Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети з рибної ікри

Котлети з рибної ікри

22-03-2015, 08:24
15 082
Котлети з рибної ікри
Найчастіше у продажу можна зустріти вже випатрану прісноводну рибу. А навіть якщо на кухню і потрапляє ціла рибинка, то найчастіше викидають ікру разом з іншими нутрощами, так як не багато знають, що з неї можна приготувати багато цікавих страв. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування смачних котлет з ікри риби. Любителі рибних страв напевно оцінять їх по достоїнству.
Котлети з ікри товстолобика
Інгредієнти:

  • ікра товстолобика сира - 05 кг;

  • яйця - 1 шт.;

  • морква - 100 г;

  • цибуля ріпчаста - 200 г;

  • манна крупа - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія для смаження;

  • сіль, хмелі-сунелі, мелений імбир - за смаком.


  • Приготування
    Ікру промиваємо, видаляємо лусочки, якщо вони є, і плівочки. Цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо його в підготовлену ікру. Моркву тремо на дрібній тертці і додаємо її до решти інгредієнтів. Додаємо яйце, манку, за смаком сіль, спеції і збиваємо все за допомогою блендера. Набираємо масу столовою ложкою і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо котлетки з обох сторін до готовності.
    Котлети з ікри сазана
    Інгредієнти:

  • ікра сазана - 400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • борошно - 50 р;

  • сіль і чорний мелений перець - за смаком;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    Ікру добре промиваємо під проточною водою і очищаємо її від плівок. Подрібнюємо цибулю, часник пропускаємо через прес. Додаємо овочі до ікрі, солимо, перчимо, додаємо борошно, соду і добре перемішуємо. На сковороді розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо тісто і обсмажуємо рибні котлети з двох боків до золотистої скоринки.
    Котлети з ікри коропа
    Інгредієнти:

  • очищена ікра коропа - 500 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Ікру заливаємо теплою водою і промиваємо кілька разів, зливаючи і знову набираючи воду, поки вона не стане прозорою. Ікру перетираємо через друшляк. Завдяки цьому ікринки добре відділяється від пленочек. Додаємо борошно, яйце, нарізану цибулю, сіль, спеції і перетираємо все це в блендері до однорідної маси. Викладаємо отриману масу столовою ложкою на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо котлетки до рум'яності на невеликому вогні.
    Котлети з ікри карася
    Інгредієнти:

  • ікра карася - 400 г;

  • манна крупа - 3 ст. ложки;

  • борошно - 3 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • вода - 50 мл;

  • масло рослинне для смаження.


  • Приготування
    Промиту ікру тиснемо виделкою, додаємо подрібнену цибулю, яйце, манку, спеції, сіль і перемішуємо. Всипаємо борошно і знову розмішуємо. Виходить фарш приблизно такої консистенції, як тісто для оладок . Викладаємо його столовою ложкою на сковороду з розігрітим маслом і смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін. Після цього перекладаємо котлети в каструльку, вливаємо близько 50 мл води, додаємо лавровий лист і протушиваем хвилин 10-15.
    Котлети з ікри тріски
    Інгредієнти:

  • ікра тріски - 250 г;

  • борошно - 150 г;

  • стебла зеленого лука - 8 шт.;

  • базилік - півпучка;

  • кріп - півпучка;

  • петрушка - 1 пучок;
  • Котлети з рибної ікри

  • часник - 3 зубчики;


  • сухарі мелені - 4 ст. ложки;

  • кмин мелений - 1 ч. ложка;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • оливкова олія для смаження.


  • Приготування
    Ікру викладаємо в миску, додаємо борошно, пропущений через прес часник, подрібнену зелень петрушки, кропу, базиліка, подрібнений зелений лук, сіль, перець і добре перемішуємо. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх на оливковій олії з двох боків до золотистого кольору. Подаємо до столу зі свіжими овочами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з судака
    Котлети з судака
    Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
    Котлети без яєць
    Котлети без яєць
    В котлетах в класичному рецепті завжди присутній яйце. Але в силу різних обставин не всі люди вживають цей продукт в їжу. І сьогодні ми розповімо, як
    Бурякова ікра
    Бурякова ікра
    Про кабачкову ікру знає навіть дитина, а от про бурякову - зовсім не багато, адже така закуска чудово поєднується з багатьма гарнірами і м'ясом,
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Страви з ікри
    Страви з ікри
    З ікри можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. При чому неважливо яка вона буде - кабачкова, баклажановая або з форелі, щуки, мойви. У
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікра з маслюків на зиму
    Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно