Найчастіше у продажу можна зустріти вже випатрану прісноводну рибу. А навіть якщо на кухню і потрапляє ціла рибинка, то найчастіше викидають ікру разом з іншими нутрощами, так як не багато знають, що з неї можна приготувати багато цікавих страв. Зараз ми вам підкажемо рецепти приготування смачних котлет з ікри риби. Любителі рибних страв напевно оцінять їх по достоїнству.
Котлети з ікри товстолобика
Інгредієнти: ікра товстолобика сира - 05 кг; яйця - 1 шт.; морква - 100 г; цибуля ріпчаста - 200 г; манна крупа - 2 ст. ложки; рослинна олія для смаження; сіль, хмелі-сунелі, мелений імбир - за смаком. Приготування Ікру промиваємо, видаляємо лусочки, якщо вони є, і плівочки. Цибулю дрібно нарізаємо і викладаємо його в підготовлену ікру. Моркву тремо на дрібній тертці і додаємо її до решти інгредієнтів. Додаємо яйце, манку, за смаком сіль, спеції і збиваємо все за допомогою блендера. Набираємо масу столовою ложкою і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Обсмажуємо котлетки з обох сторін до готовності.
Котлети з ікри сазана
Інгредієнти: ікра сазана - 400 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 3 зубчики; сода - 05 ч. ложки; борошно - 50 р; сіль і чорний мелений перець - за смаком; рослинна олія для смаження. Приготування Ікру добре промиваємо під проточною водою і очищаємо її від плівок. Подрібнюємо цибулю, часник пропускаємо через прес. Додаємо овочі до ікрі, солимо, перчимо, додаємо борошно, соду і добре перемішуємо. На сковороді розігріваємо олію, столовою ложкою викладаємо тісто і обсмажуємо рибні котлети з двох боків до золотистої скоринки.
Котлети з ікри коропа
Інгредієнти: очищена ікра коропа - 500 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 2 шт.; борошно - 3 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком; рослинне масло. Приготування Ікру заливаємо теплою водою і промиваємо кілька разів, зливаючи і знову набираючи воду, поки вона не стане прозорою. Ікру перетираємо через друшляк. Завдяки цьому ікринки добре відділяється від пленочек. Додаємо борошно, яйце, нарізану цибулю, сіль, спеції і перетираємо все це в блендері до однорідної маси. Викладаємо отриману масу столовою ложкою на розігріту сковороду з олією і обсмажуємо котлетки до рум'яності на невеликому вогні.
Котлети з ікри карася
Інгредієнти: ікра карася - 400 г; манна крупа - 3 ст. ложки; борошно - 3 ст. ложки; яйця - 1 шт.; сіль, чорний мелений перець - за смаком; вода - 50 мл; масло рослинне для смаження. Приготування Промиту ікру тиснемо виделкою, додаємо подрібнену цибулю, яйце, манку, спеції, сіль і перемішуємо. Всипаємо борошно і знову розмішуємо. Виходить фарш приблизно такої консистенції, як тісто для оладок . Викладаємо його столовою ложкою на сковороду з розігрітим маслом і смажимо до рум'яної скоринки з двох сторін. Після цього перекладаємо котлети в каструльку, вливаємо близько 50 мл води, додаємо лавровий лист і протушиваем хвилин 10-15.
Котлети з ікри тріски
Інгредієнти: ікра тріски - 250 г; борошно - 150 г; стебла зеленого лука - 8 шт.; базилік - півпучка; кріп - півпучка; петрушка - 1 пучок; часник - 3 зубчики; сухарі мелені - 4 ст. ложки; кмин мелений - 1 ч. ложка; сіль, чорний мелений перець - за смаком; оливкова олія для смаження. Приготування Ікру викладаємо в миску, додаємо борошно, пропущений через прес часник, подрібнену зелень петрушки, кропу, базиліка, подрібнений зелений лук, сіль, перець і добре перемішуємо. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх на оливковій олії з двох боків до золотистого кольору. Подаємо до столу зі свіжими овочами.