Котлети з рибної ікри
Найчастіше у продажу можна зустріти вже випатрану прісноводну рибу. А навіть якщо на кухню і потрапляє ціла рибинка, то найчастіше викидають ікру разом з іншими нутрощами, так як не багато знають, що з неї можна приготувати багато цікавих страв. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування смачних котлет з ікри риби. Любителі рибних страв напевно оцінять їх по достоїнству.
Котлети з ікри товстолобика
Інгредієнти:
ікра товстолобика сира - 05 кг;
яйця - 1 шт.;
морква - 100 г;
цибуля ріпчаста - 200 г;
манна крупа - 2 ст. ложки;
рослинна олія для смаження;
сіль, хмелі-сунелі, мелений імбир - за смаком.
Приготування
Ікру промиваємо, видаляємо лусочки, якщо вони є, і плівочки. Цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо його в підготовлену ікру. Моркву тремо на дрібній тертці і додаємо її до решти інгредієнтів. Додаємо яйце, манку, за смаком сіль, спеції і збиваємо все за допомогою блендера. Набираємо масу столовою ложкою і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо котлетки з обох сторін до готовності.
Котлети з ікри сазана
Інгредієнти:
ікра сазана - 400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
часник - 3 зубчики;
сода - 05 ч. ложки;
борошно - 50 р;
сіль і чорний мелений перець - за смаком;
рослинна олія для смаження.
Приготування
Ікру добре промиваємо під проточною водою і очищаємо її від плівок. Подрібнюємо цибулю, часник пропускаємо через прес. Додаємо овочі до ікрі, солимо, перчимо, додаємо борошно, соду і добре перемішуємо. На сковороді розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо тісто і обсмажуємо рибні котлети з двох боків до золотистої скоринки.
Котлети з ікри коропа
Інгредієнти:
очищена ікра коропа - 500 г;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
борошно - 3 ст. ложки;
сіль, спеції - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Ікру заливаємо теплою водою і промиваємо кілька разів, зливаючи і знову набираючи воду, поки вона не стане прозорою. Ікру перетираємо через друшляк. Завдяки цьому ікринки добре відділяється від пленочек. Додаємо борошно, яйце, нарізану цибулю, сіль, спеції і перетираємо все це в блендері до однорідної маси. Викладаємо отриману масу столовою ложкою на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо котлетки до рум'яності на невеликому вогні.
Котлети з ікри карася
Інгредієнти:
ікра карася - 400 г;
манна крупа - 3 ст. ложки;
борошно - 3 ст. ложки;
яйця - 1 шт.;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
вода - 50 мл;
масло рослинне для смаження.
Приготування
Промиту ікру тиснемо виделкою, додаємо подрібнену цибулю, яйце, манку, спеції, сіль і перемішуємо. Всипаємо борошно і знову розмішуємо. Виходить фарш приблизно такої консистенції, як тісто для оладок . Викладаємо його столовою ложкою на сковороду з розігрітим маслом і смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін. Після цього перекладаємо котлети в каструльку, вливаємо близько 50 мл води, додаємо лавровий лист і протушиваем хвилин 10-15.
Котлети з ікри тріски
Інгредієнти:
ікра тріски - 250 г;
борошно - 150 г;
стебла зеленого лука - 8 шт.;
базилік - півпучка;
кріп - півпучка;
петрушка - 1 пучок;
часник - 3 зубчики;
сухарі мелені - 4 ст. ложки;
кмин мелений - 1 ч. ложка;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
оливкова олія для смаження.
Приготування
Ікру викладаємо в миску, додаємо борошно, пропущений через прес часник, подрібнену зелень петрушки, кропу, базиліка, подрібнений зелений лук, сіль, перець і добре перемішуємо. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх на оливковій олії з двох боків до золотистого кольору. Подаємо до столу зі свіжими овочами.
Котлети з ікри товстолобика
Інгредієнти:
Приготування
Ікру промиваємо, видаляємо лусочки, якщо вони є, і плівочки. Цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо його в підготовлену ікру. Моркву тремо на дрібній тертці і додаємо її до решти інгредієнтів. Додаємо яйце, манку, за смаком сіль, спеції і збиваємо все за допомогою блендера. Набираємо масу столовою ложкою і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо котлетки з обох сторін до готовності.
Котлети з ікри сазана
Інгредієнти:
Приготування
Ікру добре промиваємо під проточною водою і очищаємо її від плівок. Подрібнюємо цибулю, часник пропускаємо через прес. Додаємо овочі до ікрі, солимо, перчимо, додаємо борошно, соду і добре перемішуємо. На сковороді розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо тісто і обсмажуємо рибні котлети з двох боків до золотистої скоринки.
Котлети з ікри коропа
Інгредієнти:
Приготування
Ікру заливаємо теплою водою і промиваємо кілька разів, зливаючи і знову набираючи воду, поки вона не стане прозорою. Ікру перетираємо через друшляк. Завдяки цьому ікринки добре відділяється від пленочек. Додаємо борошно, яйце, нарізану цибулю, сіль, спеції і перетираємо все це в блендері до однорідної маси. Викладаємо отриману масу столовою ложкою на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо котлетки до рум'яності на невеликому вогні.
Котлети з ікри карася
Інгредієнти:
Приготування
Промиту ікру тиснемо виделкою, додаємо подрібнену цибулю, яйце, манку, спеції, сіль і перемішуємо. Всипаємо борошно і знову розмішуємо. Виходить фарш приблизно такої консистенції, як тісто для оладок . Викладаємо його столовою ложкою на сковороду з розігрітим маслом і смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін. Після цього перекладаємо котлети в каструльку, вливаємо близько 50 мл води, додаємо лавровий лист і протушиваем хвилин 10-15.
Котлети з ікри тріски
Інгредієнти:
Приготування
Ікру викладаємо в миску, додаємо борошно, пропущений через прес часник, подрібнену зелень петрушки, кропу, базиліка, подрібнений зелений лук, сіль, перець і добре перемішуємо. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх на оливковій олії з двох боків до золотистого кольору. Подаємо до столу зі свіжими овочами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з судака
Котлети - улюблене багатьма блюдо. З чим їх тільки не готують: з м'ясом, грибами, овочами, рибою?! І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижні
Котлети без яєць
В котлетах в класичному рецепті завжди присутній яйце. Але в силу різних обставин не всі люди вживають цей продукт в їжу. І сьогодні ми розповімо, як
Бурякова ікра
Про кабачкову ікру знає навіть дитина, а от про бурякову - зовсім не багато, адже така закуска чудово поєднується з багатьма гарнірами і м'ясом,
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Страви з ікри
З ікри можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. При чому неважливо яка вона буде - кабачкова, баклажановая або з форелі, щуки, мойви. У
Ікра з маслюків на зиму
Ікру готують з самих різних продуктів: баклажанів, томатів, моркви. А сьогодні ми розповімо, як зробити ікру з маслюків на зиму. Вона відмінно