Фаршировані макарони в духовці
Багатьом кулінарам вже відомо, що існують спеціальні види пасти (тобто макаронні вироби) для фарширування. Це Каннелоні (у формі коротких трубок) і Конкильони (у формі черепашок). Зазвичай фаршировані макарони варять у киплячій воді або готують на пару можна готувати їх і в духовій шафі. Один з найпопулярніших варіантів - макарони, фаршировані м'ясним фаршем, запечені в духовці, з сиром або соусом.
Інгредієнти:
макаронні вироби Конкильони (у вигляді великих черепашок) - 400-500 г;
фарш середнього або дрібного помелу (свино-яловиче-курячий, наприклад) - 300-400 г;
куряче яйце - 1 шт (за бажанням);
перець чорний мелений;
перець червоний солодкий - 2 шт.;
помідори червоні стиглі - 150 г;
перець червоний гострий свіжий;
часник;
зелень (базилік, петрушка, розмарин, коріандр);
сіль.
Приготування
Фарш підсолимо, поперчити і ретельно перемішати (можна додати яйце). Нафаршируємо неварение черепашки і відкладемо їх на деякий час.
Приготуємо овочеву суміш з помідорів, солодкого перцю, гострого перцю, часнику і зелені частини за допомогою блендера. Розбавимо водою до консистенції кефіру.
Середнього розміру деко з вираженим бортиком змастимо рослинним маслом. Викладемо фаршировані черепашки відкритою стороною вгору. Заллємо овочевою сумішшю і помістимо запікатися в розігріту духову шафу. При необхідності можна підлити трохи води. Запікаємо при середній температурі протягом 25-30 хвилин. Якщо хочете, можна за 5 хвилин до готовності присипати тертим сиром (в ідеалі - «Пармезаном»). Він повинен злегка подплавиться. Готові макарони з фаршем подаємо, прикрасивши зеленню зі столовим вином.
Можна приготувати трубочки так само, як і черепашки (дивіться вище), а можна зробити для них сирно-сирну начинку.
Інгредієнти:
каннелоні - 1 пачка;
сир - 250 г;
жовток курячого яйця - 1 шт.;
зелень різна (базилік, розмарин, петрушка, коріандр);
часник - 2 зубчики;
трохи рослинного масла;
вершки молочні натуральні - 150 мл;
вино біле - 50 мл
Приготування
Каннелоні проваримо в киплячій воді з додаванням солі і 1-й столовій ложки олії протягом 4-5 хвилин, не більше. Відкинемо на друшляк і розкладемо на рушник.
Сир змішаємо з половиною подрібненої зелені, часником і яєчним жовтком. Нафаршируємо цією начинкою каннелоні.
Змастимо маслом форму і викладемо фаршировані каннелоні. Заллємо сумішшю вершків і вина. Помістимо запікатися в духову шафу на 20 хвилин. Подаємо, оформивши зеленню. Можна і посипати тертим твердим сиром.
До пасті, фаршированої сирними начинками (в даному випадку, сирної), краще подавати світлі столові вина.
Фаршировані макарони черепашки, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Фарш підсолимо, поперчити і ретельно перемішати (можна додати яйце). Нафаршируємо неварение черепашки і відкладемо їх на деякий час.
Приготуємо овочеву суміш з помідорів, солодкого перцю, гострого перцю, часнику і зелені частини за допомогою блендера. Розбавимо водою до консистенції кефіру.
Середнього розміру деко з вираженим бортиком змастимо рослинним маслом. Викладемо фаршировані черепашки відкритою стороною вгору. Заллємо овочевою сумішшю і помістимо запікатися в розігріту духову шафу. При необхідності можна підлити трохи води. Запікаємо при середній температурі протягом 25-30 хвилин. Якщо хочете, можна за 5 хвилин до готовності присипати тертим сиром (в ідеалі - «Пармезаном»). Він повинен злегка подплавиться. Готові макарони з фаршем подаємо, прикрасивши зеленню зі столовим вином.
Фаршировані макарони-трубочки, запечені в духовці
Можна приготувати трубочки так само, як і черепашки (дивіться вище), а можна зробити для них сирно-сирну начинку.
Інгредієнти:
Приготування
Каннелоні проваримо в киплячій воді з додаванням солі і 1-й столовій ложки олії протягом 4-5 хвилин, не більше. Відкинемо на друшляк і розкладемо на рушник.
Сир змішаємо з половиною подрібненої зелені, часником і яєчним жовтком. Нафаршируємо цією начинкою каннелоні.
Змастимо маслом форму і викладемо фаршировані каннелоні. Заллємо сумішшю вершків і вина. Помістимо запікатися в духову шафу на 20 хвилин. Подаємо, оформивши зеленню. Можна і посипати тертим твердим сиром.
До пасті, фаршированої сирними начинками (в даному випадку, сирної), краще подавати світлі столові вина.
Рекомендуємо добрі рецепти
Макарони з фаршем
Всім нам звичні макарони зовсім неважко з нудною повсякденній їжі перетворити на святкове ситне блюдо. Для цього до них треба додати м'ясо - у
Макарони з сиром
Макарони з сиром - це чудове блюдо для розвантажувальних днів або для тих, хто не вживає м'ясо і рибу. Здавалося б, що простіше - отварил спагетті і
Фаршировані макарони - рецепт
Фаршировані макарони - смачне і популярне блюдо на наших столах. І сьогодні ми вам розповімо, як нафарширувати каннелоні і черепашки м'ясним фаршем з
Фаршировані кабачки, запечені в духовці
Фаршировані кабачки, запечені в духовці - чудове блюдо для сімейного обіду або вечері в недільний день. Приготувати його нескладно, і в цьому вам
Макарони в мікрохвильовці
Ми звикли до того, що в мікрохвильовці зручно розігрівати готові страви, але адже їх можна там і готувати, хоч і не всі, але багато. І сьогодні ми
Фаршировані макарони в мультиварці
Всі ми з дитинства любимо макарони. Способів їх приготування безліч. Їх можна варити, смажити, запікати. Сьогодні ми хочемо з вами поділитися