибних котлет: воно жирне, соковите і без дрібних кісточок.
    Інгредієнти:

  • філе миня - 1 кг;

  • хліб білий - 200 р;

  • вершки - 400 мл;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, чорний перець - за смаком;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • пшеничне борошно або панірувальні сухарі.



  • Приготування

    Хліб розмочуємо в вершках. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо. Філе риби подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Яйце збиваємо з сіллю і перцем. Додаємо до подрібненої рибі цибулю, розмочений хліб і збите зі спеціями яйце. Ретельно змішуємо всі компоненти за допомогою блендера. Розігріваємо на сковороді рослинне масло, формуємо котлети, обвалюємо їх у борошні або сухарях і смажимо з обох боків до рум'яної скоринки. Готові котлети викладаємо на паперові серветки, щоб видалити зайвий жир. Гарнируем котлети картопляним пюре, рисом або свіжими овочами.

    Рецепт приготування пирога з миня



    Цей рецепт пирога з миня на швидку руку з замороженого листкового тіста, нагадує рибну кулеб'яку . Якщо ви не любите магазинне тісто, то можете приготувати дріжджове тісто за власним рецептом.

    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто - 1 упаковка;

  • рис саго - 15 склянки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • Минь - рецепти
  • вершкове масло - 50 г;

  • філе миня - 800 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Крупу відварюємо, цибулю дрібно шаткуємо, філе миня ріжемо. З'єднуємо всі разом, додаємо вершкове масло. Тісто розгортаємо і ставимо у форму, викладаємо в неї начинку, закриваємо зверху тістом і залишаємо підніматися 15 - 20 хвилин. Змащуємо поверхню пирога яйцем і ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 200 градусів протягом півгодини.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з горбуші - рецепт
    Котлети з горбуші - рецепт
    Іноді так хочеться приготувати рибні котлети, але під рукою, як на зло немає нічого підходящого? Тоді вам допоможуть наші рецепти котлет з горбуші,
    Котлети із щуки - рецепт
    Котлети із щуки - рецепт
    Рибні котлети - неймовірно смачне і соковите блюдо, особливого якщо готувати його з щуки. У створенні такої страви немає нічого складного, а тому
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
    Котлети з судака
    Котлети з судака
    Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
    Котлети з щуки з салом
    Котлети з щуки з салом
    Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
    Котлети в панірувальних сухарях
    Котлети в панірувальних сухарях
    Котлети, приготовані в панірувальних сухарях, виходять соковитими всередині і мають приємну золотисту скоринку зовні. Давайте розберемося, як